Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK ÖZEL AÇILIŞ !

ÇOK ÖZEL AÇILIŞ !

Penguen Kitabevi düzenlenen törenle hizmete girdi.


Öğrencilerin ders çalışırken,  kitapseverlerin kitaplarını incelebileceÄŸi isteyenlerin kafeteryasında oturup sohbet edebileceÄŸi gerek nitelik, gerek kitap sayısı, gerekse ilave hizmetler bakımından açılmış en büyük kitabevi EreÄŸli’de açıldı.

Karadeniz EreÄŸli’de Gazeteci Ä°zzet Aslanbay’in Åžube YöneticiliÄŸinde  hizmet veren Penguen Kitabevi  düzenlenen törenle hizmete girdi. 

Orhanlar Mahallesi, Yalı Caddesi No 5’te hizmete giren Penguen Kitabevi, ayrı kategorilerde kitapların bulunduÄŸu üç kattan oluÅŸuyor.  Kitabevi  bünyesinde öğrencilerin ders çalışabileceÄŸi veya kitapseverlerin kitaplarını incelebileceÄŸi bir bölüm yanında,  isteyenlerin oturup sohbet edebileceÄŸi bir kafeterya bölümü de bulunuyor.

Penguen Kitabevi, ÅŸu ana kadar EreÄŸli’de gerek nitelik, gerek kitap sayısı, gerekse ilave hizmetler bakımından açılmış en büyük kitabevi olma özelliÄŸini de taşıyor.

AÇILIŞA YOĞUN İLGİ

Penguen Kitabevi’nin açılışına, EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Vekili Cengiz GüneÅŸ,  EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ,  AK Parti  Zonguldak Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Fatih Çakır, belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplumu temsilcileri ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Penguen Kitabevi Åžube Yetkilisi Ä°zzet Aslanbay, açılışta yaptığı konuÅŸmada EreÄŸli Penguen Kitabevi’nin biraz tesadüfler, biraz dostluklar, biraz da memlekete bir ÅŸeyler katabilme adına ortaya çıktığını söyledi.

Bir aydır kitapseverlere açık olduklarını, üç aylık da bir inşa süreci yaşadıklarını ifade eden Aslanbay şöyle dedi:

“ Hızlı bir ÅŸekilde bugün resmi açılışımızı yapıyoruz. Åžu an kadim bir kentin eski deniz surlarının üstünde bulunuyoruz. Deniz her zaman ufuktur, ufkumuzun açık olması gerekiyor. Penguen kitabevi de EreÄŸli’de ufkumuzu açık tutmak için bir nebze katkı sunabilirse bize yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kitabevimizin temel hedeflerini üç baÅŸlıkta toplayabiliriz. Birincisi çocuklarımızın, gençlerimizin kitapla, bilgiyle temasını saÄŸlamak, burada geldiklerinde rahat bir ortamda hem okumalarını, hem çalışmalarını, farklı aktivitelerde bulunduÄŸu bir ortam olmasını, kısaca bir eÄŸitim merkezi olmasını istiyoruz.  Ä°kincisi sosyal bir merkez olmasını istiyoruz. Sadece kitap alıp gittiÄŸiniz deÄŸil, insan iliÅŸkilerinin geliÅŸtiÄŸi, birlikte sosyalleÅŸtiÄŸimiz bir alan olmasını istiyoruz. Nihayetinde de ticari bir merkez, bu da hayatın bir gerçeÄŸi.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Aslanbay, konuÅŸmasında yayınevinin açılış sürecini anlattı, katkı verenlere teÅŸekkür etti.  Åžube Sorumlusu Aslanbay “ Bu süreçte katkısı olan çok insan var. ArkadaÅŸlarımız bu fikir nereden çıktı diyor. KiÅŸisel anlamda yaÅŸadığım bir sektörden uzaklaÅŸma sürecinde, Penguen Yayınları sahibi deÄŸerli arkadaşım Ãœnal Koçak üniversiteden sınıf arkadaşımdı, bir arkadaÅŸ sohbetinde bunu duyunca hemen EreÄŸli’ye bir ÅŸube açalım, arkadaşımız da orada çalışsın diyor. Bir arkadaşına iyilik yaparken bütün bir kente iyilik yaptı. Kendisine teÅŸekkür ediyorum. Bazı resmi iÅŸlemlerin sürdürülmesinde EreÄŸli Belediyesi’ne, BaÅŸkan Posbıyık’a, birimlerine teÅŸekkür ediyorum. YeÄŸenim Selçuk Aslanbay, birçok konuda yardımdan öte ısrarla bu sürecin bitirilmesinde katkı sunduÄŸu için teÅŸekkür ediyorum” dedi.

KELEÅž: “EKSÄ°KLİĞİNÄ° HÄ°SSEDÄ°YORDUK”

EreÄŸli TSO BaÅŸkanı Arslan KeleÅŸ de Ä°zzet Aslanbay’ın basın kariyerine vurgu yaparak ÅŸunları söyledi:

“Birçok açılışı birlikte yapıyoruz. Ä°ÅŸ insanlarıyla beraber. Bugün bizi çok mutlu eden, EreÄŸli’de bulunmayan, uzun zamandır eksikliÄŸini hissettiÄŸimiz bir iÅŸyerinin, Penguen Kitabevi’nin açılışında beraberiz.  Ä°zzet Abi basında iken yazdığı köşe yazılarıyla ünlü. Yılmaz Özdil tadında yazıyor. Okurken keyif alıyorsanız, bir hiciv yapıyorsa zevk alıyorsunuz. Usta bir kalemdi. Yazılarından ayrı kalmaktan ötürü üzüleceÄŸiz ama kendisini burada görmekten ve EreÄŸli’ye bu iÅŸletmeyi kazandırmalarından ötürü çok mutlu olduk. Farklı türde iÅŸyerleri açılıyor. Hepsinin EreÄŸli’nin geliÅŸimine ciddi katkıları var. Burada on bir kiÅŸi çalışıyor. Bu ciddi bir katma deÄŸer. OSB’mizde 2 bin 124 kiÅŸi çalışıyor. Baktığınız zaman büyüklüğe, çalışan sayısı çok ufak. Bu tip ufak iÅŸletmelerle ilçemize daha çok istihdam yaratıyoruz. Umarım EreÄŸli’de çok büyük katkı saÄŸlayacağına inandığımız Penguen Kitabevi çalışanlarına ve ilçemize hayırlı olur.”

BELEDÄ°YE BAÅžKAN VEKÄ°LÄ° CENGÄ°Z GÃœNEÅž: “GENÇLERÄ°MÄ°Z MUTLAKA FAYDALANACAKTIR!”

Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Vekili Cengiz GüneÅŸ ise konuÅŸmasında “Ãœlkemizin güzide yayınevi Penguen Yayınevi’ne, Basın emekçisi Ä°zzet Bey’e ve yayınevi yetkililerine ÅŸehrimize böyle bir katkıda bulundukları için teÅŸekkür ediyorum. Belediyemizin de bu tür etkinliklere her zaman açık olduÄŸunu baÅŸkanımızdan dolayı biliyoruz. Böyle bir yayınevinin açılmasından dolayı memnunuz. Gençlerimiz mutlaka faydalanacaktır. Böyle bir yeri EreÄŸli’ye kazandırdıkları için teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KonuÅŸmaların ardından katılan protokol ve kitapseverler hep birlikte yayınevinin açılışını  gerçekleÅŸtirdi. 

Açılışın ardından kitapseverler, yayınevinde bulunan bölümleri inceledi, kitap satın aldı.

 

 

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran3
şaşkın2
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo