23 o C Kdz. Ereğli

DEMİR; "DERECE HER ZAMAN BAŞARIYI SUNMAZ"

Eğitimci Alper Demir, Ereğli FM`in canlı yayın konuğu oldu.

Gündem 1 yıl 4 gün 8 saat 10 dakika önce 670

Haberi Paylaşın

Eğitimci, Eğitim Yöneticisi ve Artı4 Akademi Kurucularından Alper Demir, Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu ile Devri Âlem Programının konuğu oldu.

"Koç Ebeveynlik, LGS ve YKS de Başarı Algımız" gibi konuların ele alındığı programda konuşan Demir, anne baba ilişkisinin çocuğun başarısını etkilediğini söyledi.

“ Çocukları yapamadıklarından değil, yapabildikleri üzerinden motive edebiliriz. “ diyen Demir, “Ebedi mutluluk için akademik başarıdan medet ummaktan vazgeçmeliyiz. Geçişte yaşadıklarımızla bugün ki nesli anlamaya çalışmak yanlış. Her şeyin nedeni anne babadır asla çocuk değildir. Elbette ki çocukların sorumlulukları var. Anne babalar özellikle 0-6 yaş arasında çocuğum bir şey öğrensin kaygısına düşmemeli. Öğrenemeyen çocuk asla yoktur. Çocuk o yaşlarda okula teneffüse çıkmak için gider. Baskılanmış umutsuz, mutsuz yetişmesinler. Oynamalarına izin verin. Kontrol sizde olsun. “şeklinde konuştu.

“Aşırı derecede konfora odaklandığında beyin öğrenmeyi bırakıyor. Öğrenmeye açık olmalıyız . Aşırı konfor olmaz.” görüşüne de yer veren Demir; Dünyanın en konforlu iki yeri vardır. Birincisi anne karnıdır. her şey bedava , bütün gün uyuyorsunuz. İkincisi ise mezar. Öldüğünüzde de 3-4 ayda beden çürüyor. Aşırı konfor insanı çürütür. Bazı alışkanlıklardan vazgeçmek lazım.Konfordan çıkınca öğrenmeye açık olursunuz.” dedi.

Ereğli FM canlı yayınında “Eğitimde başarı tek başına yetmeyecek. Hayal gücü yüksek çocuklar yetiştirmek zorundayız.” İfadesini de kullanan Demir, “ Derece her zaman başarıyı sunmaz. Aileler çocuğun kesif yolculuğuna destek olmalı. 8 de öğrenciyi baskılarsak 9’u tatil gibi görüyor. YKS 9’un başında başlar. Matamatik ve Türkçe 10’da ergenlik dönemi rahat geçirir. 11 de % 60 AYT’yi etkiliyor. Çocuk buna hazır değilse 11 de yük altında eziliyor, hedef küçültüyor. Çocuğunuzla baştan doğru yatırım yapmak önemli. Duygusal bağ kuramazsanız onu ve davranışlarını yönetemezsiniz. Bilgiyi davranışa dönüştüren şey duygusal bağlardır. Başarı, sabır inanç ve ritim gerektirir. Başarı için ortamdaki mutluluğu ölçün. ”şeklinde konuştu.

Gündem

SON GÖREV

Gündem

TAKLA ATTI !

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 17 saat 18 dakika önce TRAFİK POLİSİNİ BÖYLE EZDİ !
6 gün 18 saat 13 dakika önce İNTİHAR GİRİŞİMİ !
3 gün 21 saat 40 dakika önce 2 KİŞİYE 30 YIL !.
4 gün 12 saat 36 dakika önce FACİADAN DÖNÜLDÜ !
2 gün 16 saat 51 dakika önce BALI'DA KAZA ; 2'Sİ AĞIR 3 YARALI !
19 saat 17 dakika önce BALI'DAKİ KAZADAN ACI HABER !
4 gün 12 saat 20 dakika önce TAKLA ATTI !
2 gün 19 saat 39 dakika önce BAĞLANTI YOLU YAPILIYOR !
4 gün 12 saat 34 dakika önce BOZHANEDE KAZA !