13 o C Kdz. Ereğli

Cumhuriyet Halk Partisi 96 yaşında!..

Cumhuriyet Halk Partisi 96. Kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Siyaset 4 yıl 7 ay 20 gün 10 saat 13 dakika önce 1120

Haberi Paylaşın

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü 96. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, konuşmalar yapıldı. Ardından parti binasında 96. Yıldönümü pastası kesilerek, birlik, beraberlik mesajları verildi.

İLK TÖREN ATATÜRK ANITY’NDAYDI...

Cumhuriyet Halk Partisi 96. Kuruluş yıl dönümünü Atatürk Anıtı önünde; Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kdz. Ereğli Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Yusuf Arslan, önceki dönem İlçe Başkanı Sevdekar Aras, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Adayı Neriman Posbıyık, Sertan Ocakcı ve Ali Kocamanoğlu, İl Gemel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, diğer dönemlerde görev yapmış ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Tören, İlçe Başkanı İsmail Fota’nın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı İsmail Fota, 9 Eylül tarihinin sıradan bir tarih olmadığını belirterek; “Yurdun büyük bölümünün düşman elinde kaldığı bir durumda, henüz 38 yaşındaki genç bir devrimcinin, Mustafa Kemal’in önderliğinde 1919’da Samsun’dan başlayan Kurtuluş mücadelesinin 9 Eylül 1922’de işgalcilerin İzmir’de denize dökülmesi ile sonuçlanan bir tarihi dönemeçtir, 1922 tarihi. Cumhuriyet Halk Partisi böylesi tarihsel bir günün yıl dönümünde 9 Eylül 1923 tarihinde kurulmuş bir partidir.Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi... Yaşasın Türkiye...”

DEMİRTAŞ: ATATÜRK’ÜN SÖZLERİNİ HATIRLATTI...

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yaptığı konuşmada CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti Devleti, biri de CHP’dir” sözlerini hatırlattı.

CHP’nin dünyanın en köklü 4 partisinden biri olduğunu belirten Demirtaş CHP’nin kuruluş aşamasında yaşananları ve Atatürk’ün bu konudaki çalışmalarını özetledi.

Atatürk’ün talimatıyla milletvekilleri tarafından CHP için hazırlanan tüzükte, Halkçılık, Cumhuriyetçilik ve Milliyetçilik temel ilke olarak belirlendiğini, ulusal egemenlik, devrim ve hukukun üstünlüğü kavramlarına yer verildiğini ifade eden Demirtaş, “Bu gelişmelerden sonra Anadolu ve Rumeli Müdafaa-ı Hukuk cemiyetleri CHP’ye dönüşmüş, 9 Eylül 1923’te içişleri Bakanlığı’na başvurularak Halk Fırkası’nın kuruluşu bildirilmiş, bu şekilde Cumhuriyet Halk Fırkası kurulmuştur” dedi.

ALTI OK NEYİ SİMGELİYOR?

CHP’nin Kurtuluş Savaşı’nı yürüten ve örgütleyen Müdafaa-ı Hukuk cemiyetlerinin devamı olduğunu belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

“CHP beş yıldızlı otel lobilerinde değil, savaş meydanlarında kurulmuştur diyoruz. Atatürk yönetiminde CHP 20. Yüzyılın en büyük değişim ve dönüşüm projesi olan halk egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş, Türkiye Cumhuriyeti dünyanın saygın ülkeleri içinde yerini almıştır. Cumhuriyet Halk Fırkası 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almış, altı ilkesi kademeli olarak programa girmiştir. Partimizin ambleminde bulunan altı ok bu ilkeleri simgelemektedir.”

CHP’nin 1950 seçimlerini adil bir şekilde yaparak, ilk kez bir tek partinin seçimlerle iktidarı başka bir partiye devrettiğini ve Cumhuriyet rejiminin demokrasiyle taçlandığını ifade eden Demirtaş, partinin geçirdiği tarihsel süreç hakkında bilgi verdi.

Demirtaş şunları kaydetti:

“CHP, ulusal egemenlik ve bağımsızlığın, demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin, laikliğin, kadın erkek eşitliğinin, Türkiye’nin çağdaşlaşmasının teminatıdır. İşte savaş meydanlarında kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Kalkınmanın temellerini atan CHP ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı sizler de kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Ancak CHP’li olmak zordur. CHP’liler her dönemde bedel ödemiştir, ödemeye de devam etmektedirler. CHP’li olmayı da herkes taşıyamaz. Bu koca çınarın gölgesinde herkese yer vardır ama partimizin kurucu felsefesini anlayamayanlar, partimizin misyonunu kavrayamayanlar, kendi küçük şahsi menfaatlerini parti menfaatleri üstünde görenler gerçek CHP’li değildir. Bunlara dikkat etmek gerekmektedir.”

“BU TEHDİTLER CHP’YE SÖKMEZ”

CHP Genel Başkanlarının her zaman saldırıya uğradığını ve bedel ödediğini ifade eden Demirtaş şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de PKK tarafından yapılan saldırıdan sonra, Çubuk’ta linç girişiminde bulunulmuştur. Yine geçtiğimiz hafta Kuşadası’nda yumurta atılarak bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Genel başkanımıza yapılan bu saldırılar partimize yapılmıştır, hepimize yapılmıştır. Bu saldırıyı yapanları ve arkasındaki güçleri kınıyor, lanetliyorum. Ancak bilinmelidir ki hiçbir saldırı CHP’lileri yolundan alıkoyamaz. Yine geçen hafta İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, saraydan kumandalı yargı ile haksız ve hukuksuz olarak 9 yıl altı ay cezalandırılmıştır. Belediye başkanlarımıza tehditler, şantajlar yapılmaktadır. Buradan sesleniyorum. Bu gibi tehditler CHP’lilere sökmez. Hiç boşu boşuna uğraşmasınlar. Tam tersine bu tür baskılar ve tehditler CHP’lileri her zamankinden çok daha fazla birbirine kenetlemekte ve doğru yolda olduklarını göstermektedir.”

Atatürk Anıtı önünde yapılan konuşmaların ardından CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü’nde 96. Kuruluş yıldönümü pastası İzmir Marşı eşliğinde kesildi. M: Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 18 saat 10 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 19 saat 22 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 13 saat 27 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 13 saat 1 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 10 saat 40 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 7 saat 16 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
17 saat 44 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 15 saat 23 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 11 saat 32 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 16 saat 30 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !