13 o C Kdz. Ereğli

Cemile Nine, Güzel Günleri Bekliyor!.

Gündem 7 yıl 3 ay 1 gün 21 saat 33 dakika önce 2245

Haberi Paylaşın

Zonguldak’ta oğlu ve iki torunuyla mezbelelik bir evde yaşayan 82 yaşındaki Cemile Durmaz, yıllardır yaşadığı sıkıntıların sona erip, normal şartlar altında yaşayacağı günlerin özlemini çekiyor.

Himmetoğlu köyünde 55 yaşındaki oğlu Ahmet, 20 ve 24 yaşlarındaki torunları Emrah ve Şendoğan Durmaz’la imkansızlıklar içerisinde yaşlılık günlerini geçiren Durmaz, atıl eşyalarla dolu harabe haldeki evde, aldığı 600 lira yaşlılık maaşı ile geçimini sürdürmeye çalışıyor.

Salonu odunluğu andıran evin 5 metrekarelik bir odasında oğlu ve torunlarıyla derme çatma eşyaların arasında yaşayan, bakamadığı için de 15 yaşındaki torunundan da ayrılmak zorunda kalan yaşlı kadın, kendi sağlık sorunlarının yanı sıra hastalığı nedeniyle çalışamayan oğlu ve torunlarıyla da ilgilenmeye çalışıyor.

- "15 yaşındaki torunumu bakımevine verdik"

Yaklaşık 20 yıl önce eşini kaybeden Cemile Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce çeşitli kurumlarda mevsimlik işçi olarak çalışan oğlunun geliriyle geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Oğlunun, sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 20 yıldır çalışamadığını ve gelininin de 5 yıl önce vefat etmesinin ardından evin metruk bir hal aldığını anlatan Durmaz, mutfak olarak kullandıkları salonun tabanının beton olmaması nedeniyle çamur içinde kaldıklarını aktardı.

"Burada çok zor yaşıyoruz. Yarı aç, yarı susuz. Yakacak odun, kömür bulamıyoruz. Evimizin camları, kapıları kırık dökük." diyen Cemile nine, şunları kaydetti:

"Eşim hayattayken rahatımız iyiydi. O vefat ettikten sonra evimiz de, biz de darmadağın olduk. Hayvanların bile yaşayamayacağı bir yerde yaşamaya, günümüzü geçirmeye çalışıyoruz. Oğlum ve 2 torunumla yaşıyoruz, 15 yaşında bir torunumu da bakamadığımız içim bakımevine verdik. Ben de bir taraftan hastalıkla uğraşıyorum, şeker ve nefes darlığı rahatsızlığım var, oğlum da aynı şekilde."

- "Gelinim vefat etti, kurtuldu buradan"

Cemile Durmaz, yetkili ve yardımseverlerden yardımcı olmalarını beklediklerini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelinim vefat etti, kurtuldu buradan. Çok zordayız, bir şey alıp yiyemiyoruz. Mezbele haldeki evimizin bir odasında akşam ediyoruz. Soğukta yatak, yorganın içinden çıkamıyoruz. Köyümüzde evimizin kapısına bakan yok. Kalkıp hiçbir şey yapamıyorum, evi temizleyemiyorum. Hayatım bitti. Yetkililerden durumumuzu görmelerini ve biraz olsun yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Hasan Durmaz da sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını ve evin durumunu anlatmaya görüntülerin yettiğini ifade etti.

Maddi durumları iyi olmadığı için burada yaşamak zorunda kaldıklarını dile getiren Durmaz, "Burada yaşamak zor ama gidecek yerimiz de yok, ne yapalım. Soğukta virane halde yaşıyoruz. Çocuklarımı da okutamadım. İkisinin de okuryazarlığı yok, onun için iş bulmaları da zor oluyor. En azından yapabilecekleri bir iş imkanı olsa belki biraz rahat ederiz." diye konuştu.

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

5 gün 21 saat 45 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
2 gün 12 saat 57 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
2 gün 19 saat 58 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
6 gün 17 saat 2 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
6 gün 16 saat 36 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 10 saat 51 dakika önce AĞIR YARALI !
3 gün 21 saat 19 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 15 saat 26 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
16 saat 25 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
2 gün 18 saat 52 dakika önce KAZA ; 2 YARALI