Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇÖKME TEHLİKESİ!..

ÇÖKME TEHLİKESİ!..

Spor Toto 3. Lig takımlarından Zonguldak  Kömürspor’un, iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’na yönelik hazırlanan raporda, kapalı tribünün ve çatısının her an çökebileceÄŸi, statta seyirci ve sporcu güvenliÄŸini saÄŸlayabilecek fiziki yeterliliÄŸin bulunmadığı tespit edildi

Zonguldak Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Ä°l Müdürü UÄŸur Akdeniz, valilikte düzenlenen toplantıda stadın mevcut durumu hakkında Ä°l Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.  

Ak, yaptığı konuşmada, ilgili yasa çerçevesinde her yıl statların durumlarıyla ilgili tespit raporlarının hazırlandığını söyledi.

Birçok aksaklıklara raÄŸmen Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda müsabakaların oynandığını hatırlatan Ak, "Stadımızla ilgili bazı sakıncalı durumlar var. ÖrneÄŸin stat içerisinde yer alan taraftar giriÅŸ ve çıkış yerlerinden iki kiÅŸi zor geçiyor. OlaÄŸanüstü durumlarda bu yerde 5 bin kiÅŸiyi çıkartmamız gerekecek. Bu nedenle tehlike arz ediyor. Olabilecek en ufak bir faciada bunun vebali altından kimse kalkamaz" diye konuÅŸtu.

Ak, stadın bu durumuyla mevcut taraftar sayısını kaldıramayacağını vurgulayarak "Statta, bu ÅŸekliyle maç oynanması faciaya davetiye çıkarmaktır. Bu ÅŸartlarda stada güvenlik sertifikası vermemiz mümkün deÄŸil. Bizim çabamız bu faciaların önüne geçmek. Güvenlik açısından riskli görüyoruz. Bu ÅŸartlarda maçların oynanması için kimse kimseyi zorlamasın" ifadelerini kullandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ise stadın bu yıl kapalı tribünlerden başlayarak yapılacağını, bu sırada maçların oynanmasının mümkün olmadığını belirterek, açık tribünlerdeki duvarlarda da riskler bulunduğunu vurguladı.

Raporla ilgili sunum yapan Çevik Kuvvet Åžube Müdürü Faruk Atay ise stadın kapalı tribünün ve çatısının her an çökebileceÄŸine dikkati çekti. 

Açık tribünün acil çıkışa müsait olmadığı, statta seyirci ve sporcu güvenliğini sağlayabilecek fiziki yeterlilik bulunmadığını aktaran Atay "Mevcut bina ve eklentileri zamanın şartlarına uygun olarak hizmet verebilecek bir nitelik taşımıyor. Mevcut koşullarda seyirci yoğunluklu sportif müsabakalar için kullanımı da uygun değildir" değerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo