Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

CHP’Lİ VEKİL: AYRIM YAPILIYOR

CHP’Lİ VEKİL: AYRIM YAPILIYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu’nun 48. Maddesi ve Geneli üzerine yaptığı konuşmada şehit madenci aileleri arasında ayrım yapıldığını belirterek, bu ayrımın ortadan kaldırılmasını istedi.
2003 yılı öncesinde gerçekleşen iş kazalarında canlarını kaybeden madenciler için “2003 öncesinde madenlerdeki iş kazalarında kaybettiğimiz canlar şehit değil midir, niye ayrımcılık yapıyorsunuz?” diye TBMM’de milletvekillerine soru yönelten CHP’li Milletvekili, aynı ayrımın terör örgütleriyle çatışmaya giren şehit Mehmetçiklerin ailelerine verilen haklarda da yapıldığını ifade etti.
Şehitler arasındaki bu ayrımın kalkması gerektiği ifade edildiğinde, iktidar milletvekillerinin lafa gelince hak verdiğini, fakat iş bu hakları şehit yakınlarına vermeye geldiğinde hiç birinin adım atmadığını söyleyen Yavuzyılmaz, “Eğer iktidar partisi biz olsaydık, şehitler arasındaki bu ayrımcılığa izin vermezdim, gerekiyorsa Genel Başkanımın kapısının önünde yatardım ve bu ayrımcılığa bir şekilde son verirdim. Şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur” dedi.
CHP’li Yavuzyılmaz’ın konuşması şöyle: 
2003 Öncesi İş Kazalarında Kaybedilen Canlar Şehit Değil Mi? Bu Ayrımcılık Niye?
Şehit madencilerin ailelerine devlet kadrolarında yer vermek bakımından yaratılan birçok mağduriyet var. Nedir bu derseniz; 2003 yılından sonra gerçekleşen iş kazalarında vefat eden madencilerin ailelerine devlet kadrolarında imkânlar tanındı ancak 2003 öncesindeki iş kazalarında vefat eden madencilerimizin ailelerine bu haklar tanınmıyor. Şimdi ben çok net olarak sormak istiyorum: 2003 öncesinde madenlerdeki iş kazalarında kaybettiğimiz canlar şehit midir, değil midir?
Gerekirse Kapısında Yatar Bu Ayrımcılığa Son Verirdim
Değerli milletvekili arkadaşlarım, şehit midirler?  Şehit olmadıklarını düşünen var mı aramızda? Ben komisyonlarda bu konuyu her gündeme getirdiğimde herkes "Evet, haklısın." diyor ama şehit madencilerin bu haklarını vermeye sıra geldiğinde hiç kimse bir şekilde adım atmıyor. KİT Komisyonunda da söyledim, burada da yineliyorum: Eğer iktidar partisi biz olsaydık, şehitler arasındaki bu ayrımcılığa izin vermezdim, gerekiyorsa Genel Başkanımın kapısının önünde yatardım ve bu ayrımcılığa bir şekilde son verirdim. Şehitlerimizin ailelerine sahip çıkmak boynumuzun borcudur.
Şehit Mehmetçiklerin Aileleri de Ayrımcılığa Uğratılıyor!
Aynı şekilde terör örgütü PKK'yla girilen çatışmalarda şehit olan uzman erbaşlarımızın ailelerine 4.312 TL destek veriliyor ama aynı çatışmada şehit olan erbaş ve erlerin ailelerine 2 bin TL destek veriliyor. Bu, şehitler arasında yapılan ayrımcılıktır. Bu konuşmadan sonra eğer şehitler arasında yapılan bu ayrımcılığı ortadan kaldıracak kanuni bir düzenlemeyi samimi bir şekilde yapacaksanız gereğini kanuni bir düzenlemeyle yapalım. Milletimizin ve şehit ailelerimizin bu konudaki hassasiyetinin farkında olarak sorunlarının en hızlı şekilde giderilmelidir.”

 

CHP’Lİ VEKİL: AYRIM YAPILIYOR

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo