13 o C Kdz. Ereğli

Çevre ödüllü “Ereğli” atıkları dönüştürüyor

‘Elektrikli ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü, Geleceğimizi Çöpe Atmayalım Projesi’ ile 176 belediye arasından Türkiye birinciliği ödülüne layık görülen Kdz. Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ülke ekonomisine kazandırmaya devam ediyor.

Çevre ve Yaşam 6 yıl 2 ay 8 saat 50 dakika önce 619

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, atık malzemelerin geri dönüştürülerek ekonomiye katkı sağlandığı bildirildi.
Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TÜBİSAD ile organize bir çalışma yaparak gerek çevre bilincini yaygınlaştırmak ve e-atıkları ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Batı Karadeniz Bölgesi’nin e-atık toplayan tek belediyesi olduklarını ifade eden Uysal, ilçedeki Belen Sanayi Sitesi girişinde bin 500 metrekarelik alanın, e-atık toplama merkezi olarak hizmete girdiğini kaydetti.
Okullarda öğrencilerin ve çevreye duyarlı vatandaşların topladığı 13 çeşit e-atığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirdiği TÜBİSAD aracılığıyla gönderdiklerini hatırlatan Uysal, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana elektrikli ve elektronik atıkları ayrı ayrı toplamaya başladığını ifade etti.
Uysal, “bildiğiniz gibi proje kapsamında e-atık getirme merkezi ile atık toplama noktaları oluşturmuştuk. 2 yıldan bu yana vatandaşların adreslerinden e-atıklarını alıyoruz. Okullarda verilen eğitimler yanında e-atık toplama yarışmaları düzenleyerek proje üzerinde önemli çalışmalara imza atıyoruz. İlçe halkımızı bu atıklar konusunda duyarlı olmaya ve belediyemizle işbirliği yapmaya davet ediyorum. Bu atıklar geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırılıyor” diye konuştu.
Karadeniz Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin ise hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli ve elektronik cihaz ve aletlerin dönüştürüldüğünü anımsattı.
Öte yandan 2015 yılından bu yana 10 ton e-atığın geri dönüşüm tesisine gönderildiği öğrenildi.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 10 saat 46 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 1 saat 58 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 8 saat 59 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 6 saat 3 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 5 saat 37 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
7 gün 3 saat 16 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 23 saat 52 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 10 saat 20 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 4 saat 27 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
2 gün 7 saat 53 dakika önce KAZA ; 2 YARALI