Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çocuklara Düzenli Kitap Okumanın Faydaları?

Çocuklara Düzenli Kitap Okumanın Faydaları?

Çocuklara kitap okumak, sadece okuldaki başarıya etki etmiyor, aynı zamanda sosyal gelişime de yardımcı oluyor.

AraÅŸtırma, yaÅŸları8 ile 12 arasında deÄŸiÅŸen çocuklar üzerinde yapıldı ve bu çocukların yüzde 70’inin her gün düzenli kitap okuma sayesinde Almanca dersinden ’pekiyi’ veya ’iyi’ notla aldıkları belirlendi. 

AraÅŸtırma için 524 çocuk ve annesinin görüşüne baÅŸvuruldu. Çıkan sonuca göre bu imkânı her gün bulan çocukların yüzde 83’ü okula gitmekten büyük zevk alıyor. Bu imkândan mahrum kalan veya nadiren kitap okunan çocuklarda ise bu oran sadece yüzde 43. 

EMPATİ YETENEĞİNİ GELİŞTİRİYOR

AraÅŸtırmaya tabi tutulan annelerin yüzde 90’ına göre her gün kitap okudukları için çocukları öğrenmeye de hevesli. Aynı hevesi kitap okumadığı halde müşahede eden annelerin oranı da yine sadece yüzde 43’te kalmış.

AraÅŸtırma, her gün kitap okuma imkânından faydalanan çocuklar hakkında yeni bir bulguyu da daha ortaya koyuyor. Buna göre bu çocuklar daha duyarlı, empati kabiliyeti daha yüksek ve baÅŸkalarıyla irtibata geçmeye daha ilgili.

KİTAP, ÇOCUĞUN SOSYAL KİŞİLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Okuma ve Medya AraÅŸtırmaları Enstitüsü’nden Simone Ehmig’e göre, anne-baba veya baÅŸkaları çocuÄŸa kitap okuduÄŸu takdirde çocuÄŸun ufku geniÅŸliyor ve daha geniÅŸ bir davranış modelleri repertuvarına sahip oluyor. AraÅŸtırmanın gerçeÄŸi ne kadar yansıttığını ortaya koymak için sosyal olarak izole olmuÅŸ çocuklar üzerinde de aynı anket uygulandı ve çocuÄŸa kitap okumanın sosyal kiÅŸiliÄŸini güçlendirdiÄŸi anlaşıldı. Çocukların anne-babası lise mezunu veya üniversite mezunu olsa da olmasa da aynı sonuçlar elde edildi.

 
Kaynak: Haber Kaynağı
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo