Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇOCUK MECLİSİ SEÇİMLERİ BAŞLADI!

ÇOCUK MECLİSİ SEÇİMLERİ BAŞLADI!

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın, çocuk ve gençlerin şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları ve erken yaşlarda demokrasiyi özümsemeleri için uygulamaya koyduğu Çocuk ve Gençlik Meclisi 3. Dönem temsilci seçimleri ilçedeki okullarda başladı.

Kdz.Ereğli Belediyesi Sosyal ve Yardım İşler Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ’Kdz.Ereğli Belediyesi Çocuk ve Gençlik Meclisi’ 3.dönem temsilci seçimine  Turgut Reis Ortaokulu’ndan başlandı.

Çocuk Meclisine seçilecek okul temsilcisinin belirlendiği seçime Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Kdz.Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Okul Müdürü İbrahim Özomak, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü İbrahim Özamak, temsilci seçimleri öncesi yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde halkın demokrasiye sahip çıktıklarını belirterek, okullardaki çocuk ve gençlik meclisİ seçimlerini demokrasi adına desteklediklerini ifade etti.

“GENÇLERİMİZ ÖZGÜVEN SAHİBİ OLMALI”

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise öğrencilere seslendi. ’Gençlerimiz özgüven sahibi olmalı’ diyen Başkan Uysal; “Çocuklar her zaman güzellikleri görecek, bunları gördükçe daha güzel olanlarını inşa edecekler. Çünkü sizlere bu ülkeyi emanet ediyoruz. Bizler de bunun bilincindeyiz. Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren çocuk meclisleri ve gençlik meclisleri kurduk. Amacımız iki şeydi; birincisi seçme ve seçilme hakkı gibi demokratik haklarınızı öğrenin ama bence daha önemlisi özgüvenli gençler. Çocuklarımız böyle temsilciler meclislerinde konuşarak özgüven sahibi olmalı. Çünkü doktor, avukat, belki başbakan, belki cumhurbaşkanı, belediye başkanı sizler olacaksınız” dedi.

“YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALARA YÖN VERECEKSİNİZ”

Uysal, alınan kararlarda çocukların görüşlerine çok önem verdiklerini söyleyerek, “Sizlerin bu meclislerde alacağınız kararların arkasındayız. Belediye olarak uygulamaya çalışacağız. Sizler için iki büyük projemiz var. Bir tanesi Potbaşı eski şantiye alanımızdaki 22 dönüm arazide Çocuk Dünyası kuruyoruz. Orayı sizler kullanacaksınız, oralarda eğleneceksiniz. İkincisi, ofis yolundaki spor parkımız. Orası da sizler için yapılıyor. Sizler bu meclislerde alacağınız kararlarla bizlerin fark etmediği alanlarda da yapacağımız çalışmalara yön vereceksiniz. Bunları sizlerden bekliyoruz. Bazen küçük dediğimiz gençlerden inanılmaz büyük fikirler çıkar. Buna inanıyoruz. Katkı verdiğiniz için size, sizi buraya yönlendiren hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“GELECEK SİZLERE, SİZLER BİZLERE EMANETSİNİZ”

Konuşmasında “15 temmuz ’u unutmamamız, unutturmamamız lazım” diyen Başkan Uysal şunları söyledi; “15 Temmuz Şehitleri ve Ereğli’de Demokrasi Nöbetleri diye sergi açtık. Sizleri buralara bekliyoruz.  Birbirimizi ötekileştirmeden sevmeyi bilmemiz lazım. Dışarıdan Türkiye’yi karıştırmak isteyenler var. Bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Vatan sizlere emanet, gelecek sizlere emanet, sizler de bizlere emanetsiniz. Sizlerden gelecek fikirleri gerçekten önemsiyorum. Öğretmenleriniz de bunlara katkı sağlayabilir. İnşallah bu meclisten güzel fikirler çıksın, biz de onları uygulayalım. 15 Temmuz ve vatan korunmasında kaybettiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Hepinize başarılar diliyorum.”

TEMSİLCİ SEÇİMİ YAPILDI

Konuşmaların ardından okulu temsil etmek isteyen 5 öğrenci tek tek kürsüye çıkarak projelerini anlattı ve arkadaşlarından destek istedi.

Başkan Hüseyin Uysal’ında oy kullandığı seçimlerde Turgut Reis Ortaokulu Çocuk Meclisi Temsilciliği için Fatma Zehra Ak, Aysima Akbaş, Hakan  Çetinkaya, Nilsu Keskin ve Ali Bayram aday oldu.

Seçim sonucu, tüm öğrencilerin oy kullanmasının ardından yapılacak tasnif ve sayımla belli olacak. 

ÇOCUK MECLİSİ SEÇİMLERİ BAŞLADI!

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo