Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından hazırlıkları bir aydır sürdürülen Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri, Almanya’nın Düren Kenti’nden gelen delegasyon ile Ereğli basınının tanışmak amacıyla düzenlenen kahvaltı etkinliğiyle başladı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal; ilçenin ’Kardeş Kenti’ Düren’in bazı belediye meclis üyeleri ile şenlik kapsamında konser verecek müzik grubundan oluşan 15 kişilik delegasyonun katıldığı Bozhane Belediye Sosyal Tesislerindeki kahvaltılı basın toplantısında, şenlik ile ilgili bilgi verdi.

ŞENLİKLER, SANAT, MÜZİK SPOR AĞIRLIKLI

Başkan Uysal, bölge halkını şenliklere davet ederek, “Şenliklerimiz bir aydır devam etmekte, son 3 güne geldik. Daha çok sanat, müzik, spor ağırlıklı şenliklerimiz çeşitli konseptler altında devam edecektir. Tüm halkımızı bu şenliklerimize davet ediyoruz, bizleri yalnız bırakmasınlar diliyorum. Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Çin’den gelen misafirlerimiz var bir şenlik olacak” dedi.

Düren Kenti Başkan Vekili Paul Dündorf ise Ereğli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, tercüman vasıtası ile çevrisi yapılan konuşmasında şunları kaydetti:

“7 müzisyenin yer aldığı 15 kişilik grup ile geldiklerini ifade ederek, “Nazik davetiniz için teşekkür ederiz. 2’li ilişkiler anlamında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önemli mesafeler alacağımıza yürekten inanıyorum, burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

KARDEŞ KENT DÜREN’DEN MİNİ KONSER

Şenliklerde sahne de alacak Alman Müzik Gurubu, tanışma toplantısı sonrasında 3 şarkılık enstrümantal konser verdi. Karadeniz yöresine ait çalınan yöre türküsü ile beğeni ile dinlendi. Etkinliğe Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları bazı Ereğli Belediye Meclis üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın eşi Sevim Uysal’ın yanı sıra çok sayıda gazeteci katıldı.

AMFİ TİYATRO’DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Uluslararası Karadeniz Ereğli Osmanlı Çileği Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında, ’En Güzel Osmanlı Çileği Yarışması’ yarışması düzenlendi.

Atatürk Bulvarı sahil bandı mevkisindeki Amfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söylendi.

OSMANLI ÇİLEĞİNİN SERTİFİKASI ALINIYOR

Etkinlikte konuşan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, şenliğini oldukça önemli olduğunu söyledi. Şenlik hazırlıkların bir aydır sürdüğünü hatırlatan Uysal, “Bu sene ilkini gerçekleştiriyoruz. Biz, önem verdiğimiz bu etkinliklere bir aydır hazırlanıyoruz. Artık finale geldik ve gün boyu sürecek etkinliklerimiz olacak. Burada, Osmanlı Çileği üreticilerinin başarılı bir çalışması var. Onların dertleri ve sorunlarını biliyoruz. Osmanlı Çileği’nin de inşallah sertifikası alınacak. Hepinize, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OSMANLI ÇİLEĞİ’NİN PATENTİ BELEDİYEDEN

Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticilerini Koruma Derneği Muhasip Sekreteri Şaban Çetinkaya ise kürsüde yaptığı konuşmada, şenliklerin gerçekleşmesinde büyük paya sahip olan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a teşekkür etti. Osmanlı Çileğine talep olmasına karşın üretimi ve fide temininde sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Çetinkaya, bu sorunun Ereğli Belediyesi ortaklığı ile yapılacak çalışma ile giderileceğini bildirdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu da, Osmanlı Çileği’nin üretilmesi, yaygınlaştırılması için gerekli adımları atacağını ve bu konuda belediye ile işbirliği içinde olacağını ifade etti.

EN GÜZEL VE EN İYİ ÇİLEKLER BELİRLENDİ

Şenlik etkinliğinde, daha önce yapılan ’çilekli başta’ ve ’bilgi yarışmasında’ dereceye girenlerin isimleri açıklandı.

Çilekli Pasta yarışmasında ilk üçe giren Hatice Ayvaz, Çağla Doğan ve Emine Haşhaş ile Bilgi Yarışması’nda ilk üçe giren Çağla Doğan, Danış Avşar ve Senay Avşar’a Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan 20 çiftçinin ürettiği çileklerin en güzel olanları ise çoğu ziraat mühendisinden oluşan jüri üyelerince verilen puanlarla belirlendi. Yapılan puanlamada tat ve koku testlerini geçerek ilk üçe giren Osmanlı Çileği üreticilerinden birinci Galip Keskin, ikinci Meral Şahin ve üçüncü Emine Yaman oldu. Başkan Uysal, ürecileri çeyrek altınla ödüllendirdi.

MİLLET KARDEŞLİĞİ, KÜLTÜRLER PAYLAŞIMI…

Gün boyu sürecek etkinliklerin ilk ayağının sergilendiği Amfi Tiyatro’da, Ereğli Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile Bosna-Hersek ve Azerbaycan halk oyunları toplulukları, yöresel dans gösterisinde bulundu.

Katılımcılara şapka hediye edildi, otantik kostüm giyen görevlilerce çilek şerbeti ikramında bulunuldu. Amfi Tiyatro’da renkli görüntüler oluştu. Etkinlikler sürüyor…

ÇİLEK ŞENLİKLERİ BAŞLADI

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo