Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOCUKLARIMIZ!. KORKUNÇ TABLOYU HATIRLATTI!!!

ÇOCUKLARIMIZ!. KORKUNÇ TABLOYU HATIRLATTI!!!

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak EreÄŸli Elif Lions Kulübü DerneÄŸi BaÅŸkanı Güzide Ãœlkü Çakmakkaya, “18 yaşından önce evlendirilen çocuk gelin sayısı yüzde 28’dir. Annesiyle cezaevinde kalan çocuk sayısı ise 650” dedi.

-ÖZEL HABER-

BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin 1989’da Dünya genelinde kabul ettiÄŸi Türkiye’nin ise bu tarihten 28 yıl sonra ‘tamam’ dediÄŸi Dünya Çocuk Hakları Günü; savaÅŸ, sömürü ve cinsel istismarın gölgesinde kutlandı.
Her yıl 20 Kasım olan günün tarihinde EreÄŸli FM’e özel açıklamada bulunan Zonguldak EreÄŸli Elif Lions Kulübü DerneÄŸi BaÅŸkanı Güzide Ãœlkü Çakmakkaya, çocuk yaÅŸtakilere iliÅŸkin korkunç verileri aktardı. Çakmakkaya, dernek uhdesindeki Önce Çocuklar Komitesi BaÅŸkanı Nur OÄŸuz ile birlikte yaptığı açıklamada, ÅŸunları kaydetti:

HAYAT BOYU O Ä°ZLERÄ° TAÅžIMAK
“1989 tarihinde BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu ‘Çocuk Haklarına Dair SözleÅŸme’ imzalamıştır. Türkiye bu sözleÅŸmeyi 28 yıl sonra onaylamıştır. Sadece Türkiye’de deÄŸil Dünya’da çocuklar her türlü ihmal ve istismara maruz kalmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar, çocuÄŸun ruhsal dünyasını önlenemez bir ÅŸekilde örselemekte, hayatı boyunca bu izleri taşımak durumunda kalmaktadırlar.
ŞİDDET… Ä°STÄ°SMAR… SÖMÃœRÃœ…
Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Tüm çocukların yaşama, gelişme haklarını istismar ve sömürüden korunma haklarını koruma ve yapanlarını olumlu bir şekilde devam ettirmek için vardır.

Bugün ülkemizin, kendilerine Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram armaÄŸan edilen çocukları da ÅŸiddet, istismar ve sömürü maruz kalmaktadır. Ne acıdır ki çocuklarımızı bu tür olumsuzluklardan koruyamıyoruz. Bugün ülkemizde 900 bini aÅŸkın çocuk işçi vardır. 5 yılda 260 çocuk çalışırken hayatını kaybetmiÅŸtir. 18 yaşından önce evlendirilen çocuk gelin sayısı yüzde 28’dir. Annesiyle cezaevinde kalan çocuk sayısı 650’dir.
OKUTULMAYAN MİLYONLARCA ÇOCUK!.
Cezaevlerinde 2949 mahkum çocuk bulunmaktadır. Çocuklara yönelik cinsel istismar vakaları son 10 yılda yüzde 700 artmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre 935 bin kız ve 1 milyon çocuk eğitim alamamaktadır.
Çocukların ÅŸiddet görmediÄŸi, çalışmak zorunda bırakılmadığı, taciz edilmediÄŸi, doya doya çocukluklarını yaÅŸadığı, ruh saÄŸlığı, vücut saÄŸlığı yerinde nice nesillerin yetiÅŸtiÄŸi güzel bir Dünya’da yaÅŸamaları dileklerimizle.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Bozkurt Halit

21 Kasım 2018 - 12:40

Yazık çok yazık

Yorum Yazın

Canlı Radyo