13 o C Kdz. Ereğli

CHP’li Vekilden, Bakan’a eleştiri!

Bakan Veysel Eroğlu’nu eleştiren CHP’li Vekil: “Sayın Bakan muhtemelen hava değişiminden dolayı ne dediğini bilmiyor” dedi.

Siyaset 6 yıl 8 ay 15 gün 15 saat 29 dakika önce 794

Haberi Paylaşın

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Zonguldak ziyareti sırasında CHP’li belediyelere yönelik eleştirilerine cevap verdiğini bildirdi.
Turpçu, yazılı açıklamasında, siyasetteki işleyişin adeta “iktidarın muhalefete muhalefet’ etmesi şeklinde değiştiğini öne sürerek, “Zonguldak’ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun CHP’ye saldırma konusunda kenarda köşede kalmak istemeyerek, koroya katıldığını gördük. Doğrusu merak ediyoruz, acaba kendilerini ülkenin yönetildiği yerde değil de başka bir yerde mi zannediyorlar? Diğer türlü ana muhalefet partisine muhalefet eden bir iktidar partisinin bir açıklaması olamaz” diye konuştu.

“…ne dediğini bilmiyor…”
Bakan Eroğlu’nun ne dediğini bilmeden konuştuğunu iddia eden Turpcu, şunları kaydetti:
“Sayın Bakan muhtemelen hava değişiminden dolayı ne dediğini bilmiyor. Biz Sayın Bakanı, ülkenin nehirlerini, derelerini borulara hapsederek kurutan HES’leri can siperhane savunuşundan, Karadeniz Bölgesi’ne bir hançer gibi saplanan ’yeşil yol’ denen felaket için kesilen ağaçların hiç bir kıymeti olmadığını söylemesinden, altın arama faaliyetlerinde siyanürlü atıkların içme sularına karışma tehlikesine yönelik kaygılara ’hiçbir tehlike yok’ açıklaması yaparak köylülerinin canına kastedişinden, ülkenin dört bir yanında ormanlarımız yakılırken, yağmalanırken suskun kalışından, yakın zaman önce Sürmene’de yakılan orman için ’bir yıl içerisinde ağaçlandırılacak, yanan yerler başka suretle tahsis edilemez dedikten’ hemen sonra yakılan bölgenin ranta açılarak villalar yapılmasından hatırlıyoruz. Bu örnekleri artırmak mümkün ama bu temel başlıkların yeterli olduğunu düşünüyorum.”

15 Yılda zirve yaptığı iddiası!
“Türkiye’deki kamu görevlilerindeki ülke kaynaklarını kendi babalarının malı sanma ve yaptıkları görevleri sanki kendi buluşlarıymışçasına gösterme hastalığı son 15 yılda zirve yaptı. Sürekli ’biz harcadık, biz yaptık’ diye açıklama yapıyorlar ama harcadıkları para halkın parası. Bunlar zaten yapmaları gereken işler. Nasıl ki bir otobüs şoförü ’otobüsü sürdüm bugün, hani bana teşekkür’ diyemiyorsa Sayın Bakanlarımızın da anlaması gereken bir şey var, onlar birer kamu görevlisidirler ve bu işleri yapmak zorundadırlar, bunun için maaş almaktalar. Görevlerini yapmalarından daha normal bir şey olamaz.
Sayın Bakan, yıllardır bu ülkeyi yöneten kendi partisi değilmiş, mevcut sorunların kaynağı ve şehirlerin rant bölgelerine dönmesine göz yuman kendi hükümetleri değilmiş gibi açıklamalarda bulunuyor. Her şeyi iyi bilen ve kimseden öğrenecek bir şeyi olmayan ama devamlı olarak kandırılan bir hükümet ülkeyi yönetmeye çalışıyor.
Bu ülke bugün neden bu halde, 15 yılda nereye geldik, neleri özler hale geldik, hangi değerlerimizi kaybettik, hangi doğal kaynaklarımızı ve zenginliklerimizi heba ettik diye oturup düşünülmesi gerekir. Ülkece çok derin siyasi, toplumsal ve ekonomik sorunların içindeyiz. İllerin, bölgelerin çok ağır sorunları var. Bunun için öz eleştiri yapmak gerekir. AKP İktidarı, kendi siyasi tutarsızlıklarının bedelini ülkemize ve halkımıza ödetmiş, 15 yılda ülkemizi çok hırpalamış, çok fazla yormuştur. Kendi siyasi istikballeri, halkın ve ülkenin gündeminin önünde yer almıştır. Toplum hiç olmadığı kadar kutuplaştırılmış ve ayrıştırılmıştır. Bütün kurumları bu yönde dönüştürülmüştür. Bu durum, yaşanan sorunları katlamaktadır. Ülkeyi yönettiği zaman diliminin ne kadar tahribat verdiği her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır.”

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 19 saat 5 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 20 saat 17 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 14 saat 22 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 13 saat 56 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
4 gün 11 saat 35 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 8 saat 11 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
18 saat 39 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 16 saat 18 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 12 saat 27 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 17 saat 25 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !