Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇEVREYE DEV YATIRIM!

ÇEVREYE DEV YATIRIM!

Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir Grubu, ortaya koyduÄŸu üretim, ihracat ve istihdam performansıyla olduÄŸu kadar çevre bilinci ve hassasiyeti sonucu gerçekleÅŸtirdiÄŸi koruyucu yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Çevreci yaklaşımlarının masaya yatırıldığı II. Ä°stanbul Karbon Zirvesi’nde konuÅŸmacı olarak katılan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, Erdemir’in kurulduÄŸu 1965 yılından, Ä°sdemir’in de Erdemir Grubu çatısı altına katıldığı 2002 yılından bu yana toplam 851 milyon dolar tutarında çevreyi koruyucu yatırım yaptığını açıkladı.

Aktif büyüklüğü 15.9 milyar TL (6.9 milyar dolar) olan ve Avrupa BirliÄŸi ülkeleri içinde 3. büyük demir-çelik üreticisi unvanına sahip Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, “Nüfus artışına baÄŸlı olarak çelik ihtiyacının artacağı dünyamızda Erdemir Grubu olarak küresel 2020 vizyonumuzu çevresel, sosyal ve finans sermayelerimizin sürdürülebilir iÅŸ modeli çerçevesinde çalışacak, toplum beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak, düşük karbonlu ekonomiye geçiÅŸte inovasyon kültürünü temel alacak biçimde pozisyonlandırdık” açıklamasını yaptı.

Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, “Karbon salınımını en aza indirgeyecek teknolojilerin yaygınlaÅŸması, kullanımı ve ilgili teknolojilerin geliÅŸtirilmesi kadar düşük karbon ekonomisi de bugün için kaçınılmazdır. Teknolojilerin geliÅŸtirilmesi inovasyonsuz olmayacağı için Ar-Ge birimlerinin teÅŸviklerle desteklenmesi önem arz etmektedir. Türkiye olarak sanayi politikasının, enerji politikalarının, yatırım destek ve teÅŸviklerinin entegre bir ÅŸekilde karbon salınımları ve çevre faktörleri göz önünde bulundurularak yapılandırılması gerektiÄŸini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Çimentodan otomotive, enerjiden demir-çelik ve kimyaya kadar birbirinden farklı sektörlerin çevreci yaklaşımlarının masaya yatırıldığı II. Ä°stanbul Karbon Zirvesi, Ä°stanbul Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da düzenlendi. Sürdürülebilir Ãœretim ve Tüketim DerneÄŸi ile Enerji VerimliliÄŸi DerneÄŸi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen ve 2 gün süren zirve, Türkiye’nin büyük ÅŸirketlerinin tepe yöneticilerinin katıldığı çeÅŸitli oturumlara ev sahipliÄŸi yaptı. Zirvenin ilk gününde,  firmaların üst düzey yöneticileri “karbon yönetimlerini” anlatarak, sürdürülebilirlik iÅŸ kültürlerine dair görüş ve önerilerini paylaÅŸtı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluÅŸlarından biri olan Erdemir Grubu’nun Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır konuÅŸmacı olarak katıldığı zirvede ÅŸirketin koruyucu çevre yatırımları ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de üretilen ham çeliÄŸin yüzde 25’ini, yassı çeliÄŸin ise yüzde 67’sini gerçekleÅŸtiren Erdemir Grubu bünyesindeki tüm ÅŸirketlerle birlikte çevreci yaklaşımlarından örnekler veren Pandır, Erdemir’in kurulduÄŸu 1965 yılından, Ä°sdemir’in de Erdemir Grubu’na devredildiÄŸi 2002 yılından bu yana toplam 851 milyon dolar tutarında çevreyi koruyucu yatırım yaptığını söyledi.

Demir Çelik Sektörü Çok Yol Aldı

Dünyanın saygın çelik araÅŸtırma ÅŸirketlerinden biri olan World Steel Dynamics (WSD)’in gerçekleÅŸtirdiÄŸi “Dünyanın En Ä°yi Çelik Ãœreticileri” listesine Türkiye’den girmeyi baÅŸaran tek üretici olan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, “ Çelik, dünyanın en önemli mühendislik ve yapı malzemesi olmaya devam ediyor. Çelik olmadan geliÅŸme ve kalkınma mümkün görülmemektedir.  Ã‡elik, özellikle 2030-2050 yolculuÄŸunda yeÅŸil ekonomiye olanak ve güç saÄŸlayan teknoloji ve sektörler için kritik bir unsurdur. Zira yenilenebilir enerji, kaynak ve enerji verimli binalar, düşük karbonlu ulaşım, yakıt tasarruflu ve temiz enerjili araçların yanı sıra geri dönüşüm tesisleri için altyapı gibi pek çok unsur, çeliÄŸe baÄŸlıdır. Erdemir Grubu üretim tesisleri gibi modern çelik fabrikaları termodinamik yasalara çok yakın uyumlulukla çalışır. Enerji tasarruflarının büyük oranları ÅŸimdiden baÅŸarılmış, enerji verimliliÄŸi konusunda önemli yol alınmıştır.  2013 yılında Worldsteel’in tamamladığı çalışma sonucunda 1960’lı yıllardan itibaren çelik endüstrisi, enerji verimliliÄŸi konusunda %60 oranında iyileÅŸme saÄŸlamıştır. Atmosfere atılan CO2 emisyonlarını azaltmak ve verimliliÄŸi artırmak için geliÅŸmiÅŸ teknolojilere ihtiyaç duyulduÄŸundan, karbon yakalama ve depolama, hidrojen ve indirgen madde olarak biyokütle üzerinde araÅŸtırma ve geliÅŸtirme çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Koruyucu Çevre Yatırımlarımız Sürüyor!

ÇeliÄŸin modern bir hayat için vazgeçilmez, ekonomik büyüme için ise kritik bir yere sahip olduÄŸunu dile getiren Pandır, “2013 yılında 1.6 milyar ton rekor seviyede gerçekleÅŸen çelik üretimi, 2014 yılında yüzde 0.8 artmıştır. Nüfus artışına baÄŸlı olarak çelik ihtiyacının artacağı dünyamızda Erdemir Grubu olarak küresel 2020 vizyonumuzu çevresel, sosyal ve finans sermayelerimizin sürdürülebilir iÅŸ modeli çerçevesinde çalışacak, toplum beklentilerini en üst düzeyde karşılayacak, düşük karbonlu ekonomiye geçiÅŸte inovasyon kültürünü temel alacak biçimde pozisyonlandırdık. 2014 yılından itibaren Erdemir Grubu olarak ÅŸirketimizin sürdürülebilirlik yönetiminde stratejilerin belirlenmesi ve yol haritasının oluÅŸturulması amacıyla ’Sürdürülebilirlik Direktörlüğü’ yapılandırmasını gerçekleÅŸtirdik” açıklamasını yaptı.

Çevreye “Ä°z” Bırakmama Hedeflerimize Ödül YaÄŸdı

Çevreye “iz” bırakmadan ülkeye hizmeti ilke edindiklerinin altını çizen Ali Pandır, yatırımlarının ve çevre yönetim baÅŸarılarının ödüllendirildiÄŸini de dikkat çekti. Erdemir Grubu Yönetimi Kurulu BaÅŸkanı Pandır, şöyle konuÅŸtu: “2006 yılında aldığımız AB Çevre Ödülü bizim için önemli bir hedefleri büyütme ve geliÅŸtirme konusunda milat olmuÅŸtur. 2012 yılında ülkemizin BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’na (Rio+20) Hazırlıkların Desteklenmesi Projesi kapsamında gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz çalışmaların (Erdemir Çevre Yönetim Süreci – Çevre Performans Endeksi ve Sürdürülebilirlik Faaliyetleri) “Sürdürülebilir Kalkınma ve YeÅŸil Ekonomi Alanında En Ä°yi Uygulamalar” arasında seçilmesi bizlerin doÄŸru yolda olduÄŸunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bu yıl ise Erdemir Grubu olarak sürdürülebilirliÄŸi kurumsal yönetim ilkeleri ile birlikte ele almış, ÅŸirket faaliyetlerinde ve karar mekanizmalarında baÅŸarıyla uygulayan ÅŸirket olarak “Green Era Award” ödülüne layık görüldük. Hedefimiz ödül kazanmak için çevreci olmak deÄŸil, gelecek nesillere yaÅŸanabilir bir dünya bırakmak için bir deÄŸil nice koruyucu iÅŸleri hayata geçirebilmektir”.

Türkiye’nin Ä°lk Çelik Ar-Ge’si

ÇeliÄŸin yüzde 100 geri dönüşebilen ve sonsuz tekrar kullanılabilen bir malzeme olduÄŸunu belirten Pandır, “ Bu geri dönüşüm, el deÄŸmemiÅŸ kaynaklara ihtiyacı önemli ölçüde azalttığı gibi çeliÄŸin sürdürülebilirliÄŸine de önemli ölçüde katkıda bulunmaktadır. Geri dönüşümlü çelik ayrıca çok daha düşük enerji tüketimi saÄŸlar” dedi. Pandır, bir ilke imza atarak kurdukları Türkiye’nin ilk çelik Ar-Ge merkezinde yüksek teknolojili, katma deÄŸerli ürünlerin yanında çevre teknolojileri üzerinde de çalışıldığını kaydetti. Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, “Karbon salınımını en aza indirgeyecek teknolojilerin yaygınlaÅŸması, kullanımı ve teknolojilerin geliÅŸtirilmesi kadar düşük karbon ekonomisi de bugün için kaçınılmazdır. Teknolojilerin geliÅŸtirilmesi inovasyonsuz olmayacağı için ARGE birimlerinin teÅŸviklerle desteklenmesi ayrıca kaçınılmazdır.  Türkiye olarak sanayi politikasının, enerji politikalarının, yatırım destek ve teÅŸviklerinin entegre bir ÅŸekilde karbon salınımları ve çevre faktörleri göz önünde bulundurularak yapılandırılması gerektiÄŸini düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Erdemir’in Ä°mzası Her Yerde

2014 yılında toplam 8 milyon tonu aÅŸkın farklı mamul gruplarından yurt içi ve yurt dışı satış gerçekleÅŸtirdiklerini de açıklayan Erdemir Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ali Pandır, “Demir çelik endüstrisi, ülkelerin tüm sanayi kollarına hammadde tedarik eden, ihracatı destekleyen, cari açığın azalmasında rol oynayan çok kritik bir sektördür. Ãœlkemiz açısından da ekonominin lokomotif sektörlerindendir. Erdemir Grubu, Türkiye’de üretilen ham çeliÄŸin %25’ini, üretilen yassı çeliÄŸin ise %67’sini gerçekleÅŸtirmektedir.  Erdemir Grubu olarak Türkiye’de kullanılan yassı çelikteki payımız ise %35’tir. Bugün ABD’ye giden hafif ticari aracın sacından, bindiÄŸiniz otomobile, ihraç edilen zeytinyağının teneke ambalajından, yattığınız yatağın yayına, mutfağınızda kullandığınız beyaz eÅŸyadan, oturduÄŸunuz ev ve uluslararası enerji projelerinde kullanılan borulara kadar hayatın pek çok yerinde Erdemir Grubu’nun mutlaka imzası vardır” dedi.

 

 

ERDEMİR Grubu Hakkında:

ERDEMÄ°R Grubu’nun ana ÅŸirketi EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları TAÅž. Türkiye’nin ilk ve en büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun ÅŸirketleri; yassı ve uzun çelik üreten Ä°SDEMÄ°R, Sivas ve Malatya’da maden sahaları bulunan ERMADEN, Romanya’da silisli çelik üreten ERDEMÄ°R Romanya, Grup ÅŸirketlerine mühendislik yönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacını karşılayan ERDEMÄ°R Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesine katılan ERDEMÄ°R Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluÅŸlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMÄ°R Asia Pacific Pte. Ltd” adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi daha bulunmaktadır.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo