Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEMİRTÜRK, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!.

DEMİRTÜRK, EREĞLİ FM’DE KONUŞTU!.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bugüne kadarki söylemlerinin tamamının doğru çıktığını savundu.


Demirtürk, 91.7 Ereğli FM’de Salı günleri saat 10.00’da yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” programının bu haftaki konuğu oldu.
Programda Kapan’ın sorularını yanıtlayan Demirtürk, partisinde yaşananları, genel ve yerel siyasetteki gelişmeleri ve Ereğli’nin neden il olmayı öne çıkardığını anlattı.
MHP’nin ülke politikasını doğru yürüttüğünü anlatan Demirtürk, “Partimizin, ülke menfaatleri doğrultusunda tavrı nettir. Amacımız Bayrağımızı yere indirtmemektir” dedi.
Yerelde de yapılan olumlu çalışmaları desteklediklerini dile getiren Demirtürk, şunları söyledi:
“Ancak bu, iktidar partisi ile uyum içinde çalışıyoruz anlamına gelmemeli. Eğer eleştirilecek veya yanlış bir şeyler oluyorsa, mutlaka karşı çıkarız. Bu anlamda, ’yılları daraltıyorlar’ derken, sadece daraltılan yolları değil, daraltılan ekonomiyi, sosyal yaşamı da kastediyoruz” şeklinde konuştu.

O YAPILANLARI KALDIRACAĞIM
Demirtürk, yerel yönetimin partilerinde olduğu başta Karabük olmak üzere bazı il ve ilçelerden de örnekler verdiği konuşmasını, şöyle sürdürdü:
“Karabük’ü görünce hayran kaldım. MHP’li Belediye Başkanlarının bulunduğu bir çok il ve ilçemiz son derece gelişmiş durumda. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın şahsına bir kelim edahi etme hakkım yok. Ancak, çalışmalarını çok eleştiriyoruz. Örneğin, Pazar Taksi’nin bulunduğu bölgede yapılan çalışma çok kötü. Burada, oturma alanları yaratacağız diyerek mevcut yolları daralttılar. Ben, her gün oradaki esnaflarla görüşüyorum, hiç biri onaylamıyor. Eğer kazara Ereğli Belediyesi’ni alırsak, ilk işim o yapılanları kaldırmak olacak.”

ESNAF KAN AĞLIYOR
AK Parti İktidarının da ilçeye beklenen yatırımları yapmadığını ileri süren Demirtürk, şöyle konuştu:
“Yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edildiği Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) bugün 6500 kadar çalışan var. Kurulduğunda, bugünkü Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın ’alternatif istihdam sahası açtık’ dediği Tersanelerde, 7500’leri bulan çalışan sayısı bugün 300 kişiye kadar inmiş vaziyette. Eğitimde hala 8 okulda ikili eğitim yapılıyor. Bunu ben de iktidar partisinin ilçe başkanı söylüyor. Hastaneyi, Adliye binasını, Vergi dairesini şehir merkezinden taşıdılar, terminali de taşıyacaklar. Bunlar yanlıştı. Esnaf kan ağlıyor. Ben, 2014 seçimlerinde halka ’Halil’den kurtulacağız’ demiştim. Şimdi de ’Hüseyin’den kurtulacağız’ diyorum.”

NEDEN İL OLMAK ..!
MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, son dönemlerde Ereğli’nin ’İl’ olması yönündeki çıkışlarının bazı çevrelerce yanlış algılandığına dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Aslında Ereğli’nin il olma gibi bir derdi yok. Zonguldak bizim anamız, babamız. Ancak, Ereğli’ye iyi bakılmıyor. Ereğli, verdiğinin dahi karşılığını alamıyor. Hele ki bir de büyük/bütün şehir olursa, köyler de merkeze bağlanacak. Bu durumda köylü, köyünde çivi dahi çaksa soracak. İlçelerin su, çöp, altyapı gibi hizmetleri de merkezden yürütülecek. Zaten yeterince hizmet alamadığını savunduğumuz Ereğli daha da zor durumda kalacak. Biz, Zonguldak’ın Ereğli’ye hak ettiğini vermesini istiyoruz. Bunun için de yarın, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Fatih Çakır’ın programı dahilinde Ankara’ya giderek milletvekilleri ile görüşeceğiz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo