Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAVA DEVAM EDİYOR!.

DAVA DEVAM EDÄ°YOR!.

Zonguldak’ta kaçak kömür ocağında iki kiÅŸinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya, "taksirle ölüme sebep olma" suçundan yargılanan tutuksuz sanık Çetin K, kaçak ocağın yer aldığı özel kömür iÅŸletmesi sahasının sorumlusu Mustafa T. ile tarafların avukatları katıldı.

Kaçak ocak sahibi olduÄŸu öne sürülen sanık Çetin K’nın avukatı Mehmet Bekar savunmasında, isnat edilen suç nedeniyle müvekkilinin beraatını, mahkemenin görüşü cezalandırmak yönünde ise gerekli indirim maddelerinin uygulanmasını talep etti.

Kaçak ocağın bulunduÄŸu özel kömür iÅŸletmesinin sorumluluÄŸundaki sahanın yetkilisi Mustafa T’nin avukatı Sertan Açıkgöz ise olayın normal bir iÅŸ kazası olarak düşünülemeyeceÄŸini belirtti.

Bölgede günübirlik köstebek yuvası gibi açılabilen madenlerin söz konusu olduÄŸunu aktaran Açıkgöz, "Burada devletin sorumluluÄŸu söz konusudur. Silahlı güvenlik gücü kurma hak ve yetkisi müvekkilimde yoktur. Tanıklar dinlendikten sonra yeni bir bilirkiÅŸi raporu alınmasını talep ediyoruz. Müvekkilimin beraatine, mahkeme aksi görüşteyse lehine olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kırat Mahallesi’nde, kaçak iÅŸletilen kömür ocağında çalışan Erol Gün ve Ahmet Åžen, 31 AÄŸustos 2015’te karbondioksit gazından boÄŸularak yaÅŸamını yitirmiÅŸti. İşçilerin cenazesi yaklaşık 9,5 saat süren çalışmanın ardından ocaktan çıkartılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo