Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Denizer, ölümünün 19’uncu yılında anılacak

Denizer, ölümünün 19’uncu yılında anılacak

1999`da vurulduğunda 49 yaşındaydı...


1990 Büyük Madenci Grevi ve 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Madenci Yürüyüşü'nün öncüsüydü.
1999' da vurulduğunda 49 yaşındaydı. Şemsi Denizer, 1990'da yaşanan büyük işçi yürüyüşü sırasında kamuoyunca tanınmıştı.
TTK işçilerinin greve başlaması ve ardından on binlerce maden işçisinin aileleriyle birlikte Ankara`ya doğru yola çıkması büyük yankı yaratmıştı.
Yürüyüşün tanıkları 300 km'lik yolu yürümeye saatler içinde karar verildiğini, sendika dahil hiçbir kurumun veya işçinin yürüyüşe yönelik örgütlenmediğini belirtmektedir.
4 Ocak öğleden sonraya kadar, Zonguldak'taki birçok evden işçilere battaniye, ayakkabı gibi ihtiyaçlar sağlanır.
Åžemsi Denizer, yürüyüşe katılmaya kararlı olan madenci eÅŸlerine Zonguldak'ta kalmalarını söyledi ancak kadınlar bu öneriyi dinlemeyecek ve yürüyüşün en önemli aktörlerinden biri haline geldi. Yürüyüş baÅŸladı ve kitle, çevre ilçelerden geçtikçe katlanarak büyüdü. Yaklaşık 100 bin kiÅŸi Ankara'ya yürüdü.

 

Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Şemsi Denizer, ölümünün yıldönümünde mezarı başında anılacak.

AÄŸustos 1999’ta evinin önünde uÄŸradığı hain silahlı saldırıda katledilen işçi lideri Åžemsi Denizer, ölümünün 19’uncu yıldönümünde mezarı başında anılacak. GMÄ°S Yönetim Kurulu’ndan 6 AÄŸustos tarihinde gerçekleÅŸtirilecek anma töreni için ÅŸu açıklamada bulunuldu:
“Åžemsi Denizer'i özlemle anıyoruz. Sendikamızın önderi, liderimizi aramızdan ayrılışının 19. yıl dönümünde Çaycuma Gökçehatipler (SerdaroÄŸlu) Köyü Anıt Mezarında 6 AÄŸustos 2018 tarihinde düzenleyeceÄŸimiz törenle anıyoruz. Tüm madenci dostlarımızı ve madenci kardeÅŸlerimizi pazartesi günü saat 13.30'da düzenlenecek anma törenine bekliyoruz.”

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük16
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo