Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!.

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!.

Ereğli’ de motosikletiyle mahalle bakkalına gelen bir hayırsever veresiye defterini satın alarak 15 kişinin 4 bin 800 TL tutarında borcunu ödedi.


EreÄŸli’ de motosikletiyle mahalle bakkalına gelen bir hayırsever veresiye defterini satın aldı.

 

Kdz. EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Murtaza Mahallesi’nde 12 yıldır bakkalcılık yapan Cemal Çeliksoydan’ın veresiye defteri motosikletiyle gelen, ismini ve yüzünü göstermeyen bir hayırsever tarafından satın alındı. Motosikletli hayırsever bir gün önce bakkala gelip veresiye defterinin hesaplanmasını istedi. Ertesi günü yaklaşık 15 kiÅŸinin 4 bin 800 TL tutarında borcu olduÄŸunu öğrenen motosikletli hayırsever tüm borcu ödeyip veresiye defterini satın aldı.

Veresiye defterinin satın alınarak, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını belirten bakkal Cemal Çeliksoydan, bu tür ÅŸeyleri haberlerde izlediÄŸini, kendisinin bakkalına gelince ÅŸaşırdığını söyledi. Çeliksoydan konuÅŸmasında, “Allah razı olsun, ben beklemiyordum. Duyuyorduk böyle ÅŸeyleri de ilk defa bize geldiler. Benim çok fazla bir veresiyem yok. 15 kiÅŸi vardı vardı, 4 bin 800 lira, hepsini ödedi ve defterimi satın aldı. Rabbim niyetini kabul etsin. Güzel bir gelenek, ÅŸaşırdım tabii. Biz haberlerde falan görüyoruz, duyuyorduk ama bize geleceÄŸini tahmin etmiyordum. Bize gelince ÅŸaşırdım. Zaten ödeme zor, hepsi aksamalı gidiyor. Bu ÅŸekilde ki çalışma gerçek sahibini buluyor. Bizim içinde vatandaÅŸ içinde güzel oluyor, borçlar sıfırlanmış oluyor” ifadelerine yer verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran7
üzgün7
kızgın5
şaşkın4
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet Türk

06 Mayıs 2020 - 20:54

Hayır işledi şimdi bu arkadaş öyle mi. Gazetecilerle aynı anda zamanla valla takdire şayan tebrik ediyorum. Yapmayın böyle Allah aşkına milletin gözüne soka soka yapmayın

Yorum Yazın

Canlı Radyo