Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAĞLICA’DA YARALANAN ASKER...

DAÄžLICA’DA YARALANAN ASKER...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi DaÄŸlıca bölgesindeki çatışmada yaralanan Ä°st. Kd. ÇvÅŸ. UÄŸur Sezer (24),  tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinden (GATA) taburcu edilmesinin Zonguldak’taki baba ocağına getirildi.

Hakkari DaÄŸlıca bölgesi ve civarında, 17 Ekim’de yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda yaralanan Sezer, tedavisinin ardından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığına ait özel araçla, EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Ketenciler Köyü’ndeki baba evine getirildi.

Teröristlerin attığı el bombasından seken ÅŸarapnel parçasının sol ayağına isabet etmesi sonucu yaralanan Sezer’i ailesi, yakınları ile Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında görevli Deniz Piyade Albay Bülent Oral karşıladı.

Çatışmada yaralandığını ailesinden gizleyen Sezer’in yakınlarının gözyaÅŸlarına hakim olamadığı görüldü. 

Baba Ahmet Sezer, oÄŸluna sarılarak, "Şükür Allah’ıma. Allah’ım herkesi kavuÅŸtursun" dedi.

- "Anne izne geliyorum bana bir sürü yemek yap"

Anne Åžerife Sezer ise oÄŸlunun gündüz saatlerinde kendisini telefonla aradığını anlatarak, "OÄŸlum beni aradı, ’Anne ben izine geliyorum bana bir sürü yemek yap’ dedi. Ne olduÄŸunu bile bilmiyoruz" ifadesini kullandı. 

UÄŸur Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çatışmada ÅŸehit düşen arkadaÅŸlarına Allah’tan rahmet dilediÄŸini belirterek, şöyle konuÅŸtu:

"Yaralı silah arkadaşlarım var. Onların bir an önce iyileşip görevlerine dönmesini istiyorum. Bıraktığımız yarım kalan birliğimizi tekrardan kurup görevimize devam etmek istiyoruz. Ailelerine sabır, selamet diliyorum. Orada olmak herkesin ve her baba yiğidin harcı değil. Biz Türk askeriyiz, görevimiz bu. Bu yola baş koyduk, her şey vatan için. Biz oradayız, geride bıraktığımız abilerimiz, ablalarımız, yakınlarımız var. Biz onlar için oradayız. Vatan sağ olsun. Bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığımız açıklama yaptı, Bir şey söylemek istemiyorum."

Hakkari DaÄŸlıca bölgesi ve civarında 17 Ekim’de yürütülen operasyonda meydana gelen çatışmalarda 3 asker ÅŸehit düşmüş, biri ağır 6 asker yaralanmıştı. Durumu ağır olan askerin de ÅŸehit olmasıyla, operasyonda ÅŸehit olan asker sayısı 4’e yükselmiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo