Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALIK “ PLANLI DEĞİLDİ”

BALIK “ PLANLI DEĞİLDÄ°”

Türk-Ä°ÅŸ eski Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMÄ°S) eski Genel BaÅŸkanı Åžemsi Denizer’i silahla öldürmekten 25 yıl 1 gün hapse mahkum edilen Cengiz Balık, cinayeti planlamadığını belirterek, "Ömrümde kimsenin arkasından konuÅŸmadım. Rahmetli olmuÅŸ bir insanın arkasından da asla konuÅŸmam" dedi.

Devrek Açık Cezaevinden izinli çıkan Balık, restoranda düzenlediği basın toplantısında, 15 yıl 5 ay tutuklu kalmasının ardından devletin cezaevinden çıkması için müsaade verdiğini söyledi.

Her insanın yüreÄŸine attığı birtakım ÅŸeyler olduÄŸuna dikkati çeken Balık, "Bu dönemlerde benim, çocuklarımın yaÅŸamış olduklarını, beni tanıyan eÅŸimiz-dostumuz bilir. Bana ulusal basından da birtakım teklifler geldi. Hiç umurumda deÄŸil. 40 yıl bu memlekette mücadele verdim. Beni ilgilendiren konuyu, bu memlekette yaÅŸadığım için memleketin insanlarına anlatmak amacındayım. Ne konuÅŸursam konuÅŸayım her söylediÄŸimin arkasındayım. Öncelikle yüreÄŸimle söyleyeceÄŸim bunu, ilk mahkememde de söyledim. Yüce Rabbimin vermiÅŸ olduÄŸu canı almanın hiçbir zaman ne haklılığını ne de haksızlığını savundum. Bunu asla savunmayacağım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Balık, cinayetten 6 ay sonra yargılanmaya başlandığını kaydederek, her şeyin devletin arşivlerinde olduğunu vurguladı.

Denizer’e Allah’tan rahmet dileyen Balık, şöyle devam etti:

"Allah, ailesine, öncelikle babasına sabır versin. Babasına da ailesine de acılarından dolayı saygım var. KeÅŸke olmasaydı. Çocuklarımı 3 ve 6 yaşında bıraktım, 18 ve 21 yaşında aldım. KeÅŸke olmasaydı, oldu. Hiç kimseyle sıkıntım, derdim ve sorunum yok. Ortadayım ve meydandayım. 6 ay adam gibi yargılandık. Devletin arÅŸivleri önlerine geldi. Hakim beylerin önlerine geldi. Savcı beyin dediÄŸi ’maktul ile sanığın arasında ÅŸahsi iliÅŸkileri neticesinde, maktulün sanığa vefasızlık göstermesi sonucu, sanık bu eylemi gerçekleÅŸtirmiÅŸtir’ dedi. Bu mütalaanın neticesinde mahkeme heyeti bana ceza verdi. Åžu anda Devrek Açık Cezaevinde yatıyorum."

- "Planlanmış bir olay değildi"

Bir gazetecinin, cinayeti planlayıp planlamadığını sorması Ã¼zerine Balık, "Planlanmış bir olay deÄŸildi" dedi.

Balık, şunları kaydetti:

"Ömrümde kimsenin arkasından konuÅŸmadım. Rahmetli olmuÅŸ bir insanın arkasından da asla konuÅŸmam. Onun mevkisinde, makamında otururken ’adamım’ deyip de gezip de makamından içeri girerken sürünen bir dünya ÅŸerefsiz var. Burada herkes secdedeydi. Ben de yanındaydım, kardeÅŸlik yaptım. Planlama falan yok. Ä°yisiyle, kötüsüyle, sevabıyla aramızda olanla mahkemede söylenen ve söylenmeyen var. Birtakım konuÅŸtuÄŸumuz ÅŸeyler onunla gitti, benimle de gidecek. Zonguldakspor’da görev yaptım. ’Alacağım var’ dedim, resmi evrakları da belli. Zonguldakspor’un ÅŸampiyon olacağı dönemde gittim. ’AÄŸabey, eÅŸofman, ayakkabı alayım’ dedim. Bana kağıt yazdı ve maÄŸazaya gittim. Bir eÅŸofman, ayakkabı aldım. AÄŸabey-kardeÅŸ kaldığım dönemlerde onun dışında rahmetliyle menfaate dayalı beÅŸ kuruÅŸ dahi beklentim, talebim olduysa ’ÅŸerefsiz’ delikanlıyım. Ä°nsan olan anlar. Bu olay siyasi deÄŸildir."

Cinayetin ardından gözaltına alındığında üzerinden çıkan senet nedeniyle parayla adam vurduÄŸu yönünde çeÅŸitli iddiaların ortaya atıldığına dikkati çeken Balık,  "Bir arkadaşım arazisinin zilliyette olduÄŸunu söyledi. ’Araziye tapu alabilirsek buraya bir ÅŸeyler yaparız’ dedi. ’Bu, yasal prosedüre uyuyorsa uÄŸraÅŸmak gerekir’ dedim. Kim parayla adam vuruyorsa ’namussuzdur ve alçaktır’. Kim kime tuzak kuruyorsa, adam vuruyorsa o da ’kahpeliktir’. Ben öyle gece 23.00’lerde pusularda beklemedim, tezgah yapmadım. Rahmetli de biliyor neyin ne olduÄŸunu, bilen de biliyor. Adamlığımı kimseye vermem" diye konuÅŸtu..

Denizer, 6 AÄŸustos 1999’da evinin önünde uÄŸradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmiÅŸti. Saldırının faili Balık, 22 Haziran 2000’de Burdur Ağır Ceza Mahkemesince 25 yıl 1 gün ağır hapse çarptırılmıştı. Yargıtay, Balık’ın cezasına iliÅŸkin kararı onamıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo