12 o C Kdz. Ereğli

ÇİVİCİ, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA!..

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 6 ay 26 gün 6 saat 23 dakika önce 1722

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli’de, Mahalli İdareler Seçiminde Aday Adaylığını CHP’den açıklayan Erol Çivici, “bizimle beraber koşmak isteyen, kurum içerinde veya Ereğli’de kim varsa el ele tutuşup Ereğli’nin menfaatleri doğrultusunda savaşmaya hazırız. Ama bizimle birlikte koşmak istemiyorsa da onları bırakacağız ve yeni gelenler ile birlikte koşacağız. Menfaatimiz Ereğli olacaktır” dedi.

Aday adaylığını bir süre önce açıklayan Ereğli Belediyesi eski Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Erol Çivici, sevil toplum kuruluşu ziyaretlerine başladı. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’na giderek Başkan Arslan Keleş ile görüşen Çivici, belediye başkanı olmak yönündeki düşüncelerini aktardı.
Konuşmasının büyük bölümünü ilçe ekonomisi konularına ayıran Çivici, “Ereğli’de artık yürümek değil koşmak gerekiyor. Hızlı bir şekilde hareket etmek gerekiyor. Eğer bu süreci doğru bir şekilde yönlendirip götüremezsek, Ereğli yavaş yavaş yok olmaya mahkumdur” diye konuştu.
İlçede yeni sanayi sahalarının açılması gerektiğini, bunda ise belediyeye istihdamı planlama rolü düştüğünü anlatan Çivici, şunları söyledi:

FABRİKA AÇACAK BİR ARAZİ YOK AMA!
“Dün itibariyle Erdemir’de 12 bin tane işçi çalışır, bir milyon ton sıvı çelik üretilirdi. Bugün ise 3,5 milyon ton sıvı üretiliyor ama 6 bin 500 tane işçi çalışıyor. Çünkü her geçen gün makineleşme fazlalaşıyor, teknoloji kullanılıyor. Eğer yeni istihdam sahaları açamazsak, ekonomiyi renklendiremezsek Ereğli’miz her geçen gün göç verecektir.
Belediye, fabrikalar açacak bir kurum değildir ama istihdamı planlayan kurumdur. Ereğli’ye bir yatırımcı gelmek istediğinde OSB’de yer kalmamış. Sanayi belgelerinde maalesef bütün parselle oluşturulamamış. Dolayısıyla fabrika açacak bir arazimin şuanda yok.
Bundan 50 sene sonrasını düşünerek bu işlerin planlamasını yapmak gerekiyor. Belediye bu noktada çok çok önemlidir. Biz bu günlerde bu planlamaları yaparsak, şehir, ilerleyen zamanlarda ivmeli bir şekilde yükselecektir.
MESAJI VAR!
Bizimle beraber koşmak isteyen, kurum içerinde veya Ereğli’de kim varsa el ele tutuşup Ereğli’nin menfaatleri doğrultusunda savaşmaya hazırız. Ama bizimle birlikte koşmak istemiyorsa da onları bırakacağız ve yeni gelenler ile birlikte koşacağız. Menfaatimiz Ereğli olacaktır. Bireysel menfaatlerin hepsini bir kenara bırakacağız.
FESTİVAL YAPACAK MI?
Festivallerin devam etmesi gerekir ama Dünya’daki tüm festivaller bir amaç uğruna yapılır. Ekonomiyi hareketlendirmesi gerekiyor. Festivaller 3 günlük yapılmaz. Ticaretin olduğu noktalarda bunu belli bir amaç doğrultusunda yaparsınız. ‘İndirim festivalleri’ dersiniz, şehre ticari hareketlilik katarsınız. İnsanlar eğlenirken esnafın cebine de para sokarsınız.
PARAYI YÖNETEBİLMEK…
Belediyenin gelir kaynaklarının arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, su parası ve bunun yanında İller Bankası’nda kişi başı düşen payı vardır. Belediyenin başka bir geliri yoktur. Yani burada A,B ya da C partisi hiç fark etmez. İller Bankası’nın nüfusa göre verdiği payı, tüm belediyeler aynı payı alırlar. Geçmişte 14 liraydı şimdi tahminen 18 liradır. Önemli olan bu payı insanların faydasına en verimli şekilde, en hızlı şekilde götürebilmektir. Yani yönetmeyi bilmek önemlidir.

KELEŞ: AYNI DİLİ KONUŞABİLMEK
Ereğli TSO Başkanı Keleş ise yerel ve genel iradeye ihtiyat duyduklarını belirterek, şu sözlerle konuştu:
“Çıkmış olduğun yolda sana başarılar diliyorum. Birlikte uzun yıllar görev yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası’nın gücünü daha etik kullanabilmesi için iki tane idareye ihtiyaç vardır. Bunlar genel ve yerel idarelerdir. Doğru ilişkilerle aynı dili konuşabilmek, aynı ihtiyaç ve talepler doğrultusunda birlikte hareket edebilme dinamizmini yakalayabilmek gerekiyor. Başından buyana hep söylediğimiz ‘diyalog-diyalog-diyalog’tur. Ancak doğru diyalog kurarak, doğru iletişim araçları ile doğru konuları saptayarak bunlar üzerinde odaklaşarak sorunlarımızı çözebiliriz.
Siyaset zor bir iştir ve sana anlatmama gerek yok. 15 yıldır belediye meclis üyeliği tecrüben var. Ki bu işi en iyi bilenlerden olduğunu düşünüyorum. İnşallah senin içinde hayırlısı olur.”

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Çivici, gün içinde Ziraat Odası ve Gazeteciler Derneği’ne de gidecek.

ÇİVİCİ, BELEDİYE BAŞKANI OLURSA!..

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 11 saat 31 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
21 saat 43 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 9 saat 44 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
2 gün 6 saat 11 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
7 gün 37 dakika önce AĞIR YARALI !
4 gün 5 saat 12 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 11 saat 5 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 19 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 19 saat 49 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 8 saat 38 dakika önce KAZA ; 2 YARALI