Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çocuklara Hakları Konferansla Anlatıldı

Çocuklara Hakları Konferansla Anlatıldı

’Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla Karadeniz EreÄŸli’de düzenlenen konferansta, çocuklara hakları anlatıldı.

Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Yarım İşleri Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi işbirliği düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak BEÜ Eğitim Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Mine Kır katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen konferansta ilçenin deÄŸiÅŸik okullarından gelen öğrencilere hazırlanan slayt eÅŸliÄŸinde sahip oldukları haklar, uluslararası sözleÅŸmeler anlatılırken, Suriyeli çocukların yaÅŸadığı dramaya ve aile içi ÅŸiddete de deÄŸinildi.

Doç.Dr Kır, çocukların 15 yaşına kadar zorla çalıştırılamayacağını ve hiçbir ÅŸekilde istismar edilemeyeceÄŸini vurgulayarak aile içi ÅŸiddete maruz kaldığında ise ’Alo 183’ hattını arayarak bu ÅŸiddetten kurtulabileceÄŸini ifade etti.

Öğrencilerin bazı sorularını da yanıtlayan Doç.Dr. Kır, devletin çocukları her türlü, barınma, eÄŸitim, yaÅŸam hakkını yasalarla koruma altına aldığını hatırlatarak, Uluslararası Dünya Çocuk Hakları SözleÅŸmesi’ne üye olduÄŸunu belirtti.

 

Konferansa çocukların yanı sıra öğretmenler ile Kdz. EreÄŸli Belediyesi Sosyal Yardım Ä°ÅŸlerinden Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Atilla Bulak, Sosyal Yardım Ä°ÅŸleri Müdürü Mehmet Aksoy katılırken, Kdz. EreÄŸli Belediyesi Çocuk Meclisi BaÅŸkanı Ceren Gülay ise Doç. Dr. Kır’a program sonunda çiçek takdim etti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo