Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

Ünlü Sanatçı Seren Serengil, Ereğli FM`de Arzu Tekin`in konuğu oldu..


Başarılı sanatçı Seren Serengil, yepyeni şarkısı VALLA ile Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu Arzu’yla Devri Âlem programının konuğu oldu. Ünlü sanatçı yeni şarkısının hikâyesini ilk kez Ereğli FM’de anlattı.

 

Arzu Tekin: Seren hanım hoş geldiniz. Ne güzel sesinizi duymak,   sizinle canlı canlı buluşmak. Dinleyicilerimizle buluşturmak.

Seren Serengil: Çok teşekkür ediyorum. Nasılsınız?

Arzu Tekin: Biz çok iyiyiz. Cumartesi günü, günün ikinci yarısında bomba gibi olduk. Yepyeni şarkınızla.

Seren Serengil: Canımsınız. Çok çok teşekkür ederim, çok mutlu ettiniz. Ne güzel bunları duymak.  Bir şeye emek verdikten sonra insan karşılığını  almak istiyor. Yeni şarkımın bugün 3. günü çok şaşırıyorum gerçekten dinleyen herkes ezberlemiş. Bir ay sonrası olması normal fakat daha 3. günde bu başarıyı yakalaması çok mutlu ediyor beni. Çok teşekkür ederim.

Arzu Tekin: Ne demek,rica ederim. Seren Serengil’den uzun zaman sonra çok güzel bir şarkı geldi. Tam da yaz mevsiminde. VALLA muhteşem olmuş. Sanırım Ereğli FM olarak şarkıyı dinleyiciyle ilk buluşturanlardanız.

Seren Serengil: Ne güzel çok mutlu oluyorum. Birçok yerden Bodrum vs. görüntüler gelmeye devam ediyor. Her yerde dinlenmesi mutluluk veriyor. Söz müzik Sezen Aksu’ya ait. Ben aldatılmaya çok karşıyım. İlişkilerde, arkadaşlıklarda nerede olursa olsun. Bu şarkıda aldatılmayla ilgili ince mesajlar ve göndermeler var.

Arzu Tekin: Aslında çok güzel mesajlar ve göndermeler var şarkıda. Sezen Aksu’nun muhteşem sözleri her şarkısında olduğu gibi bu şarkıda da önümüze çıkıyor.

Seren Serengil: Bu şarkım, Z kuşağı şarkısı aslında. Emel Müftüoğlu süpervizörlüğünü yaptı. Beni bu şarkıya ikna eden Emel Müftüoğlu’dur. Daha slow, duygusal bir Sezen Aksu şarkısı hayal ederken, hayır dediler. Sen bunu okuyacaksın. Ben de duygusal bir insanım. Fakat stüdyoda okuduktan sonra, ekip tamamdır dedi ve bu şarkı patladı.

Çünkü Z kuşağı bizim gibi değil. Sen beni ne kadar üzdün, beni kaybettin vs. sevmiyorlar. Çok kelime ve çok cümle istiyorlar şarkılarda. Bu şarkı da çok cümleler ve kelimeler var. Ezberleyene kadar baya uğraştım. Şimdiyse bana videolar geliyor hemen neredeyse ezberlenmiş şarkı. Tabi bir Sezen Aksu şarkısı bu başarı bir tesadüf değil, sürpriz de değil aslında. Fakat bazen, Sezen Aksu gibi büyük bir Ozandan şarkıyı alıp yerine gitmediği zamanda olabiliyor. Klibi, kostümü, söyleyiş tarzı, ifadesi her şeyi aslında bir bütün. Biz doğru yerine oturttuk ve olumlu dönüşler bununla alakalı diye düşünüyorum.

Arzu Tekin: Ben ayrıca Emel Müftüoğlu’na da sevgilerimizi göndermek istiyorum. İyi ki sizi bu şarkı için ikna etmiş.

Seren Serengil: Türkiye’de bir çok şarkının hit ismidir Emel. Benim her şekilde müzik kültürüne, vizyonuna güvendiğim bir isimdir. Seren bu şarkı dedi ve tamam dedim.

Arzu Tekin:  Klip muhteşem. Kostümler,akseuarlar müthiş. Ben klibi de çok beğendim.

Seren Serengil: Teşekkür ederim. Klibin bütünüyle staylingi bana ait. Çok keyifli bir klip oldu.

Arzu Tekin: Hep modayı takip eden, zarafete önem veren, Türkiye’nin en şık giyinen isimleri arasında Seren Serengil. Bir o kadar da geleneksel bir yönünüzle de sizi tanımaktayız.

Seren Serengil: Karadenizli olunca bu yönünüz mutlaka etkili oluyor. Benim babam Karadeniz’li.

Arzu Tekin: Allah rahmet eylesin. Türk sinemasının, Yeşilçam’ın en önemli isimlerinden biridir Öztürk Serengil. Filmleri, replikleri hep gülümseyerek hatırlarız kendisini.

Seren Serengil: Öyle gerçekten. Sağ olun, teşekkür ederim. Benim babama ve tüm ölmüşlerimize Allah rahmet eylesin. Benim dedem Trabzon lisesinde tarih öğretmeniydi, babaannemde fizik öğretmeniydi. Babamın bana vasiyetidir; gerçi bu vasiyetini yerine getiremedim. Mutlaka Karadenizli birisi ile evlen ve Karadeniz’le ilgili ne zaman seni etkinliklere, tanıtımlarına destek olacak bir yere davet ederlerse mutlaka kabul etmemi istedi. Karadeniz kültürünü her zaman gururla anlatırdı. Ben de Öztürk Serengil’in kızı olarak babamın gölgesindeyim tabi ki. Çok değerli bir adamdı. Ben bu yola çıkarken babamın soyadını, onun bayrağını kendi yolumda taşımaya çalışıyorum. Babam hakkında o kadar güzel şeyler duyuyorum ki her zaman onur duyuyorum Öztürk Serengil’in kızı olmaktan. Size de teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

Arzu Tekin: Seren hanım şarkınızdan bahsettik, sohbetimiz gayet keyifli. Fakat öncelikle çok geçmiş olsun. Allah bir daha size sağlık sıkıntısı vermesin inşallah. Dinleyicilerimizle de o sıkıntılı günleri zaman zaman paylaşıyorduk. Dualarımız sizinleydi. Ve şu anda sizinle birlikteyiz ve sohbet ediyoruz.

Seren Serengil: Kalbinizin güzelliği. Bir şekilde iyi kalpler, güzel kalpler mutlaka birbirini bir yerde bulurlar. O yollar kesişir. Allah’ın yazdığı hiç bir kaderi, yazgıyı hiç bir şey engelleyemez. Onun açtığı kapıyı hiç kimse kapatamaz. Ben, bir cahillik ettim ve böyle bir ameliyat oldum. Olmamam gerekiyordu. Ama sanatçı olarak çok baskı var üzerimizde her şeyimiz eleştiriliyor. Biraz kilo alsak vs. Her zaman, en ve en olmak durumundasınız. Sürekli eleştiri ve insanın psikolojisi bozuluyor . Çok çirkin ve  yanlış bir şey aslında. İnsanın üzerinde bir baskı oluşuyor. O sırada çocuğumu kaybettim, hamilelik süreci ,  hormonsal durumlar. Kendimi yemeğe vermiştim, ben çok iştahlıyımdır ve yemek yemeyi severim.TV programına da başlıyordum can havliyle ameliyat kararımı verdim. Ama bugün ki aklım olsa, gerçekten organ yetmezliğinden 43 kiloya düştüm ve ölüyordum. Alper hocam sağ olsun evel Allah kurtardı da ben karşınızdayım.

Yoksa öyle şarkılar söylemek falan mümkün değildi. Yine de tamamen iyileştim sayılmaz. Ama eskiye göre çok şükür iyiyim. Ben her şeyin üzerine gittim hayatta. Size de tavsiyem olsun; bir kardeş olarak, arkadaş olarak. Hayatımızda başımıza illaki bir şeyler gelir. İş konusunda, evlilik hayatımızda vs. Ne olursa olsun ben hiç bir olumsuzluğa boyun eğmedim. Olay yerini hep terk ettim.

Farklı şeyler denedim. Hep kendimi geliştirmeye ve yenilemeye devam ettim. Yılmadım. Hayat kısa ve kimse yaşlanınca ölmüyor. Bu kadar kısa hayatı üzülmekle geçiremem ki. Ve ben bu üzüntümü yenmek için başka şeylerle uğraşmaya hep devam ettim. Bu şekilde başardım ve kendimi iyi hissettim.

Arzu Tekin: Seren hanım tüm söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Ben sizi asla üzmek ve o sıkıntılı süreci hatırlatmak istemem ama; siz ameliyata giderken bir görüntünüz vardı. Nasıl kendinize özen göstermişsiniz. Ve biz sizi konuştuk o resmi gördüğümüzde, nasıl kendine ve etrafına saygılı, yaşam sevinci yüksek. Allah’ın izniyle gayet güzel geçecek inşallah dedik

Seren Serengil: Benim üstlendiğim bir elbise var.43 kiloyum ve kötü görünüyorum onunda farkındayım. Ama orada bir hastane personeli var, insanlar var. Ben yapı olarak evimde de mesela şu anda sizinle evimden konuşuyorum. Sabah kalktığımda, rutinimden sonra saçımı toplar, kıyafetlerimden, her şeyime kadar hep özenliyimdir. Hiç kimse olmasa da mutlaka sürekli bu şekilde devam ederim. Benim anneannem İtalyan, annem bakımlı bir kadındır. Onları görerek büyüdüm. Bu konuda şanslıyım.

Doğduğumdan itibaren; görgü, vizyonerlik hep annemden gördüğüm değerler. İyi bir aile de büyüdüm. Annem sanatçı olmamı hiç istemedi, Yurt dışında okudum. İtalya’da iç mimarlık okumamı isterdi. Babamdan dolayı bu camiayı bildiği için hiç istemezdi. Fakat uzun zaman sonra bu işi başarıyla yaptığım için benimle gurur duyduğunu söyledi.

Arzu Tekin: Seren hanım Karadeniz’li bir babanın evladısınız. Daha önce Kdz Ereğli’ye geldiniz mi?

Seren Serengil: Hayır gelmedim . Oradan davet eden olmadı henüz.

Arzu Tekin :Seren hanım biz sizi davet ediyoruz. Ereğli FM olarak.  Ne zaman isterseniz davetimiz her zaman geçerli. Siz geliyoruz diye haber verin biz Ereğli pidemizi sipariş edelim, Ereğli’mizin balıklarından size tattıralım. Ereğli festivalleriyle de ünlü bir şehirdir aynı zamanda.

Seren Serengil: Çok tatlısınız. Zaten rahmetli babamın vasiyeti bütün Karadeniz’e gideceksin derdi hep. Aşıktı Karadeniz’e. Mutlaka gelmek istiyorum .Sizleri de tanımak isterim ayrıca. Ben Ereğli’ye sahneye gelirim program yaparız. Hepsini konuşuruz inşallah. Bir Karadeniz kızı olarak orada sahne almaktan mutluluk duyarım. Mutlaka geleceğim.

Arzu Tekin: İnşallah biz vesile olalım size. Seren hanım bu keyifli sohbet için size çok teşekkür ederim. Ereğli fm adına, programım adına. Yine bu tatlı buluşma için Ebru hanıma sevgilerimizi iletiyorum.

Seren Serengil: Çok teşekkür ediyorum, size ve tüm Ereğli FM çalışanlarına. Öpüyorum sizi görüşmek üzere.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük2
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo