Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!.

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR!.

Bakkalları gezdiler, 200 kişinin 30 bin TL civarında bakkal borcunu ödediler.


EreÄŸli ‘de ismini vermeyen yardımsever, mahalle mahalle gezip bakkalların veresiye defterlerindeki borçları kapatıyor.

Kdz. EreÄŸli'de  isimlerinin yazılmasını istemeyen hayırsever iÅŸadamları mahalle mahalle gezip bakkallarda ki veresiye defterlerini topluyor. Bakkal sahiplerine veresiye defterindeki tüm borçları hesaplattıran iÅŸadamları tüm borçları kapatıp defterleri de alıyor. Ä°ÅŸadamları ayrıca veresiye defterindeki tüm borçların ödendiÄŸine dair bakkalın camına yazı astı. YaÅŸanan bu durum karşısında bakkal sahipleri ve bakkala borcu bulunan müşteriler hem ÅŸaşırdı hemde büyük bir mutluluk yaÅŸadı. Osmanlı döneminde zenginlerin ‘Zimem’ adı verilen veresiye defterlerini satın alması geleneÄŸinin günümüzde de devam etmesinin kendilerini çok sevindirdiÄŸini anlatan bakkalcılar, hem Korona virüs salgını hem de Ramazan ayında zor günler geçirenlerin borçlarından kurtulmasının çok anlamlı olduÄŸunu dile getirdi.

Kdz. EreÄŸli ilçesine baÄŸlı Elmatepe Mahallesi’nde 30 yıldır bakkalcılık yapan Ä°lhan Durdu ilk defa böyle bir ÅŸeyle karşılaÅŸtığını ve çok mutlu olduÄŸunu söyledi. Durdu konuÅŸmasında “Abilerimiz geldiler bizi memnun ettiler. Ödeyemeyen zor durumda olan bu mübarek ramazan ayında borçları kapattılar. Biz çok memnun kaldık kendilerinden. Allah onlara bol kazançlar nasip eylesin. Böyle insanların inÅŸallah sayıları artar ülkemizde, memleketimizde. 13 bin TL borcu kapattı abilerimiz. Allah razı olsun hepsinden birazda bizlerde fedakârlık yaptık onlarda yaptılar tamamını sildik. Defterlerin hepsini kapattılar. Biz yeni bir hayata baÅŸladık bugünden itibaren. Dün akÅŸamüzeri gelmiÅŸlerdi. Her gün geliyor iÅŸte müşterimiz. Hepsi dua ediyorlar. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaÅŸlar. 5 yıl borcu olanlar, 1 yıl borcu olanlar var alışveriÅŸ yapıp ödeyemeyen var. Benim müşterilerim onlar yani. Hepsinden Allah razı olsun. Hepsini kapattılar. Allah hepsini ülkemizin başımızdan eksik etmesinler. Hepsine çok teÅŸekkür ediyorum” dedi.

Ören Mahallesi’nde ki bakkal Erol Orhan’da hayırseverlerin veresiye defterlerini alması ile hem kendisinin hem de müşterilerinin çok büyük mutluluk yaÅŸadığını ifade etti. Orhan gazetecilere yaptığı açıklamada “Yardımsever geldi dükkânıma. Bana, “Defterde ne kadar alacak verecek olayı var?” diye sordu. Bende durumu anlattım. Yaklaşık 8 bin civarında alacağımız vardı. Buda 30-40 kiÅŸiye yakın kiÅŸinin borcu. Bir hayırsever geldi bu hesabı bizden komple kapattı, sildi borçları. Bana 28 Nisan 2020 tarihine kadar bütün olan borçlar sıfırlanmıştır. Başıma ilk defa böyle bir olay geldi. Ben de memnun oldum. Benim de durumlarım biraz iyi deÄŸildi. Ödemelerim vardı onları da bu arada aradan çıkarmış oldum. Onun sayesinde. Bu hayırsever abiye çok teÅŸekkür ediyorum. Durumu veremeyen de vardı, verebilen de vardı. Yaklaşık bu 8 bin liranın 3 bin lirası durumu kötü olan kiÅŸilerdi. Onlar da sevindi. Herkes dua ediyor bu kiÅŸiye. Ä°sminin açıklanmasını istemiyor. Bendeki hesabı aldı sildi borçları, kimsenin borcu kalmamıştır” dedi.

Bakkal Muammer Arslan da veresiye defterindeki borçları kapatan hayırseverlere teÅŸekkür etti. Arslan konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi; “Åžimdi bu olay bugün iÅŸyerimize gelen hayırseverler bizden veresiye alan vatandaÅŸları sordular. ‘Ä°htiyaç sahibi var mı?’ diye sordular. Bizde ihtiyaç sahibi olduÄŸunu söyledik. Onlarda veresiye defterimizi satın almak istediler. Gerçekten biz kendilerine şükran ve minnettarlık duyuyoruz. Hem bu mübarek Ramazan gününde hem korona virüsün dünyayı ve ülkemizi sardığı bu zor günlerde gerçekten ihtiyaç sahiplerine yardımları oldukları için teÅŸekkür ediyorum. Gerçekten ihtiyaç sahipleri çoktur. Ä°nÅŸallah Cenab-ı Allah böyle insanların sayılarını artırsın. 35 kiÅŸi falan ama gerçek ihtiyaç sahipleri. Bunların içinde engelli çocukları olanlar var, çalışmayanlar var. Bizde elimizden gelen yardımları yapıyoruz. Fakat epey zamandan beri ödeyemeyenler vardı. Onlarda bunların içinde. Ä°nÅŸallah onlar içinde çok iyi oldu. Hatta bugün gelenler oldu duyanlar oldu. Çok sevindiler ve bir sürü dua ettiler. Ãœlkemizde garibanların sahibi olduÄŸu da belli olmuÅŸ oldu. Ä°simlerini açıklamak istemiyorlar. Sadece tabi ki bizimde burada veresiye alan müşterilerimizin onların duası yeter çoluÄŸun çocuÄŸuna Allah’ın izniyle.”

Hayırsever işadamlarının şu ana kadar 4 ayrı noktada yaklaşık 200 kişinin 30 bin TL civarında bakkal borcunu ödediği öğrenildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran22
şaşkın3
gülücük2
üzgün2
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo