Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR…

CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR…

Zonguldak genelinde 142 STK’nın oluşturduğu Zonguldak Platformu, Zonguldak Havaalanından uçuşların Mart’ın 2. Yarısı başlayacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.


Yaklaşık 650 bin bölge halkının yaşadığı Avrupa’da Germany Havayolu şirketinin iflas etmesiyle en az 90 bin kişinin mağdur olduğunu, yurt içinde de yaklaşık 2 milyon insanın verilen müjde ile umutlandığını söyleyen Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Konuya duyarlılık gösteren Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese bölge halkı adına teşekkür ederiz” dedi.
 
Karadeniz Muhtarlar Federasyonunda düzenlenen basın açıklamasına Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldakspor kulüp başkanı Süleyman Caner, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldaklılar Derneği Başkanı Necati Başar, Bartınlar Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Trabzon İli Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav katıldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak mitinginde havaalanıyla ile ilgili verdiği müjde üzerine açıklama yapan Zonguldak Platform Sözcüsü Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, “142 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Zonguldak Platformu yıllardır Zonguldak Havaalanı’nın yurt içi seferlerinin açılması için mücadele ediyordu. Germany Hava yollarının iflas etmesiyle yurtdışı seferlerin de açılması için mücadele etmeye başladı. Üç gün önce başlayan yoğun görüşmeler neticesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelmesini fırsat bilerek kendisine ulaştık. Havaalanından tekrar seferlerin başlamasıyla ilgili talimatını da mitingde verdi. Cumhurbaşkanı’nın talimatı vermesiyle üzerimizden büyük bir yük kalktı. Cumhurbaşkanımız ilk defa havaalanı konusunda konuştu. Açıklanması istenilmeyen bazı detaylar var. Bunlara da güvenerek mart ayı içerisinde seferlerin başlayacağına inanıyoruz. Bartın, Karabük, Zonguldak’ta ve İstanbul’da yaşayan bu yörenin insanları İzmir, Antalya ve Trabzon bölgesinde yaşayan insanlarımız Avrupa’da yaşayan yaklaşık 600 bin insan bu müjdeyi bekliyordu. Cumhurbaşkanımıza verilen notta Avrupa’da yaşayan 30 bin insanın mağdur olduğu söylendi. Cumhurbaşkanımız bu rakamı duyunca hemen talimatını verdi. Mağdur olan sayı bir ilde 30 bin iken Almanya geneli bu sayı 90 bin, Avrupa geneli ise 120 bin civarında” dedi.  
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR…
Sürecin uzun ve yorucu olduğunu hatırlatan Osman Sav, “Bize destek veren AK Parti il başkanı Zeki Tosun’a, milletvekillerine çok teşekkür çok teşekkür ediyoruz. Avrupa Zonguldaklılar Dernek Başkanımız Mehmet Karakulak rahatsızlığına rağmen bu süreçte çok uğraştı, hep yanımızda yer aldı. Zonguldakspor kulüp başkanı Süleyman Caner Türk Hava Yolları genel müdürü İlker Aycı ile de defalarca görüştü, gündemde tuttu. Zira basınımız talebimizi sürekli dillendirdi. Özetle emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.  
 
“DENEME UÇUŞU VE DİĞER İŞLER TALİMAT GELDİ, HIZLANDI”
Zonguldak Havaalanına ILS cihazının montajının yapıldığını hatırlatan Osman Sav, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting öncesi talimatıyla test uçuşu ve diğer eksiklerin hızlanması için DHMİ Genel Müdürlüğünün harekete geçtiğini vurguladı. Sav, “Teknik bir cihaz bekliyorduk ve cihazımızda takıldı. Deneme uçuşu erkene alındı. 15 Mart’tan sonra da uçak seferlerinin başlayacağını umut ediyoruz. Siirt havaalanında 1 Mart’ta test uçuşu yapıldı. 6 Mart’ta da uçuşlar başladı. 2 Nisan’da Zonguldak umre kafilesinde havaalanından göndermeyi hedefliyoruz” dedi.
WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo