Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ!..

ÇÖPTEN ELEKTRİK ÜRETİMİ!..

Zonguldak Özel İdare ve Belediyeler Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliğince (ZONÇEP) işletilen Katı Atık Düzenli Depolama sahasında, metan gazından ayda 3 bin hanenin ihtiyacına eşdeğer elektrik üretilecek olan tesisin açılışı yapıldı.

Tombaklar mevkisindeki ZONÇEP tarafından geçen yıl ihalesi yapılan metan gazından elektrik enerjisi üretilmesiyle ilgili proje hayata geçti.

Katı Atık Düzenli Depolama sahasında kurulan tesisin açılışına AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZONÇEP’e üye ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra öteki yetkililer katıldı.

Başkan Akdemir, kente böyle bir tesisi kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Çöp döküm alanındaki kokunun ileriki günlerde tesisin tam faaliyete geçmesiyle azalacağını ifade eden Akdemir, "Kokuyu artık çevreye yakın yerleşim yerlerindekiler hissetmeyecek. Ekonomik olarak Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı var. Enerji ihtiyacımızı çöpten enerji üreterek karşılayacağız. Adapazarı’na kadar böyle bir tesis yok. İçerisinde bulunduğumuz enerji piyasasının sıkıntılarını gidermek adına küçük ilçelerin ihtiyacını karşılayabilecek bir tesistir. Çöpümüzün ekonomik değeri var. Gazın üretilmesi bizim için bir avantajdır" diye konuştu.

Tesisi yapan firmanın Genel Müdürü Halim Dugan da işletmede 1,2 megavatlık iki ünite bulunduğunu söyledi. Toplamda 2,4 megawatlık enerji ürettiklerini anlatan Dugan, "Ürettiğimiz enerji yaklaşık 3 bin hanede kullanılacak, ilerleyen dönemde bu rakamı artırmayı planlıyoruz. Tesisimiz 6 milyon liraya mal oldu. Enerji ülkemizin ciddi bir açığıdır. Bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Tesisimiz ülkemize ve ilimize hayırlı olsun" dedi. 

Milletvekili Özbakır, Başkan Akdemir, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra öteki yetkililer tesisin açılmasının ardından incelemelerde bulundu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo