Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Dalgadan üretilecek elektrik, vatandaşı sevindirdi

Dalgadan üretilecek elektrik, vatandaşı sevindirdi

Türkiye’de ilk olma özelliÄŸi olan proje ile Zonguldak’a, 25 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak dalga enerji santrali kurulması planlanıyor. VatandaÅŸlar ise projeden oldukça memnun olduklarını belirtiyor.
Zonguldak ValiliÄŸi, Bülent Ecevit Ãœniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Ä°l Özel Ä°daresi, Çevre ve Åžehircilik Müdürlüğü ile Avustralyalı firma arasında önümüzdeki Nisan ayında dalga enerjisinden elektrik üretilmesi için protokol imzalanacak. Pilot dalga enerji santralinde üretilecek olan elektrik, Zonguldak ValiliÄŸinin Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki sahil kenarında 27 dönümlük alanda yapacağı Manolya Park’ta kullanılacak. 50 kilovatlık üretim yapması planlanan tesisin 25 hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçte olduÄŸu belirtildi.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından (BAKKA) projeyle ilgili yapılan açıklamada, pilot tesis ile birlikte dalga enerjisinden elektrik üretimine yönelik önemli bir adım atılacağını belirtildi. Avustralya firması CSG Exploration and Production Services yetkililerinin Zonguldak’a geliÅŸiyle Nisan ayı içerisinde gerçekleÅŸtirilmesi planlanan imza töreninin ardından santralin kurulum çalışmalarına baÅŸlanacağı bildirildi.

Vatandaşlar projeyi memnuniyetle karşıladı
Manolya Parkının elektrik ihtiyacını karşılayacak olan tesisin, liman mendireÄŸine yakın bölgeye kurulması planlanıyor. VatandaÅŸlar tarafından büyük ilgi görmesi beklenen dinlenme alanı ile dalga enerji santrali için Manolya Parkında kısa süre sonra çalışmalar baÅŸlayacak. Her iki projenin hayata geçmesiyle bölgede hareketlenme yaÅŸanacağını ifade eden vatandaÅŸlar, "Dalgadan elektrik üretilsin. Milletimize halkımıza hayırlı olsun. Alınan iyi bir karar. VatandaÅŸlarımızın dinlenmesi yönünden çok iyi bir geliÅŸme. Dalga enerjisinden elektrik üretilmesi teknik açıdan çok iyi bir geliÅŸmedir. En azından bir katkı olur. Halkın yararlanması için çok iyi bir geliÅŸme. DoÄŸaya zarar vermeyen bir ÅŸey. Bu tür tesisler gerçekten doÄŸaya zarar vermemesi bakımından güzel bir olay. Japonya’da da buna benzer bir takım çalışmalar var. Metrolarda insanların yürüme alanlarındaki esnemelerden bile elektrik üretiliyor. DoÄŸayı korumamız gerekir. Bu tür enerji giriÅŸimlerini de destekleriz" diye konuÅŸtu.
Firma ve tarafların, Nisan ayındaki protokolün ardından çalışmalara başlaması bekleniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo