13 o C Kdz. Ereğli

CHP, ADAYLARINI TANITTI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

Siyaset 5 yıl 11 ay 5 gün 6 saat 35 dakika önce 1182

Haberi Paylaşın

CHP Zonguldak Milletvekili 27’nci dönemin ise Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşının bin 500, asgari ücretlin ise 2 bin 200 lira net ücret alacağını bildirdi.
Karadeniz Ereğli’de, partinin Süleyman Seba Sokak’taki örgüt binasında aday tanıdım toplantısı gerçekleştirildi. Adaylar sırasıyla Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, Umut Başoğlu, Merve Kır ve Çiğdem Şekerci, alanda kendilerini bekleyen yaklaşık 100 kişiyi selamladı.
Milletvekili Demirtaş, partinin balkonunda yaptığı konuşmada, 2011 yılında en genç milletvekili adayı iken 24 Haziran’ın birinci sıradan en yaşlı milletvekili adayı olduğunu söyledi. Sözü iktidara getiren Demirtaş, “Türkiye'yi yönetemiyorlar. Türkiye'nin AK Parti iktidarı dönemindeki temel sorunları çözemediğini hepimiz biliyoruz. Çözülmeyerek giderek de derinleşiyor” dedi.

TEK ADAM VURGUSU!
Ülkenin tek adam ile yönetilmeyeceğini, ülkeyi parlamenter rejim ile yönetilmeye döndüreceklerini ifade eden Ünal Demirtaş, şu sözlerle konuştu:
CHP her zaman demokrasinin önünü açtı. Bir tek parti yönetiminden rahmetli İsmet İnönü Türkiye'ye çok partili döneme geçirmiştir, şimdi bakıyoruz çok partili hayattan tek partili rejime döndürmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz. 24 Haziran'da iktidara biz geliyoruz. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı yapacağız. İnce ile birlikte diğer demokrasiye inanan partilerle birlikte Türkiye'ye tekrar rotasını çevirerek kuvvetlenmiş parlamenter rejime döndüreceğiz. Cumhurbaşkanı tüm ulusu temsil edecek şekilde tarafsız ve partiler üstü olacaktır. CHP bunun öncülüğünü yapacaktır.”
"EMEKLİYE VE ASGARİ ÜCRETLİYE ZAM"
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı seçim bildirgesinden de bahseden Demirtaş, emekli ve asgari ücretliye müjde verdi. Demirtaş, şunları kaydetti:
“Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramında birer ikramiyeyi biz vereceğiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Emeklilerin maaşlarından ilaç ve muayene katılım ücreti kesilmeyecek, fark ücretleri alınmayacak. Adil bir intibak yasası çıkarılacak, emeklilikle yaşa takılanların mağduriyetleri giderilecek. İşsizliği yüzde 5'in altına düşüreceğiz. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren asgari ücretimiz 2 bin 200 lira net olacak, işvereni de düşünüyoruz, asgari ücretten de vergi kesintisi yapmayacağız, vergiyi kaldıracağız.

YENİ BAKANLIK KAPIDA: ESNAF BAKANLIĞI
Kamudaki taşeron işçilerin bir kısmı kapsam dışı kaldı, tamamını 6 ay içerisinde kadroya alacağız. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz, esnaflar için çok önemli çalışmalarımız var. Bir Esnaf Bakanlığı kurulacak, bu çok önemli bir konudur. Esnafın kira, stopaj sorununu ortadan kaldıracağız. Daha bir çok projemiz var. Türkiye'yi CHP yönetecek şekilde güçlü bir program hazırlamış.
Tam 7 yıldır aynı sorunları konuşuyoruz. TTK'nın işçi açığı 6 bin 500 kişiye çıktı. TTK'ya 6 bin 500 işçiyi alacağız. Zonguldak'ın yatırım teşvik derecesini enaz 4'e çıkartacağız. Çünkü Zonguldak'a yatırım gelmiyor. Sektörel teşvik vereceğiz ve derecesini arttıracağız. Zonguldak'ı bir cazibe merkezi haline getireceğiz. 30 Yıldır konuşulan Filyos projesi var. CHP iktidarında burayı 3 yılda bitireceğiz.

EREĞLİ-DEVREK YOLU 1 YILDA BİTECEK
Tersaneler çürümeye terk edilmiş. Biz tersanelere özel teşvikler ve destekler vereceğiz, üretime geçmelerini sağlayacağız. Zonguldak'ın bitmeyen yolları var, aşklara konu oldu. Ereğli-Devrek, Ereğli-Zonguldak yolu, Zonguldak-Ankara yolu bitmedi. Yılan hikayesine döndü, bu yolları 1 yılda bitireceğiz. CHP iktidarında bunları yapacağız, inşallah değil yapacağız. Çaycuma havalimanı iç ve dış hatlara açamadılar biz Çaycuma havalimanını en kısa zamanda iç ve dış hatlara açacağız. Fındık fiyatları bölgemiz için önemli. Fındıkçımız kan ağlıyor. Pek çok kişi fındıkla geçimini sağlıyor. Ağustos 2018'de Cumhurbaşkanı Muharrem İnce iktidarda, taban fiyatı en az 15 lira olacak.”

YAVUZYILMAZ:
MİLLET İÇİN GELİYORUZ, EREĞLİ İÇİN GELİYORUZ, GENÇLER İÇİN,
KADINLAR İÇİN, EMEKLİLER İÇİN, GELECEK İÇİN GELİYORUZ
Partinin ikinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz da 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini birinci ve ikinci İnönü Savaşı’na 24 Haziran’da yapılacak seçimleri de Büyük Taarruz’a benzeterek şu ifadeleri kullandı:
“Büyük Taarruz’u kazanacağız. 16 yıllık AKP iktidarının artık sonuna geldik. Hem tarihin içindeyiz hem tarihe şahitlik ediyoruz hem de bize verilen rolün hakkını vermeye çalışıyoruz. Bu iktidarı değiştirmemiz gerekiyor. Siyasette de 24 saat esası geçerli yani 24 saat çalışırsak üç ayımız var. Hedef kitlemiz fanatik bir şekilde partiyi tutan mı? Hayır onlar değil, eğer onlarla zamanımızı geçirirsek bir ay, üç ay değil beş yıl da yetmez. Hedef kitlemiz kararsızlar. Çevremizde gördüğümüz bütün kararsızları gerçekten Büyük Taarruz’un en ön saflarında mücadele eder gibi ama okşayarak, ama elini tutarak, ama dokunarak, ama küçük küçük iyilikler yaparak kazanmak amacımız. Ötekileştirerek, iterek de değil; çünkü mücadelemiz sadece 24 Haziran’dan ibaret de değil. Mücadelemiz iyi insan olmak, sağlıklı insan olmak ve çağdaşlaşmayı sadece bir seçime değil önümüzdeki onlarca yıla yaymak. Millet için geliyoruz, Ereğli için geliyoruz, gençler için, kadınlar için, emekliler için, gelecek için geliyoruz.”
Diğer adayların da konuşmalarını ardından, eller havaya kaldırılarak basına poz verildi.

CHP, ADAYLARINI TANITTI

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

6 gün 13 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
3 gün 4 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 11 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
7 gün 9 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
7 gün 8 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 2 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 7 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 13 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 8 saat 26 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
3 gün 10 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI