Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEĞERİNİ VEREN OLURSA SATACAK !.

DEÄžERÄ°NÄ° VEREN OLURSA SATACAK !.

Alaplı’da yaşayan Mobilya ustası Tuncay Yüksel, dedesi ve babasından aldığı para koleksiyonuna gözü gibi bakıyor.


Alaplı’da yaÅŸayan Mobilya ustası Tuncay Yüksel, dedesi ve babasından aldığı para koleksiyonuna gözü gibi bakıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 1930 yıllarına ait para ile birçok ülkenin paralarıyla koleksiyon yapan Yüksel, koleksiyonuna ev ve araba verildiÄŸini, ancak koleksiyonunu satmadığını söyledi. Koleksiyonda 163 parça para olduÄŸunu kaydeden Tuncay Yüksel, deÄŸerinin verilmesi durumunda paraları satabileceÄŸini kaydetti.

Alaplı ilçesinde Mobilya imalatı ile uÄŸraÅŸ veren 46 yaşındaki Tuncay Yüksel, Dedesi ve babası tarafından baÅŸlanan para koleksiyonuna yaklaşık 30 yıldır devam ediyor. Babası Mehmet Yüksel’den aldığı 60 parçalık para koleksiyonunu mobilya montajı için gittiÄŸi yurt dışı görevlerinde gittiÄŸi ülkelerin paralarını ekleyen Tuncay Yüksel, bugüne kadar toplam 163 parça parayı koleksiyonunda biriktirdi.

Dedesi ve babasının Ereğli belediyesinin eski sinema günlerinde de para koleksiyonuna eklemeler yaptığını söylediği konuşmasında, paraları muhafaza etmek için özel malzemeler kullandığını da ifade etti.

Yüksel açıklamasında “Bu koleksiyonda rahmetli dedem ve babamın büyük payı var. Burada 163 parça koleksiyonumuz var. 67 tanesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 24 tanesi Arap ülkesi, parası, diÄŸer ülkelerden derlediÄŸimiz 72 adet paramız var. Babamdan almış olduÄŸu paraların üzerine bizde ekleyerek tarihi ese olarak nitelendireceÄŸimiz bir koleksiyonu ortaya çıkardık. Babamdan ve dedemden aldığım 60 adet olan parayı yaklaşık 30 senedir biriktirmeye devam ediyorum. 20 senedir de yurt dışına çıktığım ülkelerde de oradaki koleksiyoncularında eklemeler yaptım. Bu paraların arasında Cumhuriyet dönemine ait iki buçuk lira var. 1930’lu yıllara ait. 5 lira var, 50 lira var. Cumhuriyet dönemine ait çok deÄŸerli koleksiyonumuz var. Koleksiyonu gizleyebilmemiz için bakımı için çok özel malzemeler, kağıtlar var. Özel Jelatinler var. Onlarla muhafaza ettik. Bu koleksiyonu da görmek herkese nasip olmaz. Sizin sayenizde de görenler olacak” dedi.

DEĞERİNDE TEKLİF GELİRSE SATMAYI DÜŞÜNÜRÜM

Tuncay Yüksel, para koleksiyonu için deÄŸerinde bir teklif gelmesi durumunda satma düşüncesi olduÄŸunu da söylediÄŸi konuÅŸmasında “Para teklif eden çok oldu. Daire veren, araba teklif edenler bile oldu. Ben vermedim. Benim için çok büyük önemi var. Bu koleksiyon çok deÄŸerli. Bu paraları bir araya getirmek çok zor. Cumhuriyet dönemi olarak, Arap parası olarak, Avrupa ülkesi olsun yurt dışı parası olsun deÄŸerli bir koleksiyon. Yılların emeÄŸi var” dedi.

 

 

DEÄžERÄ°NÄ° VEREN OLURSA SATACAK !.

Alaplı’da yaşayan Mobilya ustası Tuncay Yüksel, dedesi ve babasından aldığı para koleksiyonuna gözü gibi bakıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo