Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Defterlerine Her Gün Aynı Cümleyi Yazıyorlar !.

Defterlerine Her Gün Aynı Cümleyi Yazıyorlar !.

Zonguldak’ta yaşayan 28 yaşındaki bir anne ve üç çocuğu, derme çatma yaptıkları çatı katında boyunları bükük yaşıyor.


Karaelmas Mahallesi’nde yaÅŸayan 28 yaşındaki Pınar Türkmen, üç çocuÄŸu ile tek başına hayat mücadelesi veriyor. Çatı katında yaÅŸayan anne ve üç çocuÄŸu, alçıpanla kapattıkları yarım kat dairede adeta boyunları bükük yaşıyorlar. Anne Pınar Türkmen ise çaresizce yardım elinin uzanmasını bekliyor. Duvardan duvara battaniye sererek çocuklarını soÄŸuktan korumaya çalışan aile yüksekliÄŸi iki metreyi bile bulmayan evde yaÅŸam mücadelesi veriyor. EÄŸilerek yaÅŸadıkları evin elektrik hattı dahi bulunmazken, alt kat komÅŸuları seyyar hat çekerek aileye yardımcı olmaya çalışıyor.

Evlerine gidecek yol dahi olmayınca ahşap köprü yaparak evlerine ulaşan aile hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Kovada su ısıtıp çocuklarını banyo yaptırıyor

Yaşadığı dramı anlatan anne Pınar Türkmen, yaklaşık on gün çocuklarına sadece mercimek çorbası pişirebildiğini, rezistans teli ile kovada su ısıtıp çocuklarını banyo yaptırdığını anlattı. Çaresiz anne tehlikeli olmasına rağmen buna mecbur kaldığını söyledi.

Valilikçe çocuklarının okul servisi ihtiyaçları, okul yemeÄŸi ve aylık 800 lira yardımının karşılandığını ancak çocuklarının evde yine aç kaldığını söyleyen anne Türkmen, “Üç senedir bu evdeyim bu ÅŸartlar altında hala devam ediyorum. DoÄŸru düzgün bir yardım eli uzatılmadığı için zor ÅŸartlarda yaÅŸamımı idame ettirmeye çalışıyorum. Bu ÅŸartlarda su ısıtmaya çalışıyorum o kadar tehlikeli ki elimde patladı. Kendi imkanlarımla tekrar tamir etmeye çalıştım. Bu ÅŸekilde bu ÅŸartlarda çocuklarımı iki büklüm yıkıyorum. Tavanı da gördüğünüz gibi çocuklarım kambur oldu boyunları bükük duruyor artık boyunlarında düzleÅŸme çıktı. Artık çocuklarımın beli aÄŸrıyor. Çocuklarım her gün soruyor anne ne zaman deÄŸiÅŸecek diye kimse elini uzatmıyor. Vali yardımcımıza ‘Allah rızası için evimi deÄŸiÅŸtir’ dedim. Bana ‘söz’ dedi fakat red geldi. Bu ÅŸartlar altında yaşıyorum kış ortasında tavanlarım delik eÅŸ dost sayesinde yaptırdık ama tekrar çatladı. Çocuklarım 10 gündür sadece çorba içiyor. Bunu da komÅŸularımın desteÄŸiyle aldım. Çocuklarıma verecek kahvaltım bile yok. Bu ÅŸartlar altında olduÄŸumu biliyorlar ama hiçbir ÅŸey yapmıyorlar. Ä°nsanların içlerinde tamam diyorlar kimse yokken hayır diyorlar. 3 senedir bu ÅŸartlar altında mücadele etmeye çalışıyorum. Gücüm yetmiyor evi taşımaya çünkü 296 tane merdiven var. Ben astım hastasıyım kronik astımım var merdivenleri çıkamıyorum. EÄŸer düzgün bir eve yerleÅŸebilirsek astım hastalığıma raÄŸmen çalışmak istiyorum. Devletime sesleniyorum elimden tutsunlar” diye konuÅŸtu.

“Alt katta soba yakarlarsa az bir ÅŸey ısınmaya çalışıyoruz”

Tek başına üç çocuÄŸunun eÄŸitimini karşılamaya çalıştığını vurgulayan anne Pınar Türkmen, “3 çocuk okutuyorum. Tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum Bir tek sosyal hizmetlerden aldığım 800 TL ile onun dışında hiçbir yardım almıyorum. 3 çocuÄŸu okutmaya çalışıyorum yetiÅŸemiyorum. Çocuklarımın ihtiyacı var onları karşılamaya çalışıyorum. AÅŸ evindeki hakkınızı okula veriyoruz dediler. Çocuklar okulda ayaküstü yiyor açız diye eve geliyorlar. Kömür yardımım var daha gelmedi ama bekliyoruz. Gerçi kömürüm olsa bile sobanın içinde kova olmadığı için kullanamıyorum. Çünkü alacak gücüm yok. Alt katta soba yakarlarsa az bir ÅŸey ısınmaya çalışıyoruz. Zor 3 çocukla geçinmek gerçekten zor bu ÅŸartlar altına yaÅŸamaya çalışıyorum. Buradan CumhurbaÅŸkanımıza sesleniyorum ne olur yardım edin. Bu yaşımda kapı kapı dolaÅŸmak hoÅŸuma gitmiyor ama çocuklarım için yaparım. Bazen denk düşmezse tüpümü dolduramıyorum. Kapıda ateÅŸ yakıp yemek piÅŸirmeye çalışıyorum. YapabildiÄŸim kadar çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum. Alabilirsem de 2 parça kahvaltılık alamaya çalışıyorum. Dışarıda ki insanlara kolay gelse de gerçekten çok zor. ÇocuÄŸumun ilaçlarını alabilmek için evimdeki televizyonumu sattım.

Çocuklarım 5 gündür televizyon izlemiyor. Bu ÅŸartlar altında yaÅŸamak gerçekten çok zor. Benim çocuklarında güzel bir evde yaÅŸamak istiyor. Benim çocuklarımın da buna hakkı var. Her gün defterlerine “Güzel bir evde yaÅŸamak istiyoruz” diye cümleyi yazıyorlar. Devletten yardım istiyorum. Ne olur bana yardım etsinler” ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo