Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

“CUMHURİYET” COŞKUSU SÜRÜYOR

“CUMHURİYET” COŞKUSU SÜRÜYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


95 yıldır tam yol ilerleyen Türkiye’nin Zonguldak ili Ereğli ilçesinde, “Cumhuriyet” kutlamaları sürdü. İlkokul öğrencilerinin “Cumhuriyet nedir?” adlı çalışması, ayakta alkışlandı.
 

        Özel Haber         

Cumhuriyet’in ilan edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde yaşanılan coşku, Karadeniz Ereğli’de devam etti. Karadeniz Ereğli İzmirlioğlu İlkokulu’nda kutlamalar kapsamında tören gerçekleştirildi. Okul bahçesindeki etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. 4-E sınıfı öğrencileri, marşı aynı anda işaret dili ile icra etti.
ÇALIŞIN MUTLU OLUN.
SİZ MUTLU OLUN, ÜLKE MUTLU OLSUN…

Okul Müdürü Orhan Köse, tören konuşmasında, Cumhuriyet değerlerini çok çalışarak anlamlı hale getireceklerini belirterek, “çalıştığımız zaman mutlu olacağız. Biz mutlu olduğumuz zaman ülkemizde mutlu olacaktır. Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak, geleceğe hep birlikte emin adımlar ile yürüyeceğimize inanıyorum. Cumhuriyet’imizin kuruluşunda başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kes daha saygı ve minnet ile anıyoruz. Şehitlerimizi saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı.
CUMHURİYET NEDİR?
Ardından ise öğrenciler Oğuzhan Karademir ile Sena Yavuz’un sunduğu etkinlikte Karadeniz Kız Folklor ekibinin dans gösteri izlendi. 3-A sınıfı öğrencisi Beren Toprak, güne ilişkin hazırladığı yazısını aktardı. 2’inci sınıf öğrencelerinin okudukları şiirler dinlerdi. Kutlamanın en anlamlı kısmında da 3’üncü sınıf öğrencilerinin “Cumhuriyet Nedir?” adlı çalışması gösterildi. Öğrencilerine ‘Cumhuriyet nedir’ diye peşin sıra aynı soruyu soran öğretmenleri, çalışmayı yönetti. Öğrenciler ise bir ağızdan ardı ardına verdikleri yanıtlarda ise “kadın-erkek eşitliğidir”, “demokrasidir”, “özgürlüktür”, “Mustafa Kemal Atatürk’tür”  dediler.
MİNİ MİNİ BİRLERDEN MÜTHİŞ PERFORMANS
Sonrasında ise 4’üncü sınıf öğrencilerinin “Cumhuriyet Oratoryosu” dinlettirildi. Etkinliğe noktayı birinci sınıf öğrencileri koydu. Üzerinde Atatürk portresi bulunan tişörtlerden giyen öğrenciler, ellerindeki Türk Bayrakları ile “Cumhuriyet Çocukları” adlı marşı seslendirdiler.
Kutlamalar sonunda 10. Yıl Marşı da bir ağızdan söylendi.


 

“CUMHURİYET” COŞKUSU SÜRÜYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo