Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

GÜNDEM ZONGULDAK’TI!..

GÃœNDEM ZONGULDAK’TI!..

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleÅŸen yemin törenin ardından çalışmalara kaldığı yerden devam eden AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Zonguldak’ın sorunları Ankara’da çözmek amacıyla TOKÄ° Ä°daresi BaÅŸkanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nde önemli görüşmeler gerçekleÅŸtirdi.

TOKÄ° Ä°daresi BaÅŸkan M. Ergün Turan ve Karayolları Genel Müdürü Ä°smail Kartal ile Zonguldak ve ilçelerinin sorunlarını masaya yatıran ÇaturoÄŸlu,  son olarak Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yusuf Ziya OdabaÅŸ ile de makamında bir araya geldi.

TOKÄ° BAÅžKANI ERGÃœN Ä°LE SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

ÇaturoÄŸlu, beraberinde AK Parti Zonguldak Ä°l BaÅŸkanı Zeki Tosun, AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı M. Fatih Çakır ile birlikte Ankara’da ilk ziyaretini Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanı M. Ergün Turan’a gerçekleÅŸtirdi.  Burada yaklaşık 2 saate yakın kalan ÇaturoÄŸlu ve beraberindeki isimler, Ergün’e Zonguldak’ın TOKÄ° ile ilgili talep, istek ve sorunlarını maddeler hâlinde sıraladı ve çalışmaların hızlandırılması için giriÅŸimde bulundu.

HASTANELER, KONUTLAR HIZLANACAK.

Zonguldak Merkez de gündemde olan ve müteahhit firmanın konkordato ilan etmesi sebebiyle yarım kalan 400 yataklı hastane inşaatının son durumu başta olmak üzere; Çaycuma Devlet Hastanesi Ek bina inşaatında müteahhitten kaynaklanan gecikmeleri etraflıca ele alan taraflar, inşaatın yıl sonuna kadar bitirilmesi istendi, bitirilememesi durumunda ise sözleşmenin iptal edilerek yeniden tamamlama ihalesinin yapılması fikrini benimsedi.

EMEKLİLER İÇİN KONUT HAMLESİ

DiÄŸer yandan AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yapılacak konutların prosedüründe ayrıntılı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirildiÄŸi görüşmede, ÇaturoÄŸlu, TOKÄ° BaÅŸkanı Ergün’den arsa üretebilecek olan tüm ilçelerde emeklilere yönelik toplu konut yapılmasını, Zonguldak Gazeteciler sitesi için uygun arsa üretilmesini isteyerek, Zonguldak merkez toplu konut inÅŸaat projesinin seyri ve geldiÄŸi nokta da 1.kısımda hak sahiplerinin büyük bir çoÄŸunluÄŸu ile anlaÅŸma saÄŸlandığına iÅŸaret etti ve zemin etütlerinin tamamlanarak bina yerleÅŸim çalışmalarının son aÅŸamaya geldiÄŸine dikkat çekti.

                                                                                                                                                                           

ÇAYDEĞİRMENÄ°’NDE TOKÄ° BÄ°NALARI TESLÄ°M EDÄ°LECEK

Son olarak Zonguldak Stat Kompleksi için kapsamlı bir çalışma yapılması ile Çaydeğirmeni Beldesinde son etap konutlarının hak sahiplerine teslimini ele alan taraflar bu sorunların çözümünde anlaşarak, tamamlanan binaların önündeki küçük pürüzlerin aşılmasını kararlaştırdı ve Zonguldak ilinin eksik olan sorunların çözümü konusunda pozitif ayrımcılık yapılması hususunda mutabakata vardı.

KARAYOLLARI İLE EREĞLİ- DEVREK YOLU GÖRÜŞÜLDÜ

TOKÄ° BaÅŸkanı Ergün’e ziyaretini tamamlayarak, Karayolları Genel Müdürü Ä°smail Kartal ile görüşmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü binasına geçen ÇaturoÄŸlu’na burada ise AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, EreÄŸli Belediyesi BaÅŸkan Yardımcıları Esra Alpago ve Ä°brahim Cöbek eÅŸlik etti.

Ereğli şehir merkezinde duble yoldan kaynaklanan sorunlarının ağrılıkla ele alındığı görüşmede, Ereğli Devrek yolunun 2016 yılında tek bir ihale ile bitirilmesi talebi de iletildi.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KONULAR ELE ALINDI

ÇaturoÄŸlu’nun Kartal’dan çözümü istediÄŸi diÄŸer konular ise;  Alaplı Karayolları ÅŸehir giriÅŸinin yeniden incelemeye alınması, Yığılca-Alaplı Kavukkavla tünel baÄŸlantı yolunun hızlandırılması,  Kdz EreÄŸli ÅŸehir geçiÅŸinin peyzajı için belediyeye ile protokol yapılması, Kdz. EreÄŸli Kıyıcak köprüsü ve yan yol çalışması, Kdz. EreÄŸli Elmatepe ve Potbaşı yaya üst geçidi talebi, Kdz. EreÄŸli Gülüç köprüsü ile Kepez Tepesi arasında yan yol sığınma cebi durak gibi konular ile Kdz. EreÄŸli’de inÅŸası biten yeni terminale geçici kavÅŸak yapılması oldu.

Beraberindeki heyet ile birlikte, gerek TOKÄ° BaÅŸkanlığı gerekse Karayolları Genel Müdürlüğünde yaptığı her iki görüşmeden de memnun ayrılan ÇaturoÄŸlu,  Zonguldak sorunlarına hakim olduÄŸunu ve sorunların çözümü adına her türlü giriÅŸimde bulunacağını bir kez daha ortaya koymuÅŸ oldu.

 ODABAÅž’A HAYIRLI OLSUN ZÄ°YARETÄ°

Ankara’da günün son ziyaretini Türk Metal Sendikası Genel BaÅŸkan Yardımcılığına seçilen Yusuf Ziya OdabaÅŸ’a hayırlı olsun ziyaretini gerçekleÅŸtiren ÇaturoÄŸlu, burada OdabaÅŸ ile yaklaşık bir saat karşılıklı görüş alış-veriÅŸinde bulundu.  

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo