Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOCUKLARA, UNUTULMAYA YÜZ TUTAN OYUNLARI OYNATTILAR

ÇOCUKLARA, UNUTULMAYA YÜZ TUTAN OYUNLARI OYNATTILAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


-ÖZEL HABER-

Karadeniz Ereğli’deki üniversite öğrencileri,  teknolojinin olumsuz yönleri ile erken yaşta tanışan çocuklara yönelik geliştirdikleri “Ekranlarla Değil Akranlarla Buluşalım” adlı projeyi hayata soktular. Çocuklar, 80’li yılların unutulmaz sokak oyunlarını Amfi Tiyatro’da oynadılar.
Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Sibel Merve Doruk, sahil mevkisindeki tiyatroda arkadaşları adına Ereğli FM’e açıklamasında, Topluma Hizmet adlı ders kapsamında çocukları teknolojiden uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Uygulama ile unutulmaya yüz tutmuş oyunları çocuklara tanıtarak onların ilgi odağı olmayı istediklerini anlatan Doruk, şöyle dedi:
“KABDAŞ” DA OYNADILAR!
“Sonunda, çocukları bir nebze de olsa hem hatırlatıp hem de evlerine gittiklerinde aileleri ile birlikte sosyalleşmeleri amacı ile süs balığı hediye etmek istedik. Bu çocuklarımızı, inşallah teknolojinin getirdiği bağımlılıktan bir nebze de olsa uzaklaştıracağız.
Burada seksek, domino, 9 taş, ip atlama, yakan top, voleybol, köşe kapmaca, mendil bırakmaca tarzı oyunlarımızı oynattık. Çocuklarımızın isteği üzerine de Ereğli’ye özgü oyun havalarını çalarak oyunlar oynadık.”
Öğrenci Doruk, projeyi hayata getirmede öncülük eden Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ezgi Taylan Koparan’a da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.    
Öte yandan, etkinliğe katılan her bir çocuğa süs Japon balığı hediye edildi.

 

ÇOCUKLARA, UNUTULMAYA YÜZ TUTAN OYUNLARI OYNATTILAR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran4
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo