Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEPREM TATBİKATI!..

DEPREM TATBİKATI!..

1999’daki Marmara depreminde enkazdan çıkarılan rehber öğretmen, görevli olduğu okulda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleriyle deprem tatbikatı yaptı. 

Senaryo gereği, deprem alarmı verilmesinin ardından 280 öğrenci, öğretmenlerinin gözetiminde Zonguldak Karaelmas Ortaokulunu boşaltarak güvenli bölgeye alındı. Binada mahsur kalan bir öğrenci, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle okulun ikinci katından halatla tahliye edildi.

Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı. Bu arada arama kurtarma köpeği, enkaz altındaki kişinin kurtarılmasını sağladı.

Sivil Savunma Kulübü Rehber Eğitmeni Serdar Güneş (45), gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen deprem tatbikatının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tatbikatların öğrenciler için faydalı olduğunu ifade eden Güneş, "Marmara depreminde enkazdan kurtarıldım. Ondan sonra kendimi bu işe adadım. Tatbikatta depremin gerçekleşme anından birkaç saniye önce binayı boşaltmak için alarm verdik. Alarmın ardından AFAD ve sağlık ekiplerine durumu bildirdik. Ekipler, olay yerine intikal edip enkazda yaralı ve ikinci katta kalan iki öğrencimizi kurtardı. Ayrıca enkazda kalan bir kişiyi AFAD’ın arama kurtarma köpeğinin bulmasının ardından tatbikatı tamamladık" diye konuştu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo