Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EŞİNİ 16 YILDIR BEKLİYOR

EŞİNİ 16 YILDIR BEKLİYOR

Düzce’de 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremin merkez üssü KaynaÅŸlı’da yaÅŸayan Nezaket Kırca, depremde hayatını kaybeden, ancak cenazesini görmediÄŸi eÅŸi Ä°lhan Kırca’nın ölümüne hala inanamıyor.

YaÅŸamını KaynaÅŸlı’da sürdüren 63 yaşındaki Kırca, AA muhabirine, deprem olduÄŸu sırada eÅŸi dışındaki aile bireyleriyle evde sohbet ettiklerini anlattı.

Deprem anında nasıl dışarı çıktıklarını hatırlamadığını vurgulayan Nezaket Kırca, "Nasıl oldu anlamadık. Dışarı çıktık, toprak ayrıldığı için her yer hendek olmuÅŸtu, yürüyemiyorduk, yola çıkamıyorduk. Tam o dakikalarda binalar yıkılmaya baÅŸladı. Anlam veremedik, hepimiz ÅŸoktaydık. Herkes kendi derdine düşmüştü, herkes bağırıyordu, kimi evladını, kimi eÅŸini arıyordu" diye konuÅŸtu. 

Depremde lokanta işleten kardeşinin hayatını kaybettiğini aktaran Kırca, "Ben kardeşimin acısından eşimi unuttum. Herkes başka bir yerde olduğunu söyledi. Deprem akşamı her yeri aradık, fakat bulamadık" dedi.

Kocasının cansız bedenini kuzenlerinin çıkarttığını belirten Nezaket Kırca, şöyle devam etti:

"Enkazın altından eÅŸimi alıp, bizden habersiz gömmüşler. EÅŸimin vefatını bize depremden 10 gün sonra söylediler. KardeÅŸimin vefatından dolayı eÅŸimin vefatını bize söylemediler. 10 gün sonra mezarını gösterdiler, ’Size söyleyemedik, eÅŸinizin mezarı burası’ dediler. Caminin altında yanarak can verdiklerini sonradan öğrendik."

- "Bir yerlerden geleceğini düşünüp, duruyorum"

Kırca, deprem sonrasında eÅŸinden haber alamadığını ifade ederek, "Ben yıllarca merdivenlerde ses duyduÄŸum zaman ’O geldi’ diye koÅŸarak, bir umutla kapıyı açtım. Bu durum hala devam ediyor. EÅŸimin cenazesini görmediÄŸim için bir yerlerden geleceÄŸini düşünüp, duruyorum. ’Acaba Ä°lhan mı geldi’ diye bir umutla kapıya koÅŸuyorum. Hala mezarına gittiÄŸim zaman şüpheye düşüyorum, ’O mu, deÄŸil mi’ diye. Bir yerden gelecek mi? Telefon çalsa hemen aklıma o geliyor. Görmüş olsaydım herhalde böyle olmazdı. Çok zor ÅŸeyler bunlar. Aynı zamanda eÅŸimi ve kardeÅŸimi kaybetmek çok zor. Ben 10 gün boyunca yemek yemediÄŸimi fark ettim. Su içtiÄŸimi bile zor hatırlıyorum" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo