açık 9 o C Kdz. Ereğli

DEAŞ DAVASI SÜRÜYOR

Zonguldak`ta terör örgütü DEAŞ`a yönelik 1`i tutuklu 4 sanığın yargılandığı dava devam ediyor.

DEAŞ DAVASI SÜRÜYOR

Gündem 5 yıl 2 ay 26 gün 18 saat 24 dakika önce 1023

Haberi Paylaşın

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Zonguldak Emniyet Müdürlüğü TEM ekiplerince geçen yıl 7 Temmuz 2018’te Kdz. Ereğli ilçesinde terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon düzenlendi.

DEAŞ adına faaliyet yürüttükleri iddia edilen şüpheliler takibe alındıktan sonra ilçedeki bir eve baskın yapıldı. Operasyonda Irak uyruklu Walid H. ile dayıları Zaidan A.Z. ve Amer A.Z ve şahıslara yer temin ettiği iddiasıyla Sulaf A. gözaltına alındı.

Çıkarıldıkları adli makamlarca Sulaf A. serbest bırakılırken, diğer şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görülen duruşmalarda Walid Halaf'un tutukluluğuna karar verilirken diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Zeidan Abdulkerim Z, Amer Abdulkerim Z. ile Sulaf A. ve avukatları katıldı. Tutuklu sanık Walid H. ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek serbest bırakılmalarını istedi.

EN ÇOK OKUNAN

img 2 gün 5 saat 36 dakika önce EREĞLi'DE FECİ KAZA ; 4 YARALI !
img 1 gün 16 saat 14 dakika önce EREĞLİ'DE ELEKTRİK AKIMNA KAPILDI !
img 3 gün 17 saat 50 dakika önce YENİ GÜN MOTOSİKLET KAZASI İLE BAŞLADI
5 gün 13 saat 10 dakika önce EREĞLİ'DE 5 KİŞİ TUTUKLANDI !
5 gün 18 saat 57 dakika önce EREĞLİ'DE OPERASYON , 7 KİŞİ ADLİYEDE !
6 gün 4 saat 21 dakika önce EREĞLİ'DE SİLAH KAÇAKCILIĞI OPERASYONU !
6 gün 4 saat 40 dakika önce ERDEMİR CADDESİNDE KAZA !