Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cumhuriyetin ilk vilayetinde Zafer Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin ilk vilayetinde Zafer Bayramı coşkusu

20 Nisan 1924 tarih ve 491 sayılı Teşkilat-ı Esasiye Kanunu`nun 60. maddesine göre Cumhuriyet`in ilk vilayeti ilan edilen Zonguldak`ta, Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.


Zonguldak'ta 30 AÄŸustos Zafer Bayramı'nın 96. yılı kutlamaları Valilik önündeki çelenk sunma töreniyle baÅŸladı. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı ve Belediye BaÅŸkanı Muharrem Akdemir, Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Saygı duruÅŸunda bulunulmasının ardından Ä°stiklal Marşı'nın söylendiÄŸi törende, FevzipaÅŸa Caddesi'ni kullanan vatandaÅŸların yanı sıra temizlik görevlileri, seyyar satıcılarda saygı duruÅŸunda bulunarak Atatürk ve silah arkadaÅŸlarını andı. 
Çelenk töreninin ardından Vali Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol üyeleri, makamda tebrikleri kabul etti. Kutlama programı FevzipaÅŸa Caddesi'nde devam etti. VatandaÅŸlar ellerindeki Türk bayrakları ile birlikte Zafer Bayramı'nın coÅŸkusunu yaÅŸadı. 
Vali Ahmet Çınar ve beraberindekiler vatandaÅŸların bayramını kutladı. Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ayhan Kafalı, "Bugün burada Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istila etmeye kalkışan, zamanın en güçlü devletlerine karşı kazanmış olduÄŸumuz ÅŸanlı 30 AÄŸustos Zaferimizin 96. yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 AÄŸustos Zaferi, bağımsızlık hedefine kilitlenmiÅŸ bir ulusun yokluk içinde olmasına raÄŸmen azim ve kararlılıkla karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaÅŸtığı en yüksek noktayı ifade etmektedir. Muharebe meydanında bir destan yazarak tüm dünyanın gözlerini kamaÅŸtıran kahraman Türk Ordu'su bu zaferle tarihinde yeni bir sayfa açarak Türk KurtuluÅŸ Savaşı'nın öyküsünü unutulmayacak eserler arasına sokmuÅŸtur. Öyle ki bu zaferin etkileri bölgesel sınırları aÅŸarak küresel bir nitelik kazanmış, baÅŸka devletin boyunduÄŸu altında ezilen diÄŸer bağımsızlık mücadeleleri için de ilham kaynağı olmuÅŸtur. Bu sıradan bir mücadele deÄŸil milli bağımsızlık mücadelesidir" ifadelerine yer verdi. 
Muharip gaziler, maden işçileri ve genç sporcuların geçiÅŸinin yanı sıra itfaiye, AFAD, jandarma ve polis araçlarının geçiÅŸiyle tören sona erdi. Tören sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Ahmet Çınar ise "Bütün dünya ülkemize, geleceÄŸimizin gücünü görerek engellemeye yönelik saldırılarını baÅŸlattığı bu dönemde yeni büyük zaferlerin eÅŸiÄŸindeyiz. Bu zaferler inÅŸallah bilimle, irfanla, güzel diplomasilerle olacak ama bedel ödemek gerekirse öderiz" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo