Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

Kdz. Ereğli Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı Sibel Çıkrıkçı’yı Ereğli FM`in 8 Mart özel yayınına konuk oldu.


EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu  “Arzu ile Devri Âlem” programı   “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” özel yayınında Kdz. EreÄŸli Soroptimist Kulübü Dönem BaÅŸkanı Sibel Çıkrıkçı’yı konuk etti.

Ankara’da doÄŸan, EreÄŸli’de büyüyen ve Erdemir’den emekli olduktan sonra Soroptomist Kulübü ile tanışan Çıkrıkçı, “BoÅŸ durmayı sevmiyorum. Bir dönem ticaretle de uÄŸraÅŸtım. Åžimdi de ilçeme katkı da bulunma çabasındayım. ”dedi.

35 YILDIR FAALÄ°YETLERÄ°MÄ°ZÄ° SÃœRDÃœRÃœYORUZ

Kdz. EreÄŸli Soroptomist  kulübünün 1987 kurulduÄŸunu ve  kulübün 2. dönem baÅŸkanlığını yapmaktan gurur duyduÄŸunu ifade eden Çıkrıkçı, “ Biz kamu yararına çalışan tek ilçe kulübüyüz ve  35 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çıtamızı her daim yükseltme gayretindeyiz. Kız çocukları ve kadınların destekçisiyiz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

HİÇ KÖYDEN ÇIKMAMIŞTI, ŞİMDİ YURT DIŞI KAMPINDA!

“Kız çocuklarına burs imkânlarını saÄŸlamanın ve onları hayata hazırlamanın çabası bizi en mutlu eden unsurlardan biridir,”  diyen Çıkrıkçı, “ ArkadaÅŸlarımız onların yaÅŸam koçları oluyor. Pırıl pırıl genç kızlarımız var. EÄŸitimlerinde onların yanında oluyor ve meslek edinmeleri için çabalıyoruz. Bugün bu imkânı saÄŸladığımız ve çok iyi yerlere gelmiÅŸ kızlarımız ve arkadaÅŸlarımız var.   Bu bize gurur veriyor. ”dedi.

“Bugün hiç köyden çıkmamış bir kızımızı okutmak, onu yurt dışı kamplarına göndermenin mutluluÄŸu paha biçilemez ” ifadelerine de yer veren Çıkrıkçı, “Birçok okulda okul öncesi sınıflar kuruyor ve kalıcı eserler inÅŸa ediyoruz.  Kırsal alanda da bayanlarımızı hakları konusunda bilgilendirme eÄŸitimleri veriyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

BİR KÖY OKULUNA ATÖLYE !.

Çıkrıkçı, geleceÄŸe yönelik en önemli projeleri de ilk kez açıklarken  “ Ä°lçemiz özelinde bir proje düşünce  aÅŸamasında. EreÄŸli’nin bir köy okulunda atölye kurmayı ve kadınlarımızı meslek edindirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

HAYAT ENERJÄ°SÄ° VE YAÅžAM SEVÄ°NCÄ°!

2012 yılında baÅŸkanlığı devraldıktan 15 gün sonra göğüs kanserine yakalandığını bir soru üzerine anlatan Çıkrıkçı, o süreci “Ä°lk duyduÄŸum an bayıldım, ağır bir darbeydi . Ä°stanbul’dan Düzce’ye kadar aÄŸladım. Ama dik dur Sibel  dedim.  Ankara’da ameliyat ve tedavi süreci yaÅŸadım. Doktor tarih verdi ben o tarihte olmaz dedim. Kasım ayında kermes, Aralık’ta Bingo çekiliÅŸim var dedim .” dedim. Doktorum siz iyi misiniz dedikten sonra bu sözlerime karşılık bana siz bugün bu hastalığı yendiniz dedi.” diyerek anlattı.

“Bu süreçte enerjimi kaybetmedim. Tamamen hayata baÄŸlandım. “ diyen Çıkrıkçı, “1 hafta gülmedim, sonra tekrar gülmeye baÅŸladım. Artık nerde göğüs kanserine yakalanan  birini duysam arar bulurum, yol gösterip enerji ve güç vermeye adadım kendimi.Güzellikle karşıladığınız her güçlüğü yenebilirsiniz. Buna inanın.  Hayat enerjisi ve yaÅŸam sevinci. DoÄŸaya ve tabiata verdiÄŸiniz enerji size dönüyor. Enerjinizi düşürecek insanlarla bir arada bulunmamak da önemli. “dedi.

FEDERASYONUMUZUN PROJELERÄ°NDE VARIZ

Soroptimist  Federasyonunun  Ã¶ÄŸretmen atölyesi projesini anlatan Çıkrıkçı,  “100.yılı kutluyoruz. 100 öğretmenin meslek geliÅŸimlerine destek olmak için çalışıyoruz.  Bbu projeye Kdz.EreÄŸli olarak 4 öğretmenimiz ile katıldık. En çok öğretmenle katılan biziz. DiÄŸer projemiz “EÄŸit donat, fırsat yarat”  projesi. Bölge ve ilçemizde 100 kadını çeÅŸitli meslek dallarında eÄŸiterek meslek sahibi yapıp istihdamını saÄŸlama çabasındayız. Elimizden geldiÄŸince çalışıyoruz.”dedi.

KIZI BAÄžLANDI DUYGULANDI!

Canlı yayında kızı Ä°lkim’in telefonla yayına baÄŸlanması ve annesini anlatması ile duygusal anlarda yaÅŸayan Çıkrıkçı; Kadın cinayetleri konusunda kadına, annelere önemli görevler düşüyor.” dedi.

Çıkrıkçı, “Erkek çocukları vicdanlı, merhametli yetiÅŸtirilirse kadın cinayetleri azalır, biter. EÅŸitlik ve adalet de önemli.  Bu eÅŸitlik saÄŸlanınca cinayetler önlenir.Kadınların eÅŸit ve özgür birey olarak deÄŸer gördüğü bir dünya diliyoruz.Kadının olduÄŸu her yerde varız.”ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo