14 o C Kdz. Ereğli

ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Sibel Çıkrıkçı’yı Ereğli FM`in 8 Mart özel yayınına konuk oldu.

Gündem 2 yıl 1 ay 23 gün 19 saat 2 dakika önce 2594

Haberi Paylaşın

Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduğu “Arzu ile Devri Âlem” programı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” özel yayınında Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Sibel Çıkrıkçı’yı konuk etti.

Ankara’da doğan, Ereğli’de büyüyen ve Erdemir’den emekli olduktan sonra Soroptomist Kulübü ile tanışan Çıkrıkçı, “Boş durmayı sevmiyorum. Bir dönem ticaretle de uğraştım. Şimdi de ilçeme katkı da bulunma çabasındayım. ”dedi.

35 YILDIR FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Kdz. Ereğli Soroptomist kulübünün 1987 kurulduğunu ve kulübün 2. dönem başkanlığını yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Çıkrıkçı, “ Biz kamu yararına çalışan tek ilçe kulübüyüz ve 35 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çıtamızı her daim yükseltme gayretindeyiz. Kız çocukları ve kadınların destekçisiyiz.” şeklinde konuştu.

HİÇ KÖYDEN ÇIKMAMIŞTI, ŞİMDİ YURT DIŞI KAMPINDA!

“Kız çocuklarına burs imkânlarını sağlamanın ve onları hayata hazırlamanın çabası bizi en mutlu eden unsurlardan biridir,” diyen Çıkrıkçı, “ Arkadaşlarımız onların yaşam koçları oluyor. Pırıl pırıl genç kızlarımız var. Eğitimlerinde onların yanında oluyor ve meslek edinmeleri için çabalıyoruz. Bugün bu imkânı sağladığımız ve çok iyi yerlere gelmiş kızlarımız ve arkadaşlarımız var. Bu bize gurur veriyor. ”dedi.

“Bugün hiç köyden çıkmamış bir kızımızı okutmak, onu yurt dışı kamplarına göndermenin mutluluğu paha biçilemez ” ifadelerine de yer veren Çıkrıkçı, “Birçok okulda okul öncesi sınıflar kuruyor ve kalıcı eserler inşa ediyoruz. Kırsal alanda da bayanlarımızı hakları konusunda bilgilendirme eğitimleri veriyoruz.” şeklinde konuştu.

BİR KÖY OKULUNA ATÖLYE !.

Çıkrıkçı, geleceğe yönelik en önemli projeleri de ilk kez açıklarken “ İlçemiz özelinde bir proje düşünce aşamasında. Ereğli’nin bir köy okulunda atölye kurmayı ve kadınlarımızı meslek edindirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

HAYAT ENERJİSİ VE YAŞAM SEVİNCİ!

2012 yılında başkanlığı devraldıktan 15 gün sonra göğüs kanserine yakalandığını bir soru üzerine anlatan Çıkrıkçı, o süreci “İlk duyduğum an bayıldım, ağır bir darbeydi . İstanbul’dan Düzce’ye kadar ağladım. Ama dik dur Sibel dedim. Ankara’da ameliyat ve tedavi süreci yaşadım. Doktor tarih verdi ben o tarihte olmaz dedim. Kasım ayında kermes, Aralık’ta Bingo çekilişim var dedim .” dedim. Doktorum siz iyi misiniz dedikten sonra bu sözlerime karşılık bana siz bugün bu hastalığı yendiniz dedi.” diyerek anlattı.

“Bu süreçte enerjimi kaybetmedim. Tamamen hayata bağlandım. “ diyen Çıkrıkçı, “1 hafta gülmedim, sonra tekrar gülmeye başladım. Artık nerde göğüs kanserine yakalanan birini duysam arar bulurum, yol gösterip enerji ve güç vermeye adadım kendimi.Güzellikle karşıladığınız her güçlüğü yenebilirsiniz. Buna inanın. Hayat enerjisi ve yaşam sevinci. Doğaya ve tabiata verdiğiniz enerji size dönüyor. Enerjinizi düşürecek insanlarla bir arada bulunmamak da önemli. “dedi.

FEDERASYONUMUZUN PROJELERİNDE VARIZ

Soroptimist Federasyonunun öğretmen atölyesi projesini anlatan Çıkrıkçı, “100.yılı kutluyoruz. 100 öğretmenin meslek gelişimlerine destek olmak için çalışıyoruz. Bbu projeye Kdz.Ereğli olarak 4 öğretmenimiz ile katıldık. En çok öğretmenle katılan biziz. Diğer projemiz “Eğit donat, fırsat yarat” projesi. Bölge ve ilçemizde 100 kadını çeşitli meslek dallarında eğiterek meslek sahibi yapıp istihdamını sağlama çabasındayız. Elimizden geldiğince çalışıyoruz.”dedi.

KIZI BAĞLANDI DUYGULANDI!

Canlı yayında kızı İlkim’in telefonla yayına bağlanması ve annesini anlatması ile duygusal anlarda yaşayan Çıkrıkçı; Kadın cinayetleri konusunda kadına, annelere önemli görevler düşüyor.” dedi.

Çıkrıkçı, “Erkek çocukları vicdanlı, merhametli yetiştirilirse kadın cinayetleri azalır, biter. Eşitlik ve adalet de önemli. Bu eşitlik sağlanınca cinayetler önlenir.Kadınların eşit ve özgür birey olarak değer gördüğü bir dünya diliyoruz.Kadının olduğu her yerde varız.”şeklinde konuştu.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 2 saat 14 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 17 saat 26 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 21 saat 31 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
5 gün 21 saat 5 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 18 saat 44 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 15 saat 20 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 1 saat 48 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 19 saat 55 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
1 gün 23 saat 21 dakika önce PLAJLAR BÖLGESİNDE KAZA ; 2 YARALI