Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAVA DEVAM EDİYOR..

DAVA DEVAM EDİYOR..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada bağlı bulundukları taşeron firmanın sözleşmesinin feshedilmesi nedeniyle işsiz kalan işçilerin işe iade davasına devam edildi.

Termik santralde çalıştıkları taşeron firmaca işten çıkarılan yaklaşık 30 işçi, termik santrale açtıkları işe iade davası için Zonguldak Adliyesi önünde toplanarak 3. İş Mahkemesi’ndeki duruşmanın sonucunu bekledi. 

Termik santralin avukatlarının hazır bulunmaması nedeniyle duruşma 24 Haziran’a ertelendi. 

Avukat Merve Kır, gazetecilere yaptığı açıklamada,  Çatalağzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada, bağlı bulundukları taşeron firmanın sözleşmeyi feshetmesi nedeniyle işsiz kalan işçilerin geçtiğimiz aylarda eylem yaptıklarını anımsattı.

İşçilerin hak arama mücadelesinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü ifade eden Kır, şöyle konuştu:

"Müvekkillerim elektrik üretiminin asıl işini yapmalarına rağmen taşeron firmalarda basit bir temizlik işçisi gösterilmişlerdir. Taşerondan alacakları maaşlarla ilgili hak arama mücadelesi başladı. Bunun ardından işçilerin iş akitleri feshedildi. Kendileri de termik santrale işe iade davası açtılar. Bunun üzerine yerel mahkeme, 80 kişinin işe iadesine karar verdi. Geri kalan 39 işçi için işe iade davası açtık. Bunun için bu gün duruşmamız vardı ancak karşı tarafın avukatları gelmediği için duruşma ertelendi. Eğer kararı Yargıtay da onarsa müvekkillerim termik santrale kadrolu olarak başlayacaklar. Müvekkillerim istedikleri hak mücadelelerini kazandı."

- "Çalışmak istiyoruz"

İşçilerden Okan Doğan İnce de çalıştıkları kuruma karşı dava açtıkları için üzüntülü olduklarını belirterek, "Biz öncelikle çalışmak istiyoruz. Bunun için ana hedefimiz termik santral bünyesinde işe başlamak ve ailemize ekmek götürmek." dedi.

Kilimli ilçesindeki termik santralde çalışan taşeron işçileri, 19 Şubat’ta kadro almak ve asgari ücret artışının maaşlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem başlatmıştı. Termik santrali işleten şirket, 138 işçinin çalıştığı taşeron firmanın sözleşmesini feshetmesinin ardından, tüm işçileri maaş alacakları, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödeyerek işten çıkarmıştı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo