14 o C Kdz. Ereğli

CHP Ereğli Ramazanlı Köyündeydi

Gündem 7 yıl 24 gün 2 saat 22 dakika önce 857

Haberi Paylaşın

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesindeki propaganda çalışmalarını mahalle ve köylere gerçekleştirdikleri ziyaretlerle sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, 09 Nisan günü akşamını da Ramazanlı köyünde değerlendirdi. Beraberinde ilçe örgütü yöneticileri ve örgütün eski başkanlarından Hayrettin Kartal ve eski yöneticiler birlikte Ramazanlı köyündeydiler.

"CUMHURİYETE İNANANLARA GÜVENİMİZ TAMDIR”

Ocakcı, “Türk halkına dayatıldığı Anayasa Değişikliği Paketi’nin yine halkımız tarafından karara bağlanacağı 16 Nisan’a sayılı günler kaldı. Son yıllarda büyük ve onulmaz sorunlarla mücadele etmek mecburiyetine itilen yurttaşımız, bu referandumun günümüz şartları içinde gerçekleştirilecek olmasını gereksiz görmekle birlikte, yaşamak zorunda bırakıldıklarının da etkisiyle hayır oyunda birleşecektir. Cumhuriyete inanlara güvenimiz tamdır. Zira, halkımıza dayattıkları bu 18 maddelik değişiklik paketi ile Türkiye, sonu belirsiz bir yol ayrımına sürüklenmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, büyük bedeller ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu değişiklikler onandığında yok alma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.”, dedi. Ocakcı, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"ÜLKEMİZİ EYALETLERE AYIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR"

"... Yurttaşlarımız, bu referandumda çağdaşlığın, demokrasinin, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün temel alındığı parlamenter rejimin mi, yoksa tüm yetkileri elinde tutan, istediği her şeyi kimseye hesap vermeden yapabilen bir kişinin saltanatının mı tercih edileceğini biliyor. 16 Nisan’da, halkın baskı ve zulüm altında yaşadığı, temel hak ve özgürlüklerin olmadığı, gerici diktatörlük altında bir yaşam tercih edilmeyecektir. Ülkemizi eyaletlere ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ocakcı, Tek bir kişinin hepimizin hayatı üzerinde böylesi sınırsızca tasarrufta bulunabilmesine razı mı geleceğiz? Tek bir kişinin arzusu ve mutluluğu için milyonlarca insanın özgürce yaşama hakkını kendi elimiz ile teslim mi edeceğiz? Tek bir kişinin tüm yetkileri elinde toplayacağı, denetlenemez, kontrol edilemez, keyfi bir rejim ile yönetilmek istiyor muyuz? ", sorusunu sordu.

“BİZİM İÇİN HAYIR DEMEK…”

Ocakcı konuşmasının devamında " Bizlere hukuka ve hayata dair bildiklerimizi öğretmiş, adil ve özgür bir dünyada yaşamanın kıymetini anlatmış, buna olan inancı aşılayarak bu dünyadan geçmiş insanlara karşı vefa borcumuzdur Hayır demek. Güzel günler göreceğiz, güneşli günler dediğimiz çocuklara, ardımızdan gelen ve mutlu bir geleceği hak eden gençlere karşı yükümlülüğümdür ’Hayır’ demek. Bu memlekete dair, insanlığa dair hayalleri olan ve o hayallerinden asla vazgeçmeyecek olanlarız bizler, bu memlekette hatıraları olan ve o hatıralara sahip çıkan bizler. Hayallerimize layık olmak, hatıralarımıza sahip çıkmaktır bizim için ’Hayır’ demek.” diyerek sözlerini sonlandırdı.Ramazanlı köyü sakinlerinin sorularını yanıtlayan ilçe başkanımız ve beraberindeki yöneticiler bir süre köy sakinleri ile sohbet ettikten sonra Ramazanlı köyünden teşekkür ederek ayrıldı.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

7 gün 7 saat 30 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
17 saat 42 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 5 saat 43 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 20 saat 36 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 2 saat 10 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
4 gün 1 saat 11 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
5 gün 7 saat 4 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
20 saat 18 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
2 gün 15 saat 48 dakika önce EREĞLİ'DEKİ OLAYDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
4 gün 4 saat 37 dakika önce KAZA ; 2 YARALI