Yemek 6 yıl 6 ay 8 gün 19 saat 48 dakika önce 1917
İlçe beledisi ile Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği’nce “Çilek Tadında Yarışmalar” adı altında Çilekli Pasta ve En Güzel Osmanlı Çileği yarışmaları gerçekleştirildi. Cumhuriyet Caddesi Amfi Tiyatro’da gerçekleşen etkinlikte 9 ev hanımı tarafından pişirilen pastalar, İlçe Tarım Müdürlüğünde Gıda Mühendisi olarak görev yapan jüri üyeleri Onur Tezcan, Tülin Dağay Bayram ve Fulya Gümüşbaş tarafından tadılarak puanlandı.
Bu sırada konuşan dernek başkanı Şaban Çetinkaya; her sene Osmanlı Çileği etkinlikleri yaparak bu konuyu gündemde tutmaya çalıştıklarını söyledi. Zonguldak bölgesinde çıkan adına ‘karaelmas’ denilen taşkömürü gibi benzer değer olduğunu belirttiği Osmanlı Çileğine de ‘pembeelmas’ yakıştırması yapıldığını anlatan Çetinkaya, şöyle dedi:
KIYMETİ BİLİNMİYOR!
“Bölgemiz, şehrimiz ve bizler için çok önemli bir ürün. Osmanlı Çileğinin en önemli özelliği çok güzel kokusu ve aroması var. Dolayısıyla tüketim için çok yüksek bir talep var. Adından da anlaşılacağı gibi Krallara ikram edilen, Krallar sofrasında yerini alan Osmanlı Çileği’nin günümüzde Ereğli halkı tarafından şuanda çok da kıymetinin bilinmediğini düşünüyorum. Halkımızın bu konudaki bilincini arttırmak için her sene etkinlikler yaparak bunu canlı tutmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar kurum ve kuruluşlarımız destekleyerek bu konuda bizlere yardımcı oluyorlar. Bunun için yarışmalar düzenliyoruz. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verilecek ama burada kaybeden ya da kazanan yok. Yapılan tüm çalışma bu bölge içindir.”
Haber yayına hazırlandığı sırada ise En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması henüz başlamamıştı. Yarışmaların sonucu ise akşam gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.