Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Çaturoğlu, Gazi Alemdar Gemisi’ne ‘İstiklal Madalyası’ istedi

ÇaturoÄŸlu, Gazi Alemdar Gemisi’ne ‘Ä°stiklal Madalyası’ istedi

- ÇaturoÄŸlu, Gazi Alemdar Gemisi’ne ‘Ä°stiklal Madalyası’ istedi


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Gazi Alemdar Gemisi’ne Ä°stiklal Madalyası verilmesi hakkında kanun teklifi verilmesi durumunda gündeme alınması için TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman ile görüştü.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Alemdar Gemisi Yaptırma ve YaÅŸatma Dernek BaÅŸkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanı Ä°smail Kahramanı ziyaret ettiklerini ve Alemdar Gemisine “Ä°stiklal Madalyası” verilmesi Kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda gündeme alınması için destek sözü aldıklarını belirtti.
Milletvekili ÇaturoÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada ÅŸu ifadelere yer verdi; “BilindiÄŸi gibi KurtuluÅŸ Savaşı’mızın ilk ve tek deniz savaşı Karadeniz EreÄŸli açıklarında meydana gelmiÅŸtir. EreÄŸli açıklarında Fransız donanması ile yapılan muharebede Alemdar Gemisi serdümeni Recep Kahya ÅŸehit olmuÅŸtur. Recep Kahya aynı zamanda kurtuluÅŸ savaşımızın ilk ve tek deniz ÅŸehididir. EreÄŸli Belediyesi, Donanma Komutanlığı, tersaneciler, EreÄŸlili iÅŸ adamlarımız ve halkımızın katkılarıyla Alemdar Gemisi aslına uygun olarak yapılmış ve ÅŸuan EreÄŸli’de müze olarak kullanılmaktadır. Gazi Alemdar Gemisi Yaptırma ve YaÅŸatma DerneÄŸi BaÅŸkanı Oktay DemiroÄŸlu, BaÅŸkan Yardımcısı Durmaz DemiroÄŸlu ve Yönetim Kurulu Ãœyesi Gazeteci Eyüp BektaÅŸ ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi BaÅŸkanı Sayın Ä°smail Kahraman’ı ziyaret ettik. Ziyaretimizde Alemdar Gemisine “Ä°STÄ°KLAL MADALYASI” verilmesi hakkındaki Kanun teklifimizin Meclis Genel Kurulu gündemine alınması için Meclis BaÅŸkanı Sayın Kahraman’dan destek istedik. Meclis BaÅŸkanı Sayın Kahraman Kanun teklifi geldikten sonra Meclis Genel Kurulunda gündeme alınması için gerekli desteÄŸi vereceklerini ifade ettiler.
Meclis BaÅŸkanımız Sayın Kahraman’a Alemdar Gemisinin Maketi, EreÄŸli ve gemiye ait fotoÄŸraf, EreÄŸli rölevesi ve Alemdar Gemisini anlatan yerli ve yabancı yayınlar ile EreÄŸli yöremize ait çilek hediye ettik ve ayrıca BaÅŸkanımızı EreÄŸli’ye davet ettik.”
ÇaturoÄŸlu, heyete gösterdiÄŸi ilgiden dolayı Meclis BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman’a teÅŸekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo