13 o C Kdz. Ereğli

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADAYINA DESTEK İÇİN EREĞLİ'YE GELDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 1 ay 14 gün 8 saat 17 dakika önce 2215

Haberi Paylaşın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli-Devrek arası köy bağlantı yollarının iki yıl içinde yapılacağını söyledi. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın ise bir milyar dolar yatırım kararı aldığını belirten Erdoğan, bu sayede 1000 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi.
Karadeniz Ereğli’ye iki bakanı ile birlikte gelen Erdoğan, mesajlarını kendisini alanda bekleyen binlerce kişiye verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski terminal alanındaki mitingde yaptığı konuşmasına, “Karadeniz’in İncisi Ereğli, emeğin, alın terini, helal kazancın, üretimin şehri Ereğli” dedi.
Gün içinde Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 3 mitinge daha katılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul ve Ankara dışında ziyaret ettiğim 4 ilçeden biri Ereğli’dir. Yarimiz Ereğli’ye Zonguldak’ta söz vermiştik sözümüzü tuttuk, çıktık, geldik” diye konuştu.

“ŞAHİN, BENİM BURADAKİ ELİM, AYAĞIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye daha iyi hizmet için çalıştıklarını tekrarlayarak sürdürdüğü konuşmasında, AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol şahin için ise şu sözleri kullandı:
“Bizler, Karadeniz Ereğli’de bugüne kadar verdiğimiz hizmeti, bundan sonra daha da iyi verelim diyoruz. Onun için de Erol Şahin kardeşimizin daha iyi hizmet edeceğine inandığımız için adayımız olarak gösterdik.
Şu anda bu kardeşiniz ölüm olmazsa 4,5 yıl daha bu ülkenin Cumhurbaşkanı mı? (evet sesleri) dolayısıyla Erol Şahin kardeşim de burada inşallah bu seçimi kazandıktan sonra 5 yıl sizin hizmetkarınız olacak. Ve yeni sistemde, benim buradaki elim, ayağım, her şeyim Erol Şahin’dir. Çünkü partimin genel başkanıyım, aynı zamanda partimin buradaki belediye başkanı Erol Şahin olacak. İnanıyorum ki bizden de, bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi söylemeye devam edeceğiz. İnşallah Karadeniz Ereğli’de bu hizmetleri çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız.”
YENİ VAATLER…
Erdoğan, Zonguldak’a gelişinde, bölgeye yapılan yatırımlardan bahsettiği sözlerindin ardından Ereğli’ye ‘Müjde’ olarak şunları kaydetti:
KAMPÜS KONUSU… “KISMEN ÇÖZÜYORUZ”
“İlçedeki Eski Hastane binası erine yapılması planlanan Fakülte Kampüsü ile ilgili Askeri Güvenlik Bölgesi sınırlamasını kısmen de olsa çözüyoruz. Ereğli’de sağlıklı yaşam merkezi yapma çalışmalarına başladık. Ayrıca, inşa edilecek 4 adet aile sağlık merkezi için de arsa tahsisi yapılıyor.
YOLLAR BİTECEK
Ulaşımda maliyeti bir buçuk katrilyon lira olan Ereğli-Zonguldak ve 750 milyon lira olan Ereğli-Devrek yolunda kalan kısımları 2 yıl içinde tamamlamış olacağız. Ülkemizin 150 yıllık projesi olan bölgenin kaderini değiştirecek Filyos Limanı alt yapı inşaatını da ihaleye verdik.
DEMİRYOLU EREĞLİ’DEN GEÇİYOR
Bunun yanında, Orta Asya ve Karadeniz kaynaklı dış ticaretin demiryolu ağı üzerinde Güneye ve Orta Doğuya ulaşmasını sağlayacağız. Filyos Limanı’nın üst yapı limanını inşallah 2023’e yetiştirerek hizmete sunacağız. Bölgede gerçekleştirmeyi planladığımız bir diğer proje ise; Adapazarı, Karasu, Akçakoca, Ereğli, Bartın Liman Demiryolu Projesidir. Yapımı devam eden Adapazarı-Karasu demiryolu projesinin hattı etüt çalışmaları devam ediyor.
TERSANELER ESKİ GÜNLERE DÖNECEK
Ereğli’nin tersaneler bölgesinde mendirek ve limanı inşa ettik. Tersaneleri yeniden ülkenin ve bölgenin önemli gemi üretim merkezlerinden biri haline getirmek için her türlü desteği sağlayacağız.
BİR MİLYAR YATIRIM, 1000 YENİ İSTİHDAM!
Erdemir’in, ülkemizde önemli bir yeri olduğu kadar, Ereğlimizin de en güçlü markasıdır. Şimdi buradan bir müjde veriyorum; Fabrikamız bir milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı. Bu yatırımla, fabrikamızla üretim kapasitesi artacak, Ereğlimizden bin kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacak. Kendi demir-çelik ürünlerimizin araştırma geliştirme (ARGE)çalışmaları için burada önemli bir merkez kuruldu. Kendi zırh çeliğimizin levhalarını kendi formüllerimizle uluslararası standartlarla burada üretmeye başladık. Böylece savunma sanayimizin önemli bir ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Fabrikamızda yeni bir galvanizleme tesisi inşa ediliyor, deneme üretimine başladı, önümüzdeki ay da açılışı yapılıyor. Tüm bu yatırımların ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
MERKEZİ-YEREL HÜKÜMET ÇALIŞMASI
Ereğli’deki İçme Suyu İsale Hattı sorununu çözdüklerini, Ereğli’ye doğalgazı getirdiklerini, yerli kömür üretiminde rekor kırdıklarını ifade eden Erdoğan, “her halde bunları belediye yapmayacak, biz yapacağız. Ama belediyemiz de elbette burada altyapı noktasında destekçi olacak. Önümüzdeki dönemde fabrikamızın şehrimize yapacağız ekonomik ve sosyal katkıların arttırarak sürdüreceğine inanıyorum.
Önümüzdeki dönemde inşallah bakanlıklarımızla belediyemizle birlikte Ereğli’yi daha büyük yatırımlara, daha büyük hizmetlere kavuşturacağız. Türkiye’ye size emanet size…” ifadelerini kullandı.

İSİM VERMEDİ, UYSAL’I İŞARET ETTİ!!
AK Parti’den aday gösterilmemesinin andından Büyük Birlik Partisine geçerek adaylığını açıklayan mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile konuşup konuşmayacağı merak edilen Erdoğan, isim vermeden eleştirdiği Uysal için şunları söyledi:
“AK Parti kapıları, bu çatı altında ülkesine ve şehrine hizmet etmek isteyen herkese açıktır. Ama bu kapının dışına çıkıp ta hala AK Parti’nin gölgesinde yürümeye çalışanlara da hiç kusura bakmasınlar en küçük bir muhabbetimiz bile olmaz. Her görev gibi belediye başkanlığı da bir bayrak yarışıdır. İsimler değişir ama hedef ve yol değişmez. Ereğlili kardeşlerimin 31 Mart’ta en doğru kararı vereceklerine inanıyorum.”
KADINLARA 200’ER GRAM ÇAY…
Cumhurbaşkanı ve AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer mitinglerinde olduğu gibi konuşmasının sonunda kadınlara 200’er gramlık bez torbalarda çay dağıtımı yapmasının ardından, partisinin ilçe ve belde belediye başkan adayları ile birlikte halkı selamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ADAYINA DESTEK İÇİN EREĞLİ'YE GELDİ

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 13 saat 48 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 5 saat önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 12 saat 1 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 9 saat 5 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 8 saat 39 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 2 saat 54 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 29 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 13 saat 22 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 8 saat 28 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 10 saat 55 dakika önce KAZA ; 2 YARALI