Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAYLIOĞLU’DA AŞURE İKRAMI

ÇAYLIOĞLU’DA AŞURE İKRAMI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak ili EreÄŸli ilçesi ÇaylıoÄŸlu köyündeki GüneÅŸli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde aÅŸure etkinliÄŸi düzenlendiÄŸi bildirildi.
Okul Müdürü İsmet Kalıçlı, yazılı açıklamasında, etkinliğin Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde yapıldığını belirtti. Muharrem ayının haram ay olduğunu ifade eden Kalıçlı, "Peygamber Efendimiz, Muharrem ayının haram aylardan olduğunu bildirmiş ve Allah'ın ayı olarak nitelemiştir. Hz. Muhammed Medine'ye geldiğinde Muharrem ayının 10. gününde bir öncesinde ve sonrasında oruç tutmuştur " dedi.

KERBELA’YI ANLAMAK
Kerbala'nın en büyük mesajının birlik, beraberlik, vahdet ve kardeşlik olduğunu dile getiren Kalıçlı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“EÄŸer bu mesajı hayata dönüştürmez isek Ä°slam coÄŸrafyasında hüznün ve matemin en acılı hikayeleri yaÅŸanmaya devam edecektir. Maalesef bugün Halep'ten Yemen'e, Gazze'den Arakan'a Ä°slam ülkeleri ve beldeleri adeta her biri birer Kerbala olmuÅŸtur. Kerbala'yı anlamak Hz. Hüseyin’i anlamaktır. Elbette Hz. Hüseyin'in yolu Hz. Muhammed yoludur. Bugün Ä°slam coÄŸrafyasını Kerbala'ya dönüştürenler etnik mezhep, meÅŸrep kavgaları ile Müslümanların arasına tefrika sokarak bunu yapıyorlar.”
Etkinlikte Kuran-ı Kerim okunarak dua edildiği, öğrencilerin ise folklor gösteri yaparak müzik dinletisi gerçekleştirdiği kaydedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran2
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
mimoza .

06 Ekim 2018 - 15:29

etkinlik çok güzeldi emeği geçen herkesi tebrik ediyorum

ayÅŸe B.

06 Ekim 2018 - 15:27

maÅŸallah

ilhami ceyhun

06 Ekim 2018 - 15:26

tebrik ediyorum çok güzel kareler görüntülenmiş

Yorum Yazın

Canlı Radyo