Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAVA DEVAM EDİYOR!.

DAVA DEVAM EDÄ°YOR!.

Zonguldak’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruÅŸturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen aralarında polis ve öğretmenlerin de bulunduÄŸu 8’i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruÅŸmaya 8’i tutuklu 16 sanık ve avukatları katıldı. 

Sanıklara "Anayasal düzeni ortadan kaldırmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlamalarının yöneltildiği duruşmanın ikinci gününde tutuksuz sanıklar ve tanıklar dinlendi.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, suç vasfının lehe değişmesi ile mevcut delil durumu ve tutukluluk sürelerini göz önüne alarak 4 sanığın tahliyesini talep etti.

Avukatların savunmalarının ardından heyet, tutuklu sanıklardan 4’ünün tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin yanı sıra tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

- Tanık hakkında soruşturma açılması talebi

Öte yandan, tanıklardan A.U, Çaycuma ilçesi Saltukova beldesinde imamlık yaptığını ve zaman zaman "cemaat üyelerinin organizasyonlarında görev yaptığını" söyledi.

FETÖ ile 17-25 Aralık’tan sonra iliÅŸkisini kestiÄŸini ve söz konusu yapının hükümet aleyhindeki tavırları nedeniyle "cemaate yakın hiç kimseyle görüşmediÄŸini" ifade eden A.U, mahkeme baÅŸkanının okuduÄŸu emniyette verilmiÅŸ ifadenin de kendisine ait olmadığını öne sürdü.

Cumhuriyet savcısı, mahkeme heyetinden "FETÖ/PDY üyesi olduğu" şüphesiyle A.U, hakkında soruşturma açılmasını talep etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo