Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DEDEKARGINOĞLU KONUŞTU

DEDEKARGINOÄžLU KONUÅžTU

EreÄŸli’de, Alevi Dedesi Mustafa DedekargınoÄŸlu, “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” isimli programın canlı yayın konuÄŸuydu.

Alevi dedesi olması vesilesiyle, “Alevilik” ağırlıklı sorulara açık yüreklilikle cevap veren DedekargınoÄŸlu, “alevi-sunni kardeÅŸliÄŸinde sorun olmadığına, sorunu, bazı raht peÅŸinde koÅŸanların yarattığını” savundu.

AleviliÄŸin temelinden günümüze kadar geçen süreci kısa öz ancak anlaşılır dille özetleyen DedekargınoÄŸlu, Cami ile Cemevi arasındaki farkı da bağı da açıkladı. “AÅŸura” ile “AÅŸure” ayrımını da dile getiren Mustafa DedekargınoÄŸlu, AleviliÄŸin, her dönem kendini yenileyerek geliÅŸtiÄŸinden, “Dedelikte demokrasinin iÅŸleyiÅŸine” kadar uzandı.

“Alevilik nedir?, Aleviler namaz kılar mı, oruç tutar mı?, Alevi DedeliÄŸi nedir?, süreci nasıl iÅŸler?, Kerbela…” gibi bir çok soru karşısında, bilgi birikimini aktaran Mustafa DedekargınoÄŸlu, yaklaşık 2 saat süren program sonunda tüm sorulara yönelik kısa bir de özet geçti.

“Akışkan” ÅŸekilde süren programda Kapan dahi zaman zaman sorularını geciktirerek, DedekargınoÄŸlu’nun söylediklerini not alırken, yönelttiÄŸi “Alevi ile Sunni arasında ne gibi sorun var?” sorusuna DedekargınoÄŸlu’nun, “ben Aleviyim, sen Sunnisin. Yıllardır arkadaşız, dostuz aramızda hiç sorun oldu mu? Aslında Aleviler ile Sunni yada Åžiiler arasında bir sorun yok. Bunu bir kısım rant çevreleri yaratıyor, var olmasını istiyor”” ÅŸeklinde net yanıt verdi.

“FÄ°KRÄ° KAPAN’LA BURADA KONUÅžALIM” PROGRAMINA KATILAN ALEVÄ° DEDESÄ° MUSTAFA DEDEKARGINOÄžLU’NUN ’AKIÅžKAN’ VE ’SÃœRÃœKLEYÄ°CÄ°’ AÇIKLAMALARININ TEKRARI, 23 OCAK’TA (CUMA) SAAT 10.00’DE EREÄžLÄ° FM’DE VE "EREGLÄ°HAKÄ°MÄ°YET.COM" Ä°LE EREGLÄ°FM.COM.TR"DEN DÄ°NLENEBÄ°LECEK.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo