Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Devletin nasıl soyulduğunu bir kez daha anlıyoruz!.

Devletin nasıl soyulduğunu bir kez daha anlıyoruz!.

AK Parti Karadeniz EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, 16 Nisan’da yapılacak halkoylaması öncesinde köy ziyaretlerini sürdürüyor.Dün akÅŸam, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, AK Parti EreÄŸli Ä°lçe TeÅŸkilatı Yöneticileri, Ä°l Genel Meclisi Ãœyeleri ve Gençlik Kolları yöneticileriyle birlikte Ä°lçeye baÄŸlı Topallı, Kaymaklar ve Esenler köylerini ziyaret eden AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, 16 Nisan’da CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemine yönelik yapılacak olan halkoylamasına iliÅŸkin vatandaÅŸları bilgilendirdi.Çakır, köylerde yaptığı konuÅŸmasında, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemini rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Muhsin YazıcıoÄŸlu ve Alparslan TürkeÅŸ’in de istediÄŸini belirterek; geçmiÅŸte iktidar olamayıp vesayet kurumlarıyla muktedir olanların koalisyonları sevdiklerini ve bu ÅŸekilde avanta ve teÅŸvik aldıklarını söyledi.

“ADNAN MENDERES’Ä°N GÃœNAHI NEYDÄ°?”

AK Parti İlçe Başkanı Çakır, köylerde yaptığı konuşmasında özetle şunları kaydetti:

“Önümüzde bir 16 Nisan var, çok önemli bir viraj. 16 Nisan’da ne CumhurbaÅŸkanı seçeceÄŸiz, ne BaÅŸbakan seçeceÄŸiz, ne Muhtar seçeceÄŸiz, ne de Belediye BaÅŸkanı seçeceÄŸiz. Sadece gelecek 50 yılımızın, 100 yılımızın yönetim sistemini seçeceÄŸiz. GeleceÄŸimizi planladığımız 16 Nisan halkoylamasından önce geçmiÅŸimize bir bakmamız lazım. Biz 1923 yılında Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkmış, ardından yedi düvelle savaÅŸmış, erkeklerini ÅŸehit vermiÅŸ, geriye ninelerimizin, bacılarımızın ve küçük çocuklarımızın kaldığı bir savaÅŸ sonrasında hep birlikte bir Cumhuriyet kurduk. 1945’lere kadar tek partili yönetimle yönetildik. 1950’den sonra halkın sevgilisi Adnan Menderes, halkın oylarıyla iktidar oldu. 10 yıl süren iktidarından sonra halk kararını deÄŸiÅŸtirmeden, halkın getirdiÄŸi bir insanı halka sormadan görevden alaÅŸağı ettikleri gibi bir de idam ettiler. Adnan Menderes’in günahı neydi? Ne yapmıştı da idamı hak etmiÅŸti? Sadece Anadolu insanına, bu ülkenin gerçek sahiplerine, bu ülkenin evlatlarına deÄŸer vermiÅŸti; yönetimde bunları göreve getirmesiyle baÅŸlayan bir süreçti.

HER TÜRLÜ ALÇAKLIĞI YAPTILAR

1960’tan sonra, darbeden sonra bir Anayasa yapılıyor, darbecileri koruyan bir Anayasa. Darbeciler sorgulanamıyor, yargılanamıyor ve yaptıkları yanlarına kâr kalıyordu. Artık darbeler olmaz dediÄŸimiz bir zamanda 15 Temmuz’da, alçakça, haince bir darbe kalkışmasıyla karşılaÅŸtık. Bu terör, dışarıdan emir alan, bu ülkede işçisinin, emeklisinin, garibinin, gurabasının, asgari ücretlisinin verdiÄŸi vergilerle ülkenin ve ülke insanının güvenliÄŸini korumak için alınan uçaklarla, tanklarla, toplarla silahsız kendi insanımıza mermi attılar, bomba attılar, her türlü alçaklığı yaptılar. Soruyorsunuz, saÄŸlık sistemi yanlış mı gidiyordu da bunu düzeltmek için mi darbe yaptınız? Hayır. Ekonomik sistem kötü gidiyordu da siz ekonomiyi daha mı iyi yönetecektiniz? Hayır. Sizin derdiniz neydi? EkmeÄŸini yediÄŸiniz, suyunu içtiÄŸiniz bu devlete, bu millete hainlik yapmak, geliÅŸmesini engellemekti. Bu devlet size daha ne verecek? Generallik vermiÅŸ, altınıza makam arabası vermiÅŸ, emrinize yiÄŸit askerlerimizi yollamış, rütbe vermiÅŸ, para vermiÅŸ, pul vermiÅŸ, aÅŸ vermiÅŸ daha ne verecek?

BOÄžAZDA VÄ°SKÄ° YUDUMLAYANLAR VATANDAÅž OLMUÅž

GeçmiÅŸte ulusal bir gazete manÅŸet atıyor, ’Halk plajları doldurdu, vatandaÅŸa yer kalmadı’ diyor. Düşünüyorsunuz, halk kim, vatandaÅŸ kim? Anadolu insanı halk olmuÅŸ, boÄŸazlarda viski yudumlayanlar bu ülkede vatandaÅŸ olmuÅŸ. Åžehit olurken biz olacağız, çile çekerken biz çekeceÄŸiz; ülkenin kazanımlarını yemeye gelince onlar gelecekler vatandaÅŸ olacaklar. Öyle yaÄŸma yok.

DEVLETÄ°N NASIL SOYULDUÄžUNU BÄ°R KEZ DAHA ANLIYORUZ

Bakınız AK Parti iktidara geldi, dedik ki ’Hastaneleri birleÅŸtireceÄŸiz. Devlet Hastanesi ayrı SSK ayrı olmaz’. Adam hasta, ambulansla zor yetiÅŸmiÅŸ hastaneye, aÄŸrısı, sızısı, kanaması var, SSK’lımısın BaÄŸ-Kur’lumusun diye soruluyor. Hastaneleri birleÅŸtirdik. Bu vesayetçi zihniyet ne dedi? SaÄŸlık sistemi çöker dedi. Çöktü mü? Çökmedi hamdolsun. Dedik ki vatandaşımız ilaçlarını eczaneden istediÄŸi zaman alsın, kuyrukta beklemesin, boÅŸ vaktinde alsın, hem de daha ucuza alsın. Bakın 15 senenin fiyatlarını halen yakalayamadık ilaçlarda. Devletin nasıl soyulduÄŸunu bugün bir kez daha anlıyoruz. Allah’a şükür ÅŸimdi Helikopter Ambulansımız var, uçağımız var, her türlü imkânımız var.

NE ALTADAN OLACAÄžIZ NE DE ALDANAN

Engellilerimiz unutulmuÅŸ, toplum önüne çıkarılmamış deÄŸerlerimizdi. Bunlara maaÅŸ baÄŸladık, ekonomik bir kazanım saÄŸladık, toplum içerisine koyduk. YaÅŸlılarımıza ve engellilerimize bakanlara yardımcı olduk; sosyal politikalar geliÅŸtirdik. Yollar, üniversiteler, hastaneler, okullar yaptık; yapmaya devam edeceÄŸiz. Kurucu Genel BaÅŸkanımız, ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dediÄŸi gibi biz ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız. Bu millete 15 senedir hiç yalan söylemedik, bundan sonra da söylemeyeceÄŸiz.

HERKES EŞİT OLACAK

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi neden önemli? Bakın, 550 milletvekilinin tamamı aynı tarafa oy verse, milletin yüzde yüzü de aynı tarafa oy verse dahi diyor, biz bir akşam Anayasa Mahkemesinde oturur millete rağmen, milletin dediğinin dışında karar alırız ama lafa geldiği zaman da hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir deriz dediler. Bazen bunu Cumhurbaşkanlığı aracılığıyla yaptılar, bazen darbe anlamında askeriyeyle yaptılar. Pijamayla Başbakan karşılayan medya patronlarının olduğu bir ülke vardı. Bugün Cumhurbaşkanımızı pijamayla karşılayabilecek bir tane medya patronu var mı? Askeriyede kim olduğunu bilirdik. Bunlar memur değil mi? Bu ülkenin vatandaşı değil mi? Şimdi askeri yargıyı da kaldırıyoruz. Asker, sivil herkes eşit olacak, kanun önünde kimsenin ayrıcalığı olmayacak.

5 YILLIÄžINA TEK BAÅžINA Ä°Åž BAÅžINA

Bir köyde iki muhtar olsa o köyde sıkıntı çıkar. Bugün kavga etmezlerse yarın ederler, yarın etmezlerse mutlaka birileri bir gün bunları kavga ettirir. Ondan dolayı biz CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sisteminde, tek başına iÅŸ başına, 5 yıllığına kesintisiz gelsin diyoruz. Yetkiyi kime vereceksek, saÄŸcıya, solcuya, liberale, komüniste, muhafazakâra, milliyetçiye, adı Ahmet, Mehmet, Hüseyin kim olacaksa halktan baÅŸka kimseye hesap vermesin istiyoruz.

CUMHURÄ°YET’Ä°N ELDEN GÄ°TMESÄ° BU KADAR BASÄ°T MÄ°?

GeçmiÅŸte bir Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit hadisesi yaÅŸadık. Bir Anayasa kitapçığı fırlatıldı, servetimizin yarısını kaybettik. Ne Sezer’in maaşı azaldı, ne de rahmetli Ecevit’in. Olan bizim hazinemize oldu. Hazineye parayı kim koydu? Sizler koydunuz. Bu paralar buhar oldu. Artık bu dönemler bitti. Bu sistemi bizden önce rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Muhsin YazıcıoÄŸlu ve Alparslan TürkeÅŸ istemiÅŸ. Bakın, çakallar puslu havayı sever; geçmiÅŸte iktidar olamayıp vesayet kurumlarıyla muktedir olanlar da koalisyonları sever. PKK, koalisyonlar zamanında güç kazanmıştır. Çünkü yapılar güçsüz olunca onları kullanmak kolay olur. Medya patronları, ’senin hakkında ÅŸunu yazarız, bir daha hükümet olamazsın’ diye tehdit eder, istediÄŸi avantayı ve teÅŸviki alır. Almadılar mı 28 Åžubatta. BeÅŸli çeteciler çıktı o dönemde, Erbakan yüzde 120 zam yapmış; sunucu soruyor ’Zammı mı beÄŸenmediniz?’ diyor. Yok diyor, ama Cumhuriyet elden gidiyor diyor. Cumhuriyet elden gitti mi? Gitmedi. Başörtü sorununu çözmek istiyoruz, Cumhuriyet elden gider diyorlar. Ekonomik bir sıkıntıyı çözmek istiyoruz, yine Cumhuriyet elden gider diyorlar. Cumhuriyet’in elden gitmesi bu kadar basit mi? Bakınız bizim düşmanlarımız PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda bu sisteme hayır diyor mu? Diyor. Ama biz Evet diyoruz. Ne diyoruz? Tabii ki Evet diyoruz.”

MUHTARLARDAN TEÅžEKKÃœR

Topallı Köyü Muhtarı Recep CoÅŸkun, Kaymaklar Köyü Muhtarı Recep Can ve Esenler Köyü Muhtarı Ä°smet Çakır, köylerine yapılan hizmetlerden dolayı Çakır ve beraberindekilere teÅŸekkür ederken; hizmetlerin kesilmeden devam etmesini talep ettiler. Çakır ise köylerde devlet-millet iÅŸbirliÄŸiyle çok güzel iÅŸler yaptıklarını belirterek, bu sene de asfalt, parke, kanalizasyon ve su gibi konularda hizmetlerinin artarak devam edeceÄŸini söyledi.                        

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo