13 o C Kdz. Ereğli

DEMİRTAŞ, SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Siyaset 7 yıl 11 ay 8 gün 18 saat 56 dakika önce 1228

Haberi Paylaşın

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kayyım atanan Deka Madencilik’te mağdur işçilerinin 3 aylık alacaklarının, “Ücret Garanti Fonu”ndan ödenebileceğini bildirdi.
Demirtaş, yazılı açıklamasında, şirkette çalışan 250 maden işçisinin yaptıkları çeşitli eylemlere karşı 3 aylık maaşları ile tazminatlarını alamadıklarını hatırlattı.
Süreci yakından takip ettiğini, işçilerin sözcüleriyle de görüşerek detaylı bilgiler aldığını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

FONDA PARA VAR
“Şirket acze, ödeme güçlüğüne düşmüştür. 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun Geçici 1. Maddesine göre; işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde geçerli olmak üzere, işçilerin iş ilişkisinden kaynaklanan üç aylık ödenmeyen ücret alacaklarını karşılamak amacı ile işsizlik sigortası fonu kapsamından ayrı oluşturulan ücret garanti fonu vardır. Ücret garanti fonu işsizlik sigortası fonunun bir parçasıdır. Fonda 93 milyar kaynak birikmiştir. Bu fon işsiz için ve ücret alacağı kalan işçi için bir güvencedir.

KAYYIM’A VE İŞKUR’A SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Bu durumda yetkililerin yapması gereken, yasal prosedürü hızla tamamlayarak, işçi arkadaşlarımızı ücret garanti fonundan yararlandırmalı ve son üç aylık ücretlerinin ödenmesini sağlamalıdır. Burada şirkete atanan kayyım heyetine, Zonguldak İşkur görevlilerine bir sorumluluk düşmektedir. 250 işçi arkadaşımızın mağduriyeti en azından son üç aylık ücret alacağı yönünden giderilecektir. İşçi arkadaşlarımız diğer mağduriyetleri ile ilgili de yasal haklarını her zaman arayabilirler.”

AKP UYGULAMALARI YÜZÜNDEN…
Demirtaş, açıklamasında, yaşanan mağduriyetin AK Parti’nin uygulamalarından kaynaklandığını ileri sürerek, “maalesef AKP iktidarının yanlış, hukuk dışı uygulamaları sonucu, birçok mağdur vatandaşımız var. Bu işçi arkadaşlarımız da AKP iktidarının yanlış uygulamalarının mağduru olmuşlardır” dedi.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 22 saat 50 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 14 saat 2 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
1 gün 21 saat 3 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 18 saat 7 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 17 saat 41 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 15 saat 20 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 11 saat 56 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 22 saat 24 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 16 saat 31 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 19 saat 57 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI