Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GERÇEĞİ ARATMADI

 GERÇEĞİ ARATMADI

01-07 Mart tarihleri arası kutlanan Deprem Haftası dolayısıyla bu yıl Kdz. EreÄŸli Belediyesi Ä°tfaiye Müdürlüğü, Zonguldak Ä°l Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), EreÄŸli Ä°tfaiyecileri DoÄŸa Sporları Arama ve Kurtarma DerneÄŸi’nin (ERÄ°DAK) katılımları Kdz. EreÄŸli Eski Devlet Hastanesi Binası’nda gerçekleÅŸtirilen Deprem Tatbikatı gerçeÄŸini aratmadı.

Depremde hayatlarını kaybedenlerin anısına saygı duruÅŸu ve istiklal marşı ile baÅŸlayan deprem tatbikatını, Karadeniz Bölge Komutan Vekili Yarbay Mustafa ErtuÄŸrul, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Ä°brahim Cöbek ve Alptekin Dursun, Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Numan Korkmaz,  Belediye Meclis Ãœyeleri, daire müdürleri ve bazı okulların öğrencileri izledi.

Tatbikat kapsamında senaryo gereÄŸi Bülent Ecevit Ãœniversitesi Fakülteler Kampüsü’nde meydana gelen 6.8 ÅŸiddetindeki deprem sonrası, enkaz altında kalanlar arama kurtarma ekipleri ve köpekleri ile kurtarıldı. Fakülte binalarındaki yangını söndüren itfaiye ekipleri öğrencileri, hava yastığı ve itfaiye aracı merdiveniyle kurtardı.

Enkaz altında kalan bir araç içinde sıkışan iki kişi de AFAD ve ERİDAK ve İtfaiye ekiplerinin çalışması ile araç içinden çıkartıldıktan sonra ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Binalarda kalanlar ise ekipler tarafından değişik yöntemler kullanılarak iplerle indirildi ve binalar arası tahliye yapıldı. Gerçeği aratmayan bu tatbikat sonrası tatbikata katılan tüm ekipler, izleyenler tarafından alkışlandı.

İtfaiye Müdürü Muhammed Ateş, depremlerin her an olabileceğini belirterek, depremlere karşı hazırlı olmak gerektiğini vurguladı. Ateş, depremlerden korunma yöntemlerini ve alınacak önlemleri de anlattı.

Tatbikata katılan AFAD ve UMKE ve ERDAK ve itfaiye ekiplerine BaÅŸkan Uysal ve Yarbay ErtuÄŸrul tarafından deÄŸiÅŸik hediyeler verildi. Tatbikata katılanları tek tek kutlayan BaÅŸkan Uysal ve Komutan ErtuÄŸrul, tatbikatta yapılanların gerçeÄŸi aratmadığını belirterek tüm ekiplere çalışmalarında baÅŸarılar diledi. 

GERÇEĞİ ARATMADI

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo