Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Cezaevinde öğrendiği el sanatı geçim kaynağı oldu

Cezaevinde öğrendiği el sanatı geçim kaynağı oldu

-Cezaevinde öğrendiği el sanatı geçim kaynağı oldu


Alaplı’da yaÅŸayan 45 yaşındaki Nevzat Kurt, bir suçtan girdiÄŸi cezaevinde öğrendiÄŸi dokuma iÅŸiyle ailesini geçindiriyor.
Bir suçtan dolayı hapis cezasına çarptırılan 45 yaşındaki Nevzat Kurt, 6 yılını cezaevinin el sanatları atölyesinde çalışarak geçirdi. Devrek Açık Ceza Ä°nfaz Kurumu’ndaki atölyede dokuma iÅŸi öğrenen Kurt, öğrendikleri sayesinde meslek sahibi oldu. Kurt, cezaevinden çıktıktan sonra ailesini geçimine katkı sunmak için dokuma iÅŸi yapıyor. Evin bir odasına kurduÄŸu mini atölyesinde günde bir ÅŸal örerek kazancını artırmayı hedeflediÄŸini belirten Kurt, geçim derdinin çok zor olduÄŸunu kaydetti.
YaÅŸadığı süreci anlatan Nevzat Kurt, “Ben cezaevindeyken iÅŸ atölyesinde el örgüsü örüyordum. Cezaevinden çıktıktan sonra el örgüsü yaparak ailemi geçindiriyorum. Bu yüzden ek bir iÅŸ yapma ihtiyacı duydum. Cezaevinde öğrendiÄŸim örgücülük iÅŸini burada icra etmeye çalışıyorum. Piyasada 70-80 liraya satılan ÅŸalları 20 TL’ye satıyorum. Müşteri bulmakta sıkıntı çekmiyorum. Çünkü genellikle sipariÅŸ üzeri çalışıyorum. Günde iki ÅŸal örerek boÅŸ zamanlarımı deÄŸerlendiriyorum" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo